REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fundaţia Angelei Merkel pregăteşte viitorii politicieni constănţeni

Fundaţia Angelei Merkel pregăteşte viitorii politicieni constănţeni

Replica API 3 decembrie 2014 | 22:57 279

Profesionalizare din plan extern

Profesionalizare din plan extern

Tinerii „cosmetizaţi” recent din democrat-liberali în liberali, cu ocazia apariţiei noului PNL pe scena politică din România beneficiază de „Programul de Excelenţă în Politică”, un demers care presupune cursuri organizate de Fundaţia Konrad-Adenauer-Stiftung, Germania.

Cursurile se întind pe parcursul a aproximativ un an şi „trupa” de la Constanţa şi-a trimis deja la perfecţionare cea de-a doua serie. În prima serie, care s-a desfăşurat pe parcursul anului 2013-2014, au fost admişi co-preşedintele TNL Constanţa, Cătălin Cheia, consilierul municipal, Sorina Tuşa, Bogdan Clinciu, Mariana Dumitrescu, Oana Maria Florea şi Andreea Artagea. Pentru cea de-a doua serie, programată pentru sesiunea 2014-2015, au fost admişi Ionela Tudoran, Alexandru Dima, Anamaria Funda şi Vlatko Dimov. Ca şi în sesiunea precedentă, cursurile din acest program sunt oferite de specialişti, fie din mediul academic sau practicieni şi cuprind arii de interes: Administraţie Publică Locală, Politici Economice, Politici Sociale, Politici pentru Educaţie şi Tineret, Politici Europene, Politici Sociale şi de Sănătate, Economie Socială de Piaţă, Relaţii Internaţionale, Politică Externă şi de Securitate. „Programul este destinat, aşa cum a demarat el de acum doi ani, pentru membrii PDL. Aceştia au trebuit să facă o aplicaţie, să dea un interviu. Se numeşte de „Excelenţă în Politică” şi are ca rol pregătirea viitoarei clase politice a României. Modulele se întind pe o perioadă de un an sau un an şi jumătate, în funcţie de cum se stabilesc aceste întâlniri. Practic, este o colaborare între fundaţia „Konrad Adenauer” şi PDL, costurile fiind suportate de fundaţie. (...) Ca plus valoare, programul mi-a adus mai multe cunoştinţe în domeniul economiei, unde am aplicat eu, am mai avut cursuri de comunicare politică, s-au dat mai multe sfaturi pentru viitoarea noastră carieră politică şi chiar şi cum putem face faţă unei dezbateri TV”, a spus co-preşedintele TNL Constanţa, Cătălin Cheia, pentru Replica. De asemenea, potrivit lui Cheia, vremurile organizării tipic româneşti se apropie de sfârşit, întrucât „planificarea” germană nu presupune pile, telefoane prieteneşti sau alte angajamente de onorat. „Cel mai mult mi-a plăcut faptul că selecţia în baza acestui curs nu s-a făcut pe pile! Selecţia a fost foarte riguroasă, nu s-a ţinut cont că vii de la o organizaţie judeţeană cu primar sau cu... Au şi spus asta, că n-au ţinut niciodată cont de telefoanele liderilor. A fost o selecţie riguroasă, care nu s-a bazat pe pile”, a mai spus Cheia, pentru „Replica”.

La programul fundaţiei Konrad-Adenauer-Stiftung au aplicat membri din fosta structură a PDL şi au participat peste 100 de cursanţi din întreaga ţară, cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani. Fundaţia Konrad-Adenauer-Stiftung este o fundaţie politică, apropiată Uniunii Creştin-Democrate din Germania, care desfăşoară în România încă din 1991 activităţi de educaţie politică şi consultanţă.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367