REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Frontex spune că nu a găsit dovezi în dosarul respingerii unor migranţi în Marea Egee

Frontex spune că nu a găsit dovezi în dosarul respingerii unor migranţi în Marea Egee

Replica API 23 ianuarie 2021 | 00:00 1011

Consiliul de administraţie al Agenţiei Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) a declarat joi că nu a găsit dovezi de încălcare a drepturilor omului în cazurile pe care le-a examinat în urma unor acuzaţii de respingere a ambarcaţiunilor solicitanţilor de azil în Marea Egee, din Grecia spre Turcia, notează AFP, citată de Agerpres.

Sursa foto: Frontex, the European Border and Coast Guard Agency/Facebook

Consiliul de administraţie, din care fac parte reprezentanţi ai statelor membre ale UE şi doi membri ai executivului european, a examinat timp de două zile într-o reuniune on-line un raport intern asupra acuzaţiilor potrivit cărora paza de coastă Frontex a fost implicată în respingerea unor migranţi din apele Uniunii Europene spre Turcia.

Consiliul a subliniat că, "pe baza informaţiilor furnizate", "nu s-au putut stabili dovezi de încălcare a drepturilor fundamentale".

El a precizat că aceste concluzii sale se referă, totuşi, numai la anumite incidente şi că sunt necesare clarificări suplimentare pentru a finaliza examinarea faptelor.

Consiliul a mai deplâns faptul că agenţia nu a furnizat informaţii în timp util cu privire la anumite incidente şi i-a cerut directorului executiv al Frontex, Fabrice Leggeri, să "furnizeze imediat informaţiile care lipsesc".

Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) a fost acuzată în octombrie de mai multe mass-media, inclusiv de revista germană Spiegel, că a fost implicată în practici de respingere spre Turcia a ambarcaţiunilor solicitanţilor de azil de către paza de coastă grecească.

În ianuarie, Biroul antifraudă al Uniunii Europene, OLAF, a confirmat că a lansat o anchetă asupra Frontex.

Potrivit der Spiegel, OLAF a efectuat la începutul lui decembrie o percheziţie la sediul din Varşovia al agenţiei, în special în birourile lui Fabrice Leggeri. Mai mulţi deputaţi din Parlamentul European au cerut demisia lui Leggeri, dar Frontex a indicat miercuri că nu intenţionează să demisioneze.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in care emigrantii erau batuti si trimisi inapoi la porcul de erdogan erau fake news !!! Muie cu cacat !!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920