REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Furtună violentă în Vestul ţării! Bilanţ: 8 MORŢI, peste 60 de răniţi

Furtună violentă în Vestul ţării! Bilanţ: 8 MORŢI, peste 60 de răniţi

Replica API 18 septembrie 2017 | 00:05 441

sursa foto: Facebook, Dan Serafin

O furtună extrem de violentă s-a abătut, duminică după-amiază, asupra Timișoarei, după ce ultimele două zile au fost neobișnuit de calde pentru această perioadă a anului.

Scaune și mese de la terasele din oraș au fost ridicate de vântul foarte puternic, bucăți din acoperișurile blocurilor au zburat, iar țigle de pe Casa Armatei din Piața Libertății au căzut peste un tramvai care era în stație, fiind semnalate și cazuri de arbori prăbușiți.

Potrivit IGSU, codul portocaliu de vreme rea, sub incidența căruia se afla județul Timiș, a generat o serie de efecte în zonă. Pentru gestionarea acestora, la nivelul ISU Banat a fost activată grupa operativă, iar misiunile sunt în dinamică, pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate și înlăturarea arborilor și acoperișurilor afectate din cauza manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Și în județul Arad, vremea nefavorabilă a generat efecte, astfel că la acest moment pompierii militari acționează în sprijinul comunităților pentru înlăturarea arborilor doborâți de vânt.

''O femeie a decedat la Grădina Zoo, iar un bărbat, la Hotelul Baron, acesta fiind lovit de un panou publicitar care a căzut. Alte cinci persoane au fost rănite. A fost activată echipa noastră operativă care intervine dinamic la degajarea de trotuare, șosele și mașini prinse sub copaci doborâți, îndepărtarea cablurilor de curent căzute, degajarea acoperișurilor afectate'', a declarat, conform AGERPRES, Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Banat.

Numărul morților în urma furtunii care avut loc în Vestul țării a ajuns la opt, a confirmat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Din păcate, s-a confirmat. Mai sunt doi decedați la Bistrița. Sunt opt decedați. Deci cinci la Timișoara, unu la Arad și doi la Bistrița", a spus secretarul de stat.

De asemenea, numărul răniților în furtuna de duminică a ajuns la peste 60, dar medicii estimează că va crește în continuare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218