REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fructe și legume cu pesticide: Lista celor mai periculoase

Fructe și legume cu pesticide: Lista celor mai periculoase

Replica API 10 august 2022 | 00:00 733

O dietă sănătoasă începe cu o mulțime de fructe și legume iar în post, cum este acum, fructele și legumele sunt baza… Totuși, unele dintre acestea pot conține cantități uimitoare de pesticide dăunătoare.

Un raport al Uniunii Europene arată că aproape jumătate din fructele, legumele și cerealele produse în tarile membre sunt contaminate cu pesticide.

Fermierii aplică pesticide sintetice pe culturi pentru a ucide buruienile și insectele, iar toxicitatea nu se oprește acolo.

Pe măsură ce cresc, plantele absorb pesticidele iar reziduurile rămân pe cojile fructelor și legumelor până ajung în bucătărie, chiar și după ce le spălați.

În ediția din 2016 a Ghidului cumpărătorului EWG dezvăluie cele mai recente cercetări privind nivelurile pesticidelor din fructe și legume. Deși domeniul complet al alimentarii nu este încă cunoscut, cercetările confirmă faptul ca expunerea la pesticide ne poate dauna în moduri grave.

Cancer, leucemie… ca bonus

Producătorii tradiționali folosesc pesticide sintetice care ne pot deteriora creierul și sistemul nervos, sistemul imunitar, ne pot perturba hormonii și pot contribui la cancer.

Cei care sunt expuși, prin munca lor, cum ar fi lucrătorii agricoli și alte persoane care manipulează pesticide și erbicide, se confruntă cu cel mai mare risc.

De exemplu, leucemia și cancerele sistemului limfatic sunt mai frecvente printre lucrătorii care de mulți ani au aplicat fenoxicerbicide în mediul agricol.

Ratele cancerului pulmonar sunt ridicate în rândul aplicatorilor de pesticide, în timp ce ratele de cancer la ficat și leucemie sunt ridicate în rândul lucrătorilor agricoli.

Pesticidele împreună cu dioxinele pot acționa ca perturbatori endocrini, afectând acțiunea hormonală și funcțiile corpului. Acest lucru ii fac posibili factori de risc pentru cancerele de prostată și de sân.

Cum sunt afectați copiii

În dezvoltarea copiilor, expunerea la pesticide contribuie la problemele neurologice, care afectează învățarea, memoria și atenția.

Copiii consumă mai multă hrană decât adulții în raport cu dimensiunea lor și sunt mai puțin capabili sa proceseze produsele chimice care intra în corpurile lor mici.

Ambii factori îi fac deosebit de vulnerabili la efectele periculoase ale acestor substanțe chimice, notează naturavindecatoare.ro, citată de doctorulzilei.ro.

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară pentru Siguranța Alimentelor din România a relatat un top ale acestor alimente tratate

1. Căpșuni

2. Mere

3. Nectarine

4. Piersici

5. Țelină

6. Struguri

7. Cireșe

8. Spanac

9. Ardei gras

10. Roșii

11. Roșii cherry

12. Castraveți

Lista celor sigure:

1 Avocado

2. Porumb dulce

3. Ananas

4. Varză

5. Mazăre

6. Ceapă

7. Sparanghel

8. Mango

9. Papaya

10. Kiwi

11. Vinete

12. Pepene galben

13. Grepfruit

Așadar, mare atenție la ce consumați, căci multe oferă „la pachet” și boli grave. S-ar părea că, pas cu pas, nimic nu mai este sigur.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614