REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Gabriel Cotabiţă: „După comă, mi-am recuperat memoria cu rebusuri“

Gabriel Cotabiţă: „După comă, mi-am recuperat memoria cu rebusuri“

Replica API 6 iulie 2019 | 00:00 674

Gabriel şi Alina Cotabiţă

După trei săptămâni de comă, Gabriel Cotabiţă a reînvăţat să trăiască. A făcut recuperare fizică, dar şi psihică. „70% din memorie mi-am recuperat-o cu ajutorul cuvintelor încrucişate”, a declarat artistul de 63 de ani, la emisiunea „E OK! să fii vedetă?” a Danei Săvuică. El spune că soţia Alina îl iubeşte enorm, deşi e de vârsta fiicelor lui, şi-au luat un apartament în rate, însă nu vor avea copii.

Pe 8 mai 2015, Gabriel Cotabiţă a fost luat cu salvarea de la sala de sport, în stop cardio-respirator. La patru ani distanţă, artistul e mai activ ca niciodată. A lansat acum o săptămână videoclipul piesei „De unde vine iubirea”, compusă de Iulian Vrabete de la trupa Holograf, iar din toamnă va reveni pe scenă, când speră ca noua lui melodie să fie deja şlagăr. În videoclip apare Dana Săvuică, cea care joi l-a intervievat pe artist în cadrul emisiunii „E OK! să fii vedetă?”, ocazie cu care Cotabiţă a dezvăluit cum e viaţa lui după mai 2015.

Încă de atunci Cotabiţă se iubea cu Alina, mai tânără cu 30 de ani, care în 2016 i-a devenit oficial soţie, fiind năşiţi de Delia Matache (37 de ani) şi de Răzvan Munteanu (42 de ani). La vremea respectivă s-a speculat că, pentru a fi la înălţime, artistul ar fi apelat la pastile pentru potenţă, iar medicamentele i-ar fi provocat accidentul vascular emobolic. La patru ani de când a văzut moartea cu ochii, Cotabiţă şi-a recăpătat 70% din memorie şi iată că el spune că sexul contează enorm într-o relaţie. „Dragostea trece şi prin sex. Înainte ajungeai mult mai greu la sufletul omului pentru că nu aveai telefoane mobile. O dată mi-am dat întâlnire cu o fată pe un ger cumplit, am aşteptat fiecare în staţii de autobuz diferite. A doua zi mi-a spus că sunt un nesimţit”, a povestit el. În privinţa bărbaţilor, solistul îi sfătuieşte pe domni să aibă maniere: „Dacă nu sunt galanţi, sunt proşti. Trebuie să vină cu o floare la mamă, la soră, la o persoană importantă pe care nu au mai văzut-o de mult timp”.

Întrebat dacă are viciile artiştilor, alcoolul şi femeile, Cotabiţă recunoaşte că s-a apucat târziu de alcool, dar pe femei le-a iubit dintotdeauna. „Am avut un unchi alcoolic şi atunci am văzut secvenţe care m-au convins să nu pun gura pe băutură. Dar m-am apucat de băut când mi s-a refuzat viza pentru Rusia (URSS – n.r.), unde urma să plec în turneu cu trupa Holograf (unde a fost solist în anii ’80 – n.r.)”, a spus artistul. În privinţa perioadei delicate de recuperare, cântăreţul a pierdut 30% din amintiri. „Îmi pare bine că mi-am recăpătat 70% din memorie pentru că am atâtea amintiri frumoase. Am noroc cu oamenii din jurul meu care au grijă de mine. Versurile melodiilor le citesc în concerte, de pe un stativ, nu le reţin. Eu nu am avut o problemă fizică, ci una de cap. Dimineaţa îmi place să stau liniştit şi să fac rebus. Sunt bolnav de rebus, îmi place să dezleg cuvinte încrucişate. Mi-am revenit şi nu mai am probleme, dar în ultima vreme mă tot împiedic pe scenă”, a mai spus el.

Foarte discret în privinţa vieţii personale, cântăreţul a vorbit în premieră despre soţia Alina şi despre tensiunile din familia lui: „Nu îţi poţi imagina cât de mult mă iubeşte femeia aceasta, are grijă de absolut totul. Nu există interese, eu nu am bani, sunt un om sărac. Abia am reuşit să ne luăm un apartament la care Alina plăteşte ratele. Din două turnee am câştigat 100.000 de dolari, dar am avut o familie care a avut «grijă» de banii mei. Alina nu e geloasă pentru că e sigură pe mine. Ea e liberă să facă ce vrea, dar mă iubeşte. Sunt geloşi cei nesiguri pe partener. Dacă aş face un copil cu Alina, fetele mele nu ar mai vorbi niciodată cu mine. La ele este o chestiune de egoism. Asta a fost condiţia ca eu şi Alina să ne căsătorim, să nu facem niciodată copii, iar eu nu le-am zis nimic”. Artistul are cu fosta soţie Ioana Nagy (59 de ani), profesoară de italiană la Craiova, de care a divorţat în 1997, trei fete: Aela (38 de ani) şi gemenele Milena şi Eliza (32 de ani).

Mihai Constantinescu

Tratamentul administrat lui Gabriel Cotabiţă acum patru ani a dat rezultate neaşteptate şi a devenit protocol medical. Doctorii au încercat aceleaşi proceduri şi în cazul lui Mihai Constantinescu (73 de ani), internat pe 13 mai după un stop cardio-respirator prelungit. Însă nici tratamentul, nici rugăciunile familiei şi prietenilor nu au dat rezultate, iar Mihai Constantinescu se află de aproape două luni în comă, iar medicii susţin că şansele lui de recuperare sunt de un procent.

click.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367