REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Funcţiile de la PDL Constanţa, în negociere directă

Funcţiile de la PDL Constanţa, în negociere directă

Replica API 18 noiembrie 2011 | 00:00 148

Pedeliştii s-au dus rând pe rând la Chiru

Pedeliştii s-au dus rând pe rând la Chiru

Pedeliştii au continuat şi ieri negocierile pentru funcţiile de conducere de la nivelul organizaţiei municipale a PDL Constanţa. Ca şi zilele trecute, acestora li s-a comunicat să aibă "ciocu' mic" în relaţia cu presa, numai că unii s-au declarat nemulţumiţi de oferta primită pentru completarea Biroului Permanent Local. Astfel, anumitor pedelişti care doresc să candideze pentru prim-vicepreşedinte sau vicepreşedinte li s-a sugerat să renunţe, cu promisiunea că sigur "prind" un post de secretar adjunct.

Se încearcă astfel stabilirea componenţei BPL chiar înainte de alegerile propriu-zise din data de 19 noiembrie a.c. şi chiar înaintea tranşării contestaţiei privind preşedintele desemnat în data de 5 noiembrie - Maria Stavrositu. Sub auspiciile unor alegeri care vor fi la îndemână de contestat, pedeliştii continuă să îşi facă griji că nu va exista nici de această dată cvorum. "Am fost la discuţii, pe rând, cu preşedintele de la judeţ, Christian Gigi Chiru. El încearcă să le asigure oamenilor lui posturi în conducerea organizaţiei municipale", ne-a precizat un pedelist.

Sârcu "dă din casă"

Cine sunt oamenii susţinuţi de Chiru? Ei bine, în primul rând Aliss Andreescu, şefa Inspectoratului Şcolar, după cum a precizat aceeaşi sursă, posibil Dumitru Learciu, dar şi Alexandru Sârcu - acesta transmiţând cotidianului "Replica", prin intermediul unui e-mail, că, într-adevăr, este sprijinit de conducerea judeţeană întrucât se doreşte stabilirea unui "echilibru" în viitorul BPL. Cu alte cuvinte, să nu existe un control absolut al Mariei Stavrositu asupra membrilor BPL. În privinţa "oamenilor" Mariei Stavrositu, îi menţionăm pe Paul Brânză şi Gheorghiţă Corbu - pedelişti cărora li se pregăteşte "ceva" nu tocmai plăcut, mai adaugă sursa noastră. Negocierile nu s-au încheiat, iar gândirea finală a conducerii judeţene va circula cel mai probabil prin sala Casei de Cultură, sub forma unei liste, în ziua alegerilor. Posibil ca liste să împartă şi alţii, ca şi la precedentele alegeri. De precizat că de data aceasta Florian Constantin, contestatarul Mariei Stavrositu la funcţia de preşedinte, nu va participa. Acesta a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că în continuare aşteaptă ca membrii Comisiei Judeţene de Statut, Etică şi Litigii să se întrunească, pentru a da un verdict în privinţa contestaţiei pe care el a depus-o. "Aştept să se respecte statutul. Dacă e să avem preşedinte la municipiu, să avem un preşedinte ales statutar", a spus Constantin, care consideră că alegerile pentru desemnarea preşedintelui de la municipiu ar trebui repetate.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218