REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Gabara de la Podul Agigea a sosit: şoferii de TIR-uri, nemulţumiţi de taxe - video

Gabara de la Podul Agigea a sosit: şoferii de TIR-uri, nemulţumiţi de taxe - video

Replica API 15 noiembrie 2013 | 00:00 89

50 de lei pentru camioane

50 de lei pentru camioane

Mult aşteptata gabară şi-a făcut apariţia joi, la Podul de la Agigea şi imediat a intrat în faza de teste. Încă de la primul transport, transportatorii şi-au manifestat nemulţumirile. Fie că vorbim de chestiuni tehnice, pentru că un camion şi-a spart aripa de protecţie chiar la inaugurarea traversării sau de aspectele financiare, şoferii s-au arătat dezamăgiţi de realizarea autorităţilor.

În privinţa detaliilor tehnice, mai multe amănunte a oferit prefectul Eugen Bola. El a declarat pentru "Replica": "Staţionarea la şantierul de la Cernavodă, după plecarea de la Galaţi, a presupus nişte ajustări la rampe. Un echipaj de la Cernavodă, în frunte cu directorul, s-au deplasat la Agigea să facă măsurători, pentru unghiurile optime pentru care să fie ajustate rampele sau să vadă cum arată drumul de acces dinspre o parte sau alta. În ceea ce priveşte preţurile, nu ştiu exact, urmează să fie stabilit, nu cunosc încă detaliile preliminare, încă nu pot să vorbesc, pentru că vorbim de bani şi asta înseamnă că trebuie să anunţăm cetăţenii, agenţii economici, fiecare trebuie să îşi facă nişte calcule".

Cât costă traversarea cu gabara

Referitor la taxe, nici directorul Navrom Cernavodă, subsidiară a Navrom Galaţi, Dorin Bucă, nu a fost încântat să ofere mai multe detalii. După o perioadă de dat "din colţ în colţ", Bucă susţine că o traversare ar presupune aceleaşi costuri care există deja la un pod. "Deşi urmează să anunţăm, în principiu e vorba de 50 de lei pentru camioane şi, pentru maşini mici, am convenit la 10 lei", a declarat el. Vestea că o traversare ar costa 50 de lei pentru TIR-uri şi ar putea fi mai mult, în funcţie de încărcătură, pe undeva pe la 9 lei tona, i-a speriat pe şoferi. Vizibil dezamăgiţi şi de aspectele tehnice ale gabarei, cât şi de aglomeraţia care ar putea da peste cap perioada de transport, şoferii au strâns din dinţi: "Afacerea lor, pentru interesul lor nu pentru interesul transportatorilor, dacă îţi ia 9 lei pe tonă. Dacă eu intru cu 30 de tone, înmulţit cu nouă, ce fac? Am consumat de la Basarabi până aici 15 litri de motorină. Dă-o naibii de treabă, ăsta e interesul lor. Nu văd nici o sfârâială cu ce fac ei aici. Şi când va fi ditamai aglomeraţia sau, mai rău, când o să ningă? Dacă acum e aşa, la inaugurare, vă daţi seama ce aglomeraţia naibii va fi aici?". De precizat că gabara are 14 metri lăţime şi 60 lungime, iar la bordul ei vor putea urca aproape 9 autohevicule mari. Are 1.000 de tone, concepută special pentru transport agabaritic, asigură un bord liber. La o gabară de 60 de metri pentru 150 de metri, cât are canalul Dunăre-Marea Neagră, ar fi fost necesare manevre de întoarcere pentru navă. Astfel, a fost nevoie de o a doua poartă, pentru a fi asigurat accesul în sensul de mers, motiv pentru care gabara a intrat în şantierul de la Galaţi.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367