REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gabriel Oprea, prima reacție după accidentul în care a murit polițistul Bogdan Gigină

Gabriel Oprea, prima reacție după accidentul în care a murit polițistul Bogdan Gigină

Replica API 26 octombrie 2015 | 12:05 301

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, susţine o declaraţie de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Subiectul principal: tânărul poliţist care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea. Lideri politici şi organizaţii neguvernamentale au cerut demisia lui Gabriel Oprea din funcţiile de vicepremier şi de ministru de Interne, dar şi lămurirea circumstanţelor accidentului a cărui victimă a fost Bogdan Gigină.

„Aș vrea să răspund unor întrebări adresate în spațiul public care nu se referă la aspectele anchetei penale aflată în desfășuare. În seara de 20 octombrie s-a petercut o tragedie. Polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în misiune și nimic din ceea ce spunem sau facem nu poatealina durerea familiei lui, a soției, nu poate mângâia o familie care tree printr-o astfel de dramă. Ca tată, știu că nu există cuvinte sau gesturi care să poată cuprinde această suferință. Din respect pentru familia îndurerată am ales să nu fac declarații publice imediat după accident sau înaintea înmormântării. Poliția Capitalei a transmis un comunicat de presă, cu informații legate de circumstanțele în care s-a petrecut accidentul, de misiunea respectivă, de traseul urmat și alte detalii. Acel comunicat a precizat și faptul că s-a deschis o anchetă penală și nu puteam oferi informații ulterioare acestui comunicat. Am ales să fiu alături de familiea Gigină, să le prezint condoleanțe, să nu cedez tentației de a oferi declarații care mă puteau disculpa public în raport cu acuzațiile irespinsabile ale unor lideri politici sau speculațiile vehiculate“, a spus Gabriel Oprea.

„Am ales să mă asigur că familia lui Bogdan Gigină știe cât mult regret pierderea acestuia,că regretăm toți pierderea acestuia. Am ales să acord prioritate faptului ca Ministerul de Interne, structurile subordinate, pun la dispoziția Parchetului cu promptitudine toate informațiile solicitate și că în tot acest timp, respectăm regula de a nu comunica referitor la circumstațe, detalii ale unor fapte cercetate de parchet“, a mai completat ministrul, precizând și faptul că detaliile referitoare la deplasare au fost puse la dispoziția Parchetului. „La un moment dat coloana s-a oprit. Nu am știut de ce. N-am văzut accidentul. Nu am stiu că este vorba de accident. Am văzut mașina de poliție din față oprită și pe cei doi polițiști coborând și alergând. Unul dintre ei mi-a făcut semn să continuăm deplasarea. După ce am depășit locul accidentului am aflat ce s-a intâmplat. Am comunicat imediat cu șefii de structuri din MAI pentru intervenția de urgență a echipajului SMURD-ului și le-am solicitat să fiu permanent informat cu privire la ce se întâmplă. Echipajul SMURD-ul a ajuns la locul accidentului în mai puțin de 4 minute. Din păcate, colegul nostru n-a putut fi salvat. Sunt îndurerat de această pierdere. În ceeea ce mă priveste, speculațiile potrivit cărora, în activitatea mea, aș fi încălcat legea folosind coloana fără temei legal, vă asigur că sunt nefondate. Vom pune la dispozitia parchetului toate deocumentele necesare. Aceste sunt precizările pe care le pot face în acest moment. Vreau să-i asigur pe toți colegii mei că în calitate de vicepremier și ministru voi continua să îmi fac datoria, să-i sprijin pe ei, familiile lor și mă voi zbate pentru drepturile lor“, a conchis Oprea.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218