REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Furt de energie termică, depistat de RADET pe strada Decebal

Furt de energie termică, depistat de RADET pe strada Decebal

Replica API 24 iunie 2016 | 00:19 358

Conductă decuplată

Conductă decuplată

Conducerea RADET a fost anunţată cu privire la faptul că pe strada Decebal, numărul 52 B, a fost depistat un furt de energie termică din sistemul municipal de termoficare. Se pare că de la adresa respectivă se sustrage apa caldă din sistemul municipal fără să se plătească. Potrivit reprezentanţilor de la punctul termic de pe strada Ilarie Veronica, o echipă de intervenţii s-a deplsat în teren şi a constat că o porţiune de conductă care ajungea la contoar fusese decuplată. Cei de la RADET spun că situaţia nu este fără precedent, astfel că de multe ori se întâmplă ca cetăţenii să apeleze la fel de fel de metode pentru a scăpa de plata energiei termice.

În această perioadă, echipajele RADET efectuează acţiuni de citire a contorilor, prilej cu care au descoperit şi furtul de pe strada Decebal. Aceştia spun că nu de puţine ori se întâmplă ca cetăţenii să cupleze la loc conductele deviate, exact în preajma acestor controale în teren. În ceea ce priveşte situaţia de pe strada Decebal, muncitorii se ocupă de mutarea debitmetrului în căminul de racord de afară, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să intre în demisolul clădirii la următoarele citiri de contoar.

În vreme ce câţiva consumatori scapă necontorizaţi, reprezentanţii RADET asigură că nu va rămâne nici un consumator neverificat. Amintim că pe 10 iunie, cei de la RADET au mai luat parte la o acţiune de amploare ce viza un bar de pe strada Poporului, la care era montat un branşament clandestin, apa caldă folosită nefiind înregistrată de vreun contoar, motiv pentru care reprezenta o pierdere la firma furnizoare de energie termică. Instalaţia frauduloasă aproviziona un robinet din incinta barului.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218