REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fumatul interzis, și nu prea, în Spitalul Județean. Poliția locală a sancționat mai multe persoane

Fumatul interzis, și nu prea, în Spitalul Județean. Poliția locală a sancționat mai multe persoane

Replica API 10 noiembrie 2018 | 00:03 455

Deși este interzis fumatul în interiorul Spitalului Județean Constanța, dar și în exteriorul acestuia, constănțenii sfidează legea și își satisfac viciul. Fumează rudele pacienţilor, fumează bolnavii, fumează şi asistentele, ignorând afişele care interzic fumatul. Poliția Locală Constanța a depistat joi, 8 noiembrie, mai multe persoane fumând în incinta unității, dar și în curte, fiind sancționate.

Politiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat și joi, 8 noiembrie, pe raza de competență pentru menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, etc. Lucrătorii instituției au aplicat 264 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 67.850 lei. Sancțiunile au avut la bază încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice:. Au fost încheiate 19 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc. Au fost constatate 92 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări efectuate neregulamentar pe principalele străzi și bulevarde din municipiul Constanța și s-au aplicat 188 de puncte de penalizare. Conducătorii auto sunt extrem de inventivi și găsesc că este firesc să staționeze minute în șir în marile intersecții, în stațiile destinate autobuzelor pentru transportul public în comun sau pe trotuarele înguste, punându-i pe pietoni în situația paradoxală de a circula pe carosabil ori reduc vizibilitatea celorlalți participanți la trafic, îngreunâd, asftel, fluența traficului rutier.

De asemenea, au fost sancționate contravențional 33 de persoane care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun. În ceea ce privește sancțiunile în cazul fumătorilor, pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun au fosta mendate 11 persoane pentru consum de produse din tutun în interiorul, dar și în exteriorul unei unități medicale de tip spital din municipiul Constanța.

Potrivit H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, au fost constatate și sancționate contravențional un număr de 28 de fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale. Activități similare se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar pe labarii aia de politisti care fumeaza fix in dreptul semnului de Interzis pe aia nu ii prinde nimeni nu ? Sa imi bag pula in politia vietii.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218