REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Frumusețe în zile caniculare: ponturi pentru un look impecabil

Frumusețe în zile caniculare: ponturi pentru un look impecabil

Replica API 30 iulie 2021 | 00:00 477

Temperaturile tot mai crescute din termometre îți pot sabota machiajul și coafură, însă poți folosi câteva trucuri pentru a evita că acest lucru să se petreacă.

Sursă foto: Shutterstock

Rutină de beauty trebuie să fie adaptată la temperaturile crescute din termometre, astfel încât să arăți impecabil în ciuda caniculei.

Înlocuiește produsele cosmetice cu unele cu o textura mai ușoară – înlocuiește primerul pe care îl folosești de obicei cu o crema cu textura light, care să îți hidrateze tenul fără să îți blocheze porii. Astfel, vei avea baza de machiaj potrivită, iar tenul va arată bine pe tot parcursul zilei, scrie doc.ro.

Fondul de ten poate fi și el înlocuit cu un BB Creăm, care va uniformiza tenul și va masca imperfecțiunile, însă fără să ofere aspect de ten încărcat.

Renunță, pe perioada verii, la produsele cosmetice pe baza de ulei – alege-le, mai degrabă, pe cele cu formulă pe baza de apă.

Folosește produse de make-up waterproof – alege un tuș și un rimel rezistente la apă pentru că machiajul să nu se scurgă atunci când transpiri din cauza temperaturilor ridicate.

Folosește șervețele absorbante pentru față – dacă sebumul în exces îți da bătăi de cap ori față îți transpiră și capătă un aspect lucios, ar trebui să folosești șervețele absorbante pentru față. Dacă ai asemenea șervețele în geantă, îți poți reîmprospăta look-ul în câteva secunde.

Pregătește-ți tenul cu ajutorul unui cub de gheață – căldură face porii să să dilate, iar machiajul nu se va așeza la fel de bine pe tenul tău. Masează-ți tenul cu un cub de gheață, iar porii se vor îngustă. Astfel, machiajul se va așeza mai bine pe față și va rezistă mai mult.

Adaptează machiajul la perioada din an – dacă pe timpul iernii este în regulă să îți machiezi ochii mai strident, folosind mai multe nuanțe de fard, vara ar trebui să mizezi pe mai puțin fard și pe nuanțe mai puțîn intense. De pildă, la machiajul ochilor ai putea să folosești doar puțin rimel și un strop de fard în nuanțe pastelate pe pleoapă superioară.

Folosește, din când în când, apă termala – pentru reîmprospătarea machiajului, poți folosi, odată la câteva ore, apă termala. Pulverizează apă termala ocazional, pe parcursul zilei, iar machiajul tău va părea proaspăt.

Înlocuiește rujul obișnuit cu un lipgloss matifiant – rujul normal are tendința de a se întinde sau scurge la temperaturi crescute. Înlocuiește-l așadar cu un lipgloss cu efect matifiant, care va rezistă pe buzele tale ore întregi. Înainte de aplicarea lipglossului, hidratează-ți buzele cu un strat generos de balsam de buze.

Coafează-ți părul astfel încât să reziste la temperaturi ridicate – atunci când alegi coafură pentru o zi caniculară, ia în calcul faptul că vei transpiră încă de la primele ore ale dimineții. Prinde-ți părul într-un coc, într-o coadă de cal sau într-o împletitură dacă vrei să îți reziste coafură până la orele serii, atunci când ajungi acasă.

Folosește fixativ cu grad ușor de fixare – folosirea unui fixativ îți asigura o coafură fără cusur pe parcursul zilei. Alege însă unul cu grad ușor de fixare, pentru a nu capătă un aspect prea rigid, deloc natural.

Folosește zilnic șampon uscat – pentru că transpiri foarte tare, e posibil că părul să capete aspect de par gras chiar în ziua în care l-ai spălat. Fă-ți astfel un obicei din a aplică șampon uscat la rădăcini în fiecare dimineață, înainte de a te coafa. Șamponul uscat nu numai că absoarbe sebumul și matifiază rădăcina firelor de par, însă totodată oferă și volum podoabei capilare, făcând-o mai ușor de coafat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614