REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Funeriu: 'Statul român ar trebui să lovească rapid și nemilos toate interesele austriece'

Funeriu: 'Statul român ar trebui să lovească rapid și nemilos toate interesele austriece'

A.F. 10 decembrie 2022 | 00:00 919

Fostul ministru Daniel Funeriu consideră într-o postare pe Facebook că autoritățile române poartă o parte din vină pentru eÈ™ecul aderării la Schengen È™i că mulÈ›i politicieni europeni se vor urca în trenul anti-migranÈ›i, astfel că Austria va suferi consecinÈ›e minime. Funeriu propune ca România să profite de noua situaÈ›ia pentru a-È™i schimba tonul în UE È™i să încerce să naÈ›ionalizeze toate firmele strategice deÈ›inute de austrieci.

Daniel Funeriu

1) „Austriecii nu au argumente logice”

Votul, prin definiÈ›ie, este arbitrar. Când soarta ta depinde de vot, nu de o evaluare obiectivă, este aberant să îi dai înainte cu „sunt îndreptățit să votezi pentru mine!”. A obÈ›ine un vot favorabil È™i a fi îndreptățit sunt două lucruri radical diferite. Iohannis È™i premierul Ciucă nu au înÈ›eles acest lucru simplu È™i constat, din reacÈ›iile publice, că nu se prea înÈ›elege asta în general.

2) „Austriecii au spus de nenumărate ori că votează pentru, nu aveam de unde să È™tim că se vor schimba în ultimul moment”

Până nu e votat, nu e votat, indiferent de promisiuni, de declaraÈ›ii È™i de orice. Un preÈ™edinte trebuie să È™tie, e obligaÈ›ia lui. De aceea are la dispoziÈ›ie întreaga diplomaÈ›ie È™i serviciile secrete. Hurezeanu, ambasadorul din Austria, e, probabil, printre cei mai informaÈ›i oameni. Tu, ca preÈ™edinte, să nu È™tii toate miÈ™cările celui de al cărui vot depinde ceva major pentru È›ara ta, inclusiv cu câtă sare È™i-a sărat oul de dimineață, este o greÈ™eală profesională. Pentru o chestiune atât de importantă trebuia să se facă marcaj om la om chiar È™i premierului din Luxemburg. Iar preÈ™edintele Iohannis trebuia să È™tie la milimetru ce s-a discutat la celebra întâlnire Austria-Serbia-Ungaria, tot aÈ™a cum un elev de a VIII-a trebuie să È™tie teorema lui Pitagora.

3) „Cancelarul Austriac e un porc, nu are niciun argument”.

Așa, și? Nu știați asta? Nasol, ar fi trebuit să o știți! Dacă nu o știați e vina voastră.

4) „Austria s-a izolat la nivelul UE”

Aha, right. E cineva aici care crede serios că relaÈ›ia Germania-Austria sau Danemarca-Austria, de exemplu, se va schimba? Austria a pus pe masă, pentru prima dată oficial, cu o consecință juridică, problema migraÈ›iei. MulÈ›i politicieni europeni se vor urca în acest tren. ConsecinÈ›ele pentru Austria vor fi minime.

5) „Noi am făcut tot ce trebuia să facem”

Minciună. Iohannis nu a avut niciodată vreo luare de poziÈ›ie împotriva migraÈ›iei ilegale. Niciodată. Ba chiar invers: a acceptat ca România să preia „refugiaÈ›i”. Da, avem datoria să acceptăm oricât de mulÈ›i ucraineni È™i atât. Nu îmi amintesc ca România să fi avut vreo colonie în Africa sau Asia, deci nici vreo datorie. Dacă, din 2015 încoace, Iohannis ar fi avut poziÈ›ia justă È™i consecventă, de a chema Uniunea Europeană să stăvilească valul migrator, alta ar fi fost situaÈ›ia.

6) „Cancelarul e omul lui Putin/Austria ne-a refuzat pentru că Iohannis nu le-a dat gazul”

Tot ce se poate ca Putin să aibă influență asupra lui, habar nu am despre vreo poveste cu gazul, dar nu o exclud. Dar obligaÈ›ia lui Iohannis, dacă e ceva adevărat în asta, este să iasă public È™i să arate dovezile. Ceea ce ar produce un cutremur instituÈ›ional la nivelul UE, dar un cutremur salutar.

7) „E nasol pentru România”

Fals. Din contră, abia acum România are toate instrumentele pentru a face exact ce vrea la nivelul UE. „Noi tocmai am învățat de la prietenii din Austria că în acest club select, Uniunea Europeană, interesul naÈ›ional primează, aÈ™a că...”. AÈ™a cum ne spune Radu Lupescu, asta este poziÈ›ia pe care România o poate adopta de fiecare dată.

8) „Cetățenii Români trebuie să boicoteze firmele austriece”

Cetățenii să facă ceea ce cred ei că e corect. Statul, în schimb, ar trebui să lovească rapid È™i nemilos, prin cele mai dure metode legale, toate interesele austriece. De exemplu să naÈ›ionalizeze toate firmele strategice (petrol, gaze, asigurări...). Dacă nu există cadru legal, să îl creeze.

În concluzie, rămâne cum am stabilit: un eÈ™ec global al unui impotent preÈ™edinte provincial”, a scris Daniel Funeriu, potrivit stiripesurse.ro.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Elitele romanesti politice si nu numai trebuie sa scoata austriecii precum s-a intimplat pe timpul lui DEJ cu rusii.
0
0
Imi cer scuze ! Credeam ca este un intelectual acest domn .M-am inselat ....Nu a aflat ce scrie in rezolutia JAI din octombrie 2012 si anume ca romania NU va intra in Schengen atata timp cat la conducerea tarii se va afla un partid ce distruge democratia !S-a intamplat dupa lovitura de stat condusa de derbedeul Ponta ...Este clar acuma de ce Johannis a readus la putere acest partid ?
1
2
Dani Dani zi zi sa mori tu.Cine ti a suflat.Functionezi,Graiesti oare si far suflor.Neuronul ala pe care îl tot exploatezi ii bage in si din ce in ce mai singur. Cu drag ALUPIGUS.
2
2
Măi Bibicule, tu ai idee câți români lucrează la firmele austriece din România ?
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218