REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Gabirel Leș, prezent la Baza Aeriană Mihail Kokălniceanu, la ceremonia de plecare în misiune a Detașamentului „Carpathian Pumas”

Gabirel Leș, prezent la Baza Aeriană Mihail Kokălniceanu, la ceremonia de plecare în misiune a Detașamentului „Carpathian Pumas”

Replica API 18 august 2019 | 15:10 282

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, vor participa la ceremonia de plecare în misiune a Detașamentului „Carpathian Pumas”, care va avea loc luni, 19 august, începând cu ora 14.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Cei aproximativ 120 de membri ai detașamentul românesc, cu patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM, își vor începe misiunea la mijlocul lunii octombrie.

O comisie din cadrul Departamentului pentru Operații de Menținere a Păcii a Organizației Națiunilor Unite a evaluat, în perioada 15-20 iulie, Detașamentul “Carpathian Pumas” din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în vederea participării la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).

Concluziile evaluării certifică faptul că detașamentul îndeplinește standardele Organizației Națiunilor Unite pentru participarea la misiune.

Obiectivele urmărite de comisie au constat în evaluarea personalului, tehnicii și materialelor, în vederea stabilirii capacității operaționale a detașamentului pentru îndeplinirea angajamentului asumat prin documentele încheiate între România și ONU.

România va sprijini ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului de Pace, protecția civililor și împiedicarea reîntoarcerii elementelor armate ostile ale Acordului de Pace în zonele populate. Detașamentul românesc va efectua misiuni de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, transport trupe și materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană și misiuni de observare.

Detașamentul precursor va pleca în perioada imediat următoare, iar misiunea va începe în luna octombrie. Perioada de desfășurare a misiunii este de un an, între octombrie 2019-octombrie 2020, iar rotirea contingentului se va face după șase luni.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lasa ca vine USR-PNL si va rade, cat despre lupta voastra in alte tari e nimic, sunteti doar niste mecenari in slujba altora, nu aparati patria pentru care ati depus juramantul!
0
0
asa de curiozitate mai Les, PSD ul mai taie ceva din pensiile noastre? Ca Olguta , Fifor si Tutuianu le-au ciuntit mai rau ca Ciolos!Ia spune si civililor care este pensia unui militar cu handicap dobandit prin Irak Afganistan ,Mali ca sa nu mai comenteze despre pensiile nesimtite !
1
1
carpathians pulas vine sa invadez la biet bobor de la mali.noi boborulde mali taiam pulas cu viteza americana si cu tactica germana
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920