REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fuziunea, aproape de demontare? Doi lideri PDL şi PNL, aproape să se ia la bătaie

Fuziunea, aproape de demontare? Doi lideri PDL şi PNL, aproape să se ia la bătaie

Replica API 18 august 2014 | 00:00 155

Pe un butoi de pulbere

Pe un butoi de pulbere

Zvonurile potrivit cărora "partidul e în tot şi în toate" încep să se confirme. PDL şi PNL fuzionează cu forţa, aspect care începe să se vadă tot mai mult "din avion", liderii din teritoriu fiind instruiţi să dea presei declaraţii pline de speranţă, cu zâmbetul la "purtător", însă, în spatele uşilor închise, aceştia mai au puţin şi se strâng de gât. Se spune că de la Cluj vine ploaia. De data asta, ar putea veni divorţul, pentru că orgoliile din cele două partide mai au puţin şi se revarsă ca o spolăială publică. Marius Nicoară este liderul PNL Cluj. Alin Tişe este senator PDL. Ambii defilează cu prietenia iremediabilă, în spaţiul public, însă rămâne de văzut cât va mai dura această stare de fapt. Totul a început de la o declaraţie a lui Tişe. "Se pare că nu se înţelege rolul consilierilor PDL. Vă asigur că vom face să se înţeleagă de acum înainte. Nu am discutat în Alianţă PNL-PDL despre posibilitatea angajării unor consilieri la cabinetul preşedintelui. Un vicepreşedinte nu este mai şef ca celălalt, pentru că niciunul n-a fost ales de clujeni în mod direct PDL, cu 12 mandate de consilieri, are majoritate în plen, prin urmare şi primul cuvânt!", a declarat Tişe, presei clujene, făcând referire la numirea, în funcţia de consilier pe lângă biroul preşedintelui Consiliului Judeţean, de către liberalul Mihai Seplecan, pe fostul deputat Mircia Giurgiu (PSD), ceea ce denotă o formă de continuare a USL, la Cluj. Situaţia ar putea arunca în aer fuziunea în cauză şi, potrivit celor de la Ziar de Cluj, Nicoară e supărat nevoie-mare şi se gândeşte la represalii. "S-a supărat rău pe pedelişti pentru că nu sunt constructivi, pentru că sunt indecişi, pentru că ne şantajează cu acele voturi. A vorbit cu Tarcea despre asta, spunându-i că s-a săturat de lipsa de fair-play. (...) Nici noi nu suntem luaţi de pe jos. Dacă nu se vor vedea rezultate palpabile în această relaţie, Nicoară va rediscuta cu PSD. Aşa a spus el", susţine un membru al PNL Cluj. În ciuda stării de fapt, ambii actori principali refuză să admită faptul că ar fi o problemă în cadrul ACL. "Nu este nici un scandal între mine şi nimeni. PDL are 12 consilieri, PNL are opt, şase sau opt. Avem majoritate doar cu PNL, PDL are cei mai mulţi consilieri judeţeni, avem majoritate asigurată de către cele două partide, deci, din punctul acesta de vedere, nu e nici o problemă", a declarat Tişe, pentru Replica, nereuşind să ne spună exact câţi consilieri liberali sunt, demonstrând astfel cât de impresionat este de noua alianţă. De partea cealaltă, Nicoară respectă tiparul instructajului de partid şi, la rândul său, aruncă gunoiul sub preş. "Colaborarea cu PDL e foarte ok. Nu avem nici un fel de treabă, cu domnul Tişe nici nu m-am văzut, m-am văzut cu domnul Daniel Buda, acum două zile", a precizat Nicoară, pentru Replica.

Indiferent dacă vorbim de Cluj, Constanţa, Iaşi, Craiova sau oricare alt oraş, toţi liderii opoziţiei au instructaj clar pentru apariţiile publice: alianţa merge strungă, chiar dacă, în realitate, este pe un butoi cu pulbere. Şi este. În mai multe judeţe din ţară, PDL şi PNL mai au puţin şi se iau la bătaie. Rămâne de văzut doar unde se aprinde fitilul.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367