REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Gabriel Leș: Câți militari vor fi afectați de taxa de solidaritate

Gabriel Leș: Câți militari vor fi afectați de taxa de solidaritate

Replica API 19 iulie 2019 | 03:21 415

Gabriel Leş

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, susține că introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile care depășesc 10.000 de lei va afecta aproximativ 1.600 de militari, precizând, însă, că în aceste cazuri nu este vorba de pensii speciale, ci de pensii militare de stat, conform Mediafax.

Ministrul Apărării Național, Gabriel Leș, a fost întrebat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, dacă vor fi afectați militari de taxa de solidaritate pentru pensiile speciale de peste 10.000 de lei, iar acesta a răspuns că se va lupta să nu se întâmple acest lucru.

„Dorința mea este să nu fie afectați deloc. La discuțiile preliminare pe care le-am avut cu ministrul Finanțelor, se dorește o astfel de taxă pentru toate pensile care vor depăși un anumit plafon. Exemplul de 10.000 de lei a fost dat de domnul ministru, dar nu este stabilit acest plafon. Ce pot să vă comunic este că la plafonul de 10.000 de lei, dintre militari vor fi afectați aproximativ 1600 de militari, aproximativ 2% din pensionarii militari. Eu voi lupta să nu fie afectați, pentru că nu discutăm de pensii speciale, se face o greșeală în zona de comunicare, ci vorbim de pensii militare de stat, nu sunt deloc pensii speciale”, a spus Leș.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, luni, că în ședința Comitetului Executiv Național PSD, s-a convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celor care depășesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate".

„Au fost câteva măsuri convenite în CEx. În primul rând, este vorba de ceea ce solicită românii, subiectul legat de pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit, un plafon de 10.000 lei, iar ce depășește această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate. Credem că e o abordare corectă și logică", a anunțat ministrul Finanțelor, după ședința Comitetul Executiv Național PSD.

Eugen Teodorovici a precizat că actul normativ, după ce va fi adoptat de Guvern, va ajunge la Parlament, „unde se va vedea varianta agreată”.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand te dai cu cazanul pe Transfagarasean sau cu barcuta pe canal, pe acolo a lucrat ostirea romana ,dar tu ca un prost crezi ca faci misto mai hatagist sulfuros. In rest boule care esti bou si armata are si procurori, judecatori mai vita proasta asa ca sunt si pensii peste 10000 lei ! Hai ia placuta suedeza in gura ca doar atata stii !
4
2
Si ce au facut mai, acesti militari ca sa aiba pensii mai mari de 10.000 lei ? Si-au rupt oasele pe santierele patriei ?
2
3
Pariez ca pensii de peste 10k nu au baietii care si-au pus pielea pe batz prin teatre, ci tot alde geral Popota si geral Izmana. Care au luptat eroic cu legiuni de pulpite si ospatarize. Multi din baietii buni s-au intors acasa in zinc si nesimtitii astia kitzaie ca nu mai au venituri lunare de bogatani. Cat avea prof. Pesamosca pensie? Nesimtiti ordinari ! Sa le taie 90%.
2
2
Nu vreti sa intrati si voi in randul romanilor de rand cu pensii decente de 1500-3000 de lei? Toti traim in Romania! Toti trebuie sa impartim si saracia si bogatia! Tara asta atata poate acum sa dea, dar haideti sa-mpartim cinstit si egal banu strans cu atata truda din sute de impozite si taxe. De ce voi si altii ca voi, salarii speciale, pensii speciale si fel de fel de specialitati nascocite de psd-ul asta nenorocit care-anvrajbit poporul si noi truditorii mai nimic! Noua ni se aplica LEGEA. Dupa CONTRIBUTIVITATE. Si-atat. Nu mai fiti lacomi, multumiti-va cu mai putin, la fel ca toti romanii
3
2
Sunt afectati militari care au luptat in teatrele de operatii sau basinosii care au luptat din birou?
4
2
Tratament egal
3
1
Ii spune pensiei ? Mai ales ca e platita de stat ... nu de contributia lunara a omului ! De ce sa nu se aplice la toti la fel ?
4
1
Cine are curaj sa umble la veniturile magistratilor sigur il paste bila de picior!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614