REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Funcţionarii din Primăria Constanţa, protest la Prefectură: au bătut obrazul guvernanţilor, pentru promisiunile nerespectate

Funcţionarii din Primăria Constanţa, protest la Prefectură: au bătut obrazul guvernanţilor, pentru promisiunile nerespectate

Replica API 29 ianuarie 2015 | 22:19 177

În frig şi ploaie

În frig şi ploaie

Frig, ploaie şi salarii hilare. Toate trei perfect valabile, miercuri, pentru angajaţii administraţiei publice locale, care au ajuns la capătul răbdării şi au pichetat Instituţia Prefectului. Aproximativ 120 de persoane din cadrul Primăriei Constanţa, din cadrul Sindicatului Tomis sau al Sindicatului Liber al Salariaţilor din Administratia Publică din Constanţa, afiliate la Cartel Alfa, alături de colegii din primăriile tulcene Măcin şi Luncaviţa, au cerut demisia premierului Victor Ponta, din cauza promisiunilor nerespectate în privinţa salarizării şi a altor sporuri, toate stipulate în Legea 284/2010, pe care o vor aplicabilă.

„Din 2008, salariaţii funcţionari publici şi personalul contractual nu au avut nici o creştere salarială! Ba mai mult, ceea ce au avut până în 2010, astăzi nu mai pot negocia! În 2010, salariaţii din administraţia publică locală puteau negocia un acord contractual, atunci se putea negocia şi colegii din administraţie aveau alocaţii de hrană, bani pentru echipament, sporuri, se plăteau orele suplimentare, al 13-lea salariu. Începând cu 2010, orice guvern perindat pe la guvernare a tăiat aceste drepturi! În fiecare an! La sfârşitul anului, în decembrie, se dă ordonanţă de urgenţă prin care se interzic creşterea salariilor, acordarea tichetelor de masă, plata orelor suplimentare, cu toate că, în sistemul administraţiei publice locale, funcţionarii mai au şi alte atribuţii. Programul de lucru este încărcat, iar veniturile au rămas la salariul minim pe economie, de 975 lei, inclusiv sporul de vechime!”, a spus preşedintele uniunii sindicale teritoriale, filiala Constanţa, a Cartel Alfa, Ion Caraignat, care şi-a adus aminte cu prilejul protestului şi de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, arătându-l cu degetul ca pe un „trădător al cauzei sindicale”. „Au fost solicitări transmise, dar nici până astăzi n-am primit nici un răspuns. Am trimis documente în iulie 2014, în august 2014, împreună cu Asociaţia Comunelor din Judeţul Constanţa şi nici până astăzi n-am primit nici un răspuns. Luni, a fost o întrunire la ministerul Muncii cu ministrul pentru Dialog Social, domnul Pop (Liviu Pop – n.r.), care vine din mişcarea sindicală şi care nu ne ajută cu nimic! E un individ care şi-a asigurat interesele personale! Acest individ, care vine din păcate dintre noi, nu vă ajută! A zis că nu se pot acorda nici măcar tichetele de masă!”, a mai spus Caraignat. De asemenea, Caraignat a precizat că tichetele de masă sunt o urgentă necesitate, în contextul salariilor mici pe care le au funcţionarii din cadrul administraţiilor publice locale. „Cerem Guvernului României să bage un articol în OG 83, prin care interzice aceste drepturi, să facă o excepţie şi, începând cu 2015, să acorde tichetele de masă pentru toată administraţia publică locală. Ar fi un venit la salarii, care, după 15 ani vechime de muncă, minime brut de 975 lei, inclusiv sporul de vechime este în acest venit. Banii în mână sunt în jur de 720 lei!”, a mai spus Caraignat.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218