REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fumatul A FOST INTERZIS ÎN LOCURILE PUBLICE. Ce spun constănţenii

Fumatul A FOST INTERZIS ÎN LOCURILE PUBLICE. Ce spun constănţenii

Replica API 16 decembrie 2015 | 00:00 219

Legea merge la promulgare

Legea merge la promulgare

Plimbată prin Parlament încă de acum 4 ani, legea privind interizerea fumatului în spaţiile închise a fost adoptată, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor. Legea a fost votată cu 164 voturi pentru, 20 voturi împotrivă şi 26 de abţineri, urmând să meargă spre promulgare la preşedintele României. Aceasta a fost modificată prin mai multe amendamente iniţiate de deputat PSD Aurelia Cristea. Cel mai important amendament se referă la definirea spaţiului public închis, care conduce practic la interzicerea fumatului în aproape toate spaţiile publice închise.

Toate spaţiile publice închise înseamnă spaţiile închise de la locul de muncă, în unităţile sanitare, de învăţământ, barurile, cafenelele şi restaurante. În cazul barurilor şi al restaurantelor care vor permite în continuare fumatul în local, sancţiunile sunt de 5.000 de lei, la prima abatare, 10 mii de lei plus suspendarea activităţii până la remedierea problemei şi 15 mii de lei la care se adaugă închiderea localului, la cea de-a treia abatere. Reacţiile constănţenilor cu privire la noua lege nu au întârziat să apară, astfel părerile sunt împărţite.

„Şi uite aşa am câştigat prima bătălie importantă pentru România, nu o să mai murim de foame, prin chestia asta vom avea şi salarii mai mari şi spitale beton cu medicii capabili de orice! Sunteţi penibiliiiiiiiiiiii la maxim”, scrie un constănţean pe o pagină de socializare. Alţii sunt de părere că această lege se va interpreta, iar alţii, evident, sunt de acord. „O să se interpreteze! Spaţii închise dar dacă se deschide o fereastră nu mai sunt… Românul e plin de idei!”;

„Da! FOARTE BINE!! Interzicerea fumatului în spaţiile publice închise. Super!”; „Să se termine cu fumatul în şcoli, spitale, sedii de poliţie, baruri şi bodegi etc.! Suntem un popor bolnav !”. Precizăm că redeschiderea discuţiei privind legea antifumat a umplut internetul de exemple din alte ţări unde fumatul este interzis în localuri sau cu un exemplu de soluţie care să împace şi fumătorii şi nefumătorii, găsită în Japonia!

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102