REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gabriel Anghel, patronul ASADO, rămâne în arest

Gabriel Anghel, patronul ASADO, rămâne în arest

Mirela PASCAL 31 mai 2023 | 00:00 3816

Anghel Gabriel, patronul restaurantului Asado, a fost arestat preventiv, la jumătatea lunii mai, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Pe numele acestuia există un mandat european, emis de autoritățile din Germania, iar Curtea de Apel a admis mandatul european de arestare. Anghel a formulat apel, iar astăzi, 31 mai, Curtea Supremă se va pronunța: va rămâne afaceristul în arest sau va fi eliberat?! UPDATE: Instanța i-a respins contestația.

Gabriel Anghel, patronul ASADO, ramane in arest

Curtea Supremă va analiza astăzi, 31 mai, contestația formulată de afaceristul Gabriel Anghel, împotriva deciziei Curții de Apel Constanța, din 16 mai. Dacă va fi admisă, atunci patronul restaurantului Asado va fi eliberat.

UPDATE:

Curtea Supremă a respins, ca nefondată, contestaţia formulată de persoană solicitată Anghel Gabriel împotriva Sentinţei penale nr.50/P din data de 16 mai 2023, pronunţată de Curtea de Apel Constanţa - Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, în Dosarul nr. 280/36/2023. Decizia este definitivă.

Reamintim că, pe 15 mai a.c., polițiști din Serviciului Investigații Criminale, Compartimenul Urmăriri l-au identificat pe Gabriel Anghel, de 55 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.  Afaceristul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța cu mandatul european de arestare. Curtea de Apel Constanța a admis marți, 16 mai, sesizarea și a dispus executarea mandatului european de arestare emis la data de 27.03.2023 de Tribunalul de Primă Instanţă Wurzburg - Germania, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în grup infracţional organizat - fraudă, incluzând cea împotriva intereselor financiare ale comunităţilor europene în înţelesul Convenţiei din 28 iulie 1995 privind protecţia intereselor financiare ale Comunităţii Europene.

Teoretic, Anghel ar trebui predat autorităților din Germania, însă Gabriel Anghel are și la Constanța probleme penale, în urma conflictului cu fiul Ramonei Mănescu, în urma căruia a fost condamnat, pe fond, la 2 ani și 2 luni cu suspendare. Curtea de Apel a amânat predarea lui Anghel autorităților din Germania până la soluționarea dosarului penal.

Polițiștii au făcut percheziții la Anghel

Tot luni, 15 mai, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au executat două percheziții domiciliare, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Germania.  Cele două percheziții au fost efectuate la locuințele afaceristului bănuit de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, pe teritoriul unor state membre ale Uniunii Europene.

Gabriel Anghel, patronul ASADO, ramane in arest

Pistol găsit la domiciliul afaceristului

Astfel, în urma efectuării perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor de către autoritățile germane, mai multe telefoane mobile, tablete, dispozitive de stocare electronice și înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost descoperite și ridicate o armă letală, respectiv un pistol, și 26 de cartușe de calibrul 22, pentru care nu exista autorizație de deținere sau folosire a armelor letale.

Gabriel Anghel, patronul ASADO, ramane in arest

Arma și muniția aferentă au fost ridicate de polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gabi Anghel se plimba prin oras cu S class cu numere de ANGLIA si voi spuneti ca este in arest Numai stirii reale sunt astea !
8
2
De cârciumi vestite fac măgarii pe banda rulantă, cine e cu cei de la putere o mai duce o vreme, apoi vin altii si actualii se dau răniți si etc, etc
5
0
eee da, ai auzit tu in targ ca e rezolvata treaba . manca i ai pl de maimutoi , stai la semintele tale din fata blocului si la bere si vezi ti de treaba ta , lakele dracu
6
3
Se vorbeste prin targ ca ar fi rezolvat. Il are avocat pe unu ion . Problema rezolvata cica
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218