REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Furturi MASIVE de componente CFR de la un pod aflat în reabilitare!

Furturi MASIVE de componente CFR de la un pod aflat în reabilitare!

Replica API 10 octombrie 2015 | 00:00 136

Anchetă în desfăşurare la Constanţa

Anchetă în desfăşurare la Constanţa

Poate că pare incredibil dar este real şi se întâmplă chiar în judeţul Constanţa! Este vorba despre furturi de componente CFR care au fost sustrase de la un pod din judeţ, care se află în reabilitare. Poliţiştii de la Transporturi din Constanţa au depistat un TIR încărcat cu astfel de bunuri sustrase, declanşând o amplă anchetă care este în desfăşurare! Pe parcursul a două zile, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi - Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii au recuperat peste 58 de tone de metale sustrase, au aplicat aproape 7.300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor desfăşurate 354 de persoane sunt cercetate pentru comiterea de infracţiuni.

Oamenii legii au acţionat în cadrul ,,Rail Action Day 24 - Blue”, activitate organizată la nivel European şi în Statele Unite ale Americii, sub egida RAILPOL - Organizaţia profesională a poliţiilor transporturi feroviare din Europa. Însă, ce aveau să afle poliţiştii de la Transporturi din Constanţa este de-a dreptul strigător la cer! Pe 7 octombrie anul curent, aceştia au depistat un autotren care era încărcat cu 4.540 de kg. de componente C.F.R. (plăcuţe prindere şină şi tirfoane). În urma verificărilor s-a stabilit că deşeurile feroase ar proveni de la un pod aflat în reabilitare.

Mai mult decât atât, acestea urmau a fi livrate unui agent economic din Constanţa. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi tăinuire la furt. Din câte se pare, potrivit informaţiilor noastre, ar fi vorba despre podul feroviar de la Cernavodă, care a intrat, toamna aceasta, în reparaţii capitale, pentru prima dată în 28 de ani. Ministerul Transporturilor va aloca 34 de milioane de euro, fonduri UE, pentru programul de reabilitare a patru căi de traversare a Dunării, din care face parte şi acesta, lung de 1,6 kilometri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102