REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fuziunea UPS cu TNT Express a picat. Comisia Europeană nu a avizat preluarea

Fuziunea UPS cu TNT Express a picat. Comisia Europeană nu a avizat preluarea

Replica API 15 ianuarie 2013 | 00:00 218

Grupul american UPS, cea mai mare companie de curierat din lume, a anunţat că renunţă la oferta de 5,2 miliarde euro pentru preluarea concurentului olandez TNT Express, deoarece Comisia Europeană (CE) nu va aviza fuziunea din considerente antitrust. Reprezentanţi ai autorităţilor europene pentru concurenţă au transmis săptămâna trecută celor două companii că soluţiile propuse de acestea pentru a aplana motivele de îngrijorare ale CE sunt insuficiente, potrivit TNT, transmite Bloomberg.

Acţiunile companiei olandeze s-au prăbuşit cu 51% luni la Amsterdam. Titlurile operatorului olandez de servicii poştale PostNL, cel mai mare acţionar al TNT, au pierdut 40% din valoare.

TNT va încasa 200 milioane euro de la UPS în contul clauzei de reziliere stipulată în contract, după ce Comisia va respinge oficial tranzacţia.

Europa a mai trecut recent printr-o fuziune ratată, după ce combinaţia mamut dintre BAE Systems şi EADS a picat în octombrie deoarece guvernele Marii Britanii, Franţei şi Germaniei nu au putut ajunge la un compromis.

"Sunt surprins că tranzacţia nu va fi încheiată. Este destul de multă competiţie pe piaţa curieratului expres şi, cu toate acestea, Uniunea Europeană continuă să fie foarte severă", comentează pentru Bloomberg un analist al Rabobank.

Purtătorul de cuvânt al CE Antoine Colombani a declarat că Joaquin Almunia, comisarul european pentru concurenţă, îşi va anunţa decizia pe 5 februarie.

De la preluarea portofoliului concurenţei în 2010, Almunia a blocat numai două tranzacţii majore: preluarea NYSE Euronext de către Deutsche Boerse şi oferta de fuziune între Aegean Airlines şi Olympic Air.

Directorul general al UPS Scott Davis a declarat că este "extrem de dezamăgit" de eşuarea tranzacţiei, în urma căreia grupul american ar fi dobândit în Europa o cotă de piaţă apropiată de cea a gigantului Deutsche Post.

UPS a propus mai multe soluţii pentru a aplana motivele de îngrijorare ale Comisiei Europene, inclusiv vânzarea unor active şi facilitarea accesului companiilor concurente la reţeaua de transporturi aeriene.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614