REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Furtuna şi ploaia torenţială au răvăşit sudul litoralului: copacii smulşi din rădăcini au avariat mai multe maşini

Furtuna şi ploaia torenţială au răvăşit sudul litoralului: copacii smulşi din rădăcini au avariat mai multe maşini

Replica API 11 iulie 2014 | 00:00 134

Ploaia torenţială şi vijelia au făcut prăpăd în mai multe zone din judeţ: la Valu lui Traian oamenii se tem că vor fi inundaţi, în timp ce la Mangalia câteva gospodării se confruntă deja cu apele revărsate. În plus, un cetăţean a sunat la primărie pentru a anunţa că un copac stă să cadă peste casa lui.

În momentul de faţă, Poliţia Locală, ISU Dobrogea, dar şi alte instituţii, intervin în staţiunile din Mangalia, pentru a degaja mai mulţi copaci smulşi de furtună, care blochează alei sau care s-au prăbuşit peste maşini. "În perioada codului galben de vijelii a fost de groază. Aşa ceva nu am văzut de când mă ştiu. Cerul era negru, furtuna a dărâmat mai mulţi copaci: unul a căzut pe două maşini în Venus, în Saturn alte două maşini sunt avariate din cauza unui copac... În total, credem că sunt circa 8 maşini avariate. Aparţin turiştilor veniţi în sudul litoralului", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Dan Vucea, adjunctul şefului Poliţiei Locale Mangalia. La tot acest "peisaj" se adaugă câteva gospodării din cartierul Colonişti, inundate. "În cartierul Colonişti, situaţia a fost readusă la normalitate. Noi intervenim şi sperăm să rezolvăm toate problemele sesizate de cetăţeni azi", a mai precizat Vucea. De asemenea, pe DN 39, în dreptul Hergheliei Mangalia, un arbore smuls din rădăcini s-a prăbuşit, circulaţia fiind blocată o perioadă de timp, până când autorităţile au reuşit să degajeze carosabilul. Mai multe geamuri ale locuinţelor de la Herghelie, dar şi unul de la Sanatoriul Mangalia, s-au spart de la grindină.

Nu doar la Mangalia au fost probleme, ci şi la Albeşti, Arsa, unde a plouat cu grindină. "Au fost rupţi copaci, culturile sigur sunt afectate, iar o casă de vacanţă este distrusă parţial", ne-a relatat un localnic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614