22.4° Constanța marți, 27 sep 2022
Anul XX Nr. 6135
22.4° Constanța marți, 27 septembrie 2022 Anul XX Nr. 6135

FSB, operațiune în forță împotriva unei organizații islamiste: șase oameni săltați

Replica API 18 august 2022 383

Serviciul secret rusesc FSB susține că șase oameni, care ar fi făcut parte dintr-o grupare considerată teroristă, au fost reținuți în orașele Dzhankoy și Yalta. Potrivit FSBm ar fi fost vorba de gruparea „Hizb ut-Tahrir al-Islami”. Serviciul secret rusesc lasă să se înțeleagă indirect că cei șase ar fi fost coordonați de Ucraina. Hizb ut-Tahrir este o organizație politică internațională pan-islamistă și fundamentalistă al cărei scop declarat este restabilirea califatului islamic pentru a uni comunitatea musulmană și pentru a implementa sharia la nivel global.

"Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse continuă activitatea sistematică de suprimare a activităților structurilor organizației teroriste internaționale (denumită în continuare OTM) Hizb ut-Tahrir al-Islami", a precizat FSB într-un comunicat, relatează Interfax.

Serviciul special a raportat că "ca urmare a acțiunilor coordonate ale FSB din Rusia în orașele Dzhankoy, Ialta, o celulă secretă a organizației teritoriale, formată din șase cetățeni ruși, a fost neutralizată". "În cadrul activităților desfășurate, s-a stabilit că, odată cu coordonarea emisarilor OTM aflați în Ucraina, aceste persoane au desfășurat activități intenționate de răspândire a ideologiei teroriste pe teritoriul țării noastre. În procesul întâlnirilor conspirative, au recrutat rezidenți ruși din rândul musulmanilor locali în rândurile lor", a spus FSB, scrie stiripesurse.ro.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

La locurile de reședință ale deținuților au fost găsite și confiscate "materiale de propagandă interzise în Rusia de Hizb ut-Tahrir al-Islami, mijloace de comunicare, mijloace electronice folosite de aceștia în desfășurarea activităților teroriste".

Organele de anchetă au deschis dosare penale, a adăugat DSP, fără a preciza în ce articole.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Nimic mai fals in ce spun rusnacii este vorba de o actiune de intimidare si agresare a comunitatii tatare din Crimeea care este pro Ucraina
0
0

Mapamond

LOTO

6/49
3120925152
5/49
2018171292
joker
3531471914