REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Furnizorii de energie care denunță unilateral contractele ar trebui să fie sancționați

Furnizorii de energie care denunță unilateral contractele ar trebui să fie sancționați

Replica API 4 februarie 2017 | 00:00 215

Ministerul Energiei:

Ministerul Energiei:

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ar trebui să înăsprească regulile din piață, iar furnizorii de energie care denunță unilateral contractele să fie sancționați, a declarat, vineri, la Parlament, Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Declarația vine în contextul în care, în această perioadă, unii furnizori de energie au ajuns să denunțe unilateral contractele pe care le au, pentru a profita de prețurile-record care se înregistrează în ultimele zile pe bursă. Acești furnizori preferă să plătească penalitățile prevăzute în contractele pe care le denunță, mergând apoi să vândă energia cu preț dublu sau chiar triplu pe piața spot.

Întrebat de jurnaliști dacă aceste practici pot fi considerate ilegale, Tudorache a răspuns: "Este atributul ANRE să verifice acest lucruri. Ne-am dori ca ANRE să înăsprească regulile în privința asta și aceste denunțări unilaterale de contracte să fie sancționate".

"Față de această explozie a prețurilor la energie, am avut o serie întreagă de întâlniri la minister, unde am stat de vorbă cu ANRE, cu Consiliul Concurenței, cu OPCOM și cu toți factorii implicați în piața de energie. Cauzele sunt multiple. Am solicitat ANRE, am reiterat rugămintea să transparentizeze tot procesul acesta de căutare, pentru că ei fac o analiză, iar noi îi susținem cu toate resursele noastre, pentru că e clar că, din punctul nostru de vedere, cauzele care au influențat creșterea prețului, gen factori climatici, de consum și așa mai departe au dispărut, nu ne explicăm de ce la ora actuală prețul energiei este încă sus. Prin mesajele date săptămâna aceasta, prin întâlnirile cu furnizorii de energie, prețul la energie a început să scadă. Astăzi am avut o întâlnire la Ministerul Energiei cu principalii producători de energie, respectiv Complexul Energetic Oltenia și Hidroelectrica", a precizat secretarul de stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369