REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Gabriel Oprea cheamă partidele la NEGOCIERI pe Codul Fiscal: "UNPR este O PUNTE între cele trei palate"

Gabriel Oprea cheamă partidele la NEGOCIERI pe Codul Fiscal: "UNPR este O PUNTE între cele trei palate"

Replica API 7 august 2015 | 00:24 175

UNPR vrea să îşi asume rolul de mediator în disputa pe tema Codului Fiscal, care ar urma să fie discutat, în Parlament, în sesiune extraordinară la finalul lunii august. Gabriel Oprea a anunţat, joi, că UNPR cheamă partidele la consultări înainte de dezbaterile din Parlament, arătând că partidul pe care îl conduce este "o punte" între cele trei palate.

După ce PNL a invitat partidele la consultări pe mai multe teme, inclusiv pe Codul Fiscal, UNPR face o invitaţie similară.

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat joi, că partidul pe care îl conduce, "dedicat interesului naţional al României", a decis să cheme la dialog toate formaţiunile parlamentare pe tema Codului Fiscal, pentru a se pune de acord înainte că legea să fie discutată, în plen, în sesiunea extraordinară.

"De ceva vreme, partidele au declanşat o polemică pe tema noului Codul Fiscal. (...) Am decis ca UNPR să lanseze o invitaţie de dialog tuturor partidelor politice paralmentare, înaintea sesiunii extraodinare, pentru a incerca obţinerea unei viziuni comune asupra Codului Fiscal. Am spus că UNPR poate fi o punte între palate: Palatul Victoria, Palatul Cotroceni şi acum apare şi Palatul Parlamentului. (...) Vom face tot posibilul să ieşim din logica conflictului politic. Vom aduce la aceeaşi masă a negocierii toate punctele de vedere", a declarat Oprea.

Liderul UNPR a adăugat că decizia partidului de a chema la dialog partidele reprezintă "o incercare de a obţine cel mai bun rezultat pentru români".

Oprea a precizat că, în cursul zilei de vineri, va fi trimisă o scrisoare partidelor pentru a le invita la discuţii la Parlament, înainte de sesiunea extraordinară.

Liderul UNPR a precizat că a avut deja discutii informale cu toti liderii politici, inclusiv cu cei de la PNL: "Este important să ne intâlnim, să discutăm si să obţinem cea mai bună variantă a acestui Cod Fiscal".

Întrebat cum va vota UNPR, Oprea a evitat să dea un răspuns clar, însă a arătat că sunt opinii ale specialiştilor, ale BNR sau ale organismelor internaţionale ori ale organizaţiilor patronale şi acestea trebuie luate în seamă şi discutate.

"Bineînţeles, aceasta este logica acestei întâlniri: să luăm în calcul tot ce s-a vorbit despre Codul Fiscal, să luăm în calcul ce spun specialiştii....", a spus Oprea.

În ceea ce priveşte propunerea PNL de reducere a TVA în etape, Oprea nu a dorit să spună dacă susţine această măsură: "Nu mă antepronunţ."

Citeşte mai mult pe RTV.NET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369