REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Fuziunea, la un pas de a fi aruncată în aer. Vechii liberali „croșetează” expulzarea PDL-iștilor

Fuziunea, la un pas de a fi aruncată în aer. Vechii liberali „croșetează” expulzarea PDL-iștilor

Replica API 23 mai 2015 | 00:32 103

Încordare maximă

Încordare maximă

Vasile Blaga

Ceea ce era de bănuit, aproape că se împlinește. Proiectul de fuziune dintre PDL și PNL se pregătește să-și arate în public hidoșenia, prin faptul că reprezentanții celor două partide nu se înțeleg în fel și chip. Mort ca din fașă, proiectul PDL – PNL își arată deja și primele victime. Sâmbătă, are loc Consiliul Național al PNL, care are rolul de a stabili criteriile de desemnare a viitorilor candidați pentru alegerile locale, dar și probleme interne, precum recentele declarații ale lui Teodor Atanasiu la adresa grupării lui Vasile Blaga, de față cu co-președintele Alina Gorghiu, care a ezitat ulterior să aplice o sancțiune pentru gravul derapaj.

După toate probabilitățile, sâmbătă va fi prilejul de adâncire a tensiunilor deja existente între liberali și democrat-liberali. Un fost ministru al PDL consideră că la Consiliul Național al PNL tensiunile vor escalada.

„Păi, Blaga a pierdut tot. La celălalt Consiliu Național, a pierdut majoritatea CJEx-urilor. Apoi a venit și asta cu gineri-su. Mai e și EADS. Cum să mai cârâie ceva? Ori ne facem alt partid, ori ne „încalecă” ăștia și asta e. Tare mi-e că acesta a fost planul de la bun început. „Fraierii” au muncit, acum când se întrezăresc funcții, gata, o dăm de gard”, ne-a spus acesta.

Amintim că, la împlinirea a 140 de ani de la nașterea PNL, s-a lansat un ONG numit Asociația „Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875″, al cărui scop „este să militeze pentru păstrarea identității politice a PNL, a acelui partid fără de care România modernă n-ar fi existat. Sloganul meu personal, pe care l-am ales când m-am alăturat acestui proiect, este „PNL EXISTĂ!” Plecând de la ideea ca scopul acestui Club este apărarea identității PNL”, susține președintele provizoriu al Clubului, George Șerban.

Printre inițiatorii Clubului se află și deputatul PNL, Radu Zlati.

„Necesitatea Clubului o vor aprecia membrii săi, câți va avea în viitor și eventual cei din societatea civilă sau presa sau oamenii politici după ce acesta va funcționa. Acum, este greu de spus că un ONG apare dintr-o necesitate presantă sau alta. A fost făcut pentru că mai mulți oameni, care se cunosc între ei, au crezut de cuviință că merită să ajute în acest sens PNL”, a spus Zlati, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218