REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Funcționar vamal din Constanța trimis în judecată pentru luare de mită

Funcționar vamal din Constanța trimis în judecată pentru luare de mită

Replica API 25 mai 2019 | 00:37 476

Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Ioan Hristovici, la data faptelor funcționar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în datele de 5 mai, respectiv 12 mai 2018, Radu Ioan Hristovici, în calitatea menționată mai sus, a primit de la Nasreddin Aswad și Naim Jabanou suma totală de 5.500 lei (3.000 lei și 2.500 lei) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităților vamale pentru exportul de animale vii în cazul societăților comerciale administrate de cei doi oameni de afaceri. Banii respectivi au fost remiși de cei doi oameni de afaceri pentru a se proteja de eventuale probleme, cum ar fi întârzierea efectuării operațiunilor vamale. În cauză a fost dispusă poprirea asiguratorie a veniturilor salariale realizate de inculpat, în limita sumei de 5.500 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. În cauză, în prezența avocaților, inculpații Nasreddin Aswad Și Naim Jabanou au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv: 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Dosarele de urmărire penală privind pe cei doi inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Constanța.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pariuri, pacanele si grasa aia urata de o tii ca amanta. Ha ha. Si atarnatorii de langa tine. Te ai dus pe plua.
0
0
Vamesii pot fi arestati in ordine alfabetica. Se face dreptate si economie la bani. Toti si au cumparat posturile si continua sa dea spaga la sefi.
4
2
95 % sunt spagari hoti si koorve
6
3
Parca numai spaga asta a luat-o hristovici sau colegii lui... Haida de , nu poti sa faci o declaratie vamala fara sa dai spaga care a devenit ceva normal.
6
3
Boss, nu fi trist, baga in continuare la pariuri si la pacanele si scoti paguba !
2
3
Mita la frontiere este generalizata ! Numai daca nu vreti sa-i prindeti, nu ii prindeti !
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218