rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Gabriel Oprea revine în forţă: Anunţ despre noi proiecte alături de sindicalişti

Fostul vicepremier Gabriel Oprea anunţă o nouă colaborare cu sindicaliştii din Ministerul de Interne şi din Ministerul Apărării Naţionale, în sprijinul angajaţilor din instituţiile din domeniul securităţii naţionale. Fondatorul UNPR aminteşte episodul din 2010, când s-a opus diminuării pensiilor militare.

"În contextul crizei economice, în anul 2010 s-au luat mai multe decizii menite să diminueze cheltuielile bugetare. Una dintre aceste decizii a fost aplicarea sistemului unitar de pensii, care presupunea inclusiv recalcularea pensiilor militare. Potrivit simulărilor făcute, această recalculare ar fi condus la scăderi ale pensiilor militarilor de până la 69%. În 2010 eram ministrul apărării naționale în guvernul care a decis să facă modificările de legislație ce ar fi afectat toți pensionarii din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Am fost singurul care s-a opus. M-am opus guvernului din care făceam parte pentru ca drepturile militarilor să nu fie afectate. Am spus atunci că îi voi apăra pe militari indiferent de consecințele politice. Și am făcut-o!

A fost prima bătălie pentru drepturile militarilor și am câștigat.

A urmat modificarea statutului soldaților și gradaților voluntari, care astăzi sunt militari profesioniști și se bucură de aceleași drepturi cu ale celorlalte cadre militare, dar și o lege foarte importantă, Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Recent, am avut întâlniri cu liderii sindicatelor din MAI și MApN, în cadrul cărora am stabilit continuarea colaborării pe proiecte care vor veni în sprijinul angajaților din instituțiile din domeniul securității naționale.

De-a lungul timpului, am dovedit că sunt unul dintre puținii oameni politici care au construit, care au găsit soluții pentru problemele celor mulți.

UNPR, partidul care a făcut posibilă adoptarea de către Parlament a propunerilor legislative pe care le-am susținut pentru militari, va continua să sprijine oamenii din această categorie profesională", scrie Gabriel Oprea pe Facebook.

Fostul vicepremier face trimite la declaraţia susţinută în fața senatorilor, în 19 aprilie 2010 și la stenograma ședinței Senatului în care se discuta despre recalcularea pensiilor militare:

“Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Stimaţi invitaţi,

Vă rog să-mi permiteţi să iau cuvântul. Aş începe cu un jurământ.

Jur credinţă patriei mele, România.

Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii.

Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.

Aşa să-mi ajute Dumnezeu!

Acesta este jurământul militar şi acesta este punctul de plecare al oricărei dezbateri referitoare la salariile, pensiile şi drepturile celor care fac parte din Armata Română.

Cu tot respectul pe care îl port fiecărei categorii socio-profesionale în parte, nu putem trece sub tăcere faptul că a fi militar nu este o meserie ca oricare alta. Pentru militar apărarea interesului naţional şi a semenilor săi este mai presus decât propria viaţă. Militarul este la datorie zi şi noapte, în slujba ţării. Misiunea sa implică dificultăţi, riscuri şi privaţiuni care nu au termen de comparaţie în alte domenii de activitate.

Când vorbim despre pensii, vorbim despre contribuţii şi despre solidaritate şi aşa este normal, dar ce contribuţie este mai grea decât

cea a unui militar gata să-şi dea viaţa într-o misiune? Ce dovadă de solidaritate poate fi mai importantă decât sângele eroilor căzuţi la datorie în ultimii 150 de ani din istoria României?

Militarii români au un contract cu ţara, încheiat sub jurământ în faţa lui Dumnezeu, iar ei onorează acest contract chiar cu preţul vieţii, aşa cum au făcut eroii noştri de-a lungul istoriei, inclusiv în ultimii ani în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan.

Militarii români au o contribuţie, iar contribuţia lor se măsoară nu în bani, ci în libertatea de care se bucură copiii noştri, în demnitatea acestei ţări şi în respectul de care România se bucură în faţa aliaţilor săi.

Susţin principiile contribuţiei şi solidarităţii ca fundament al unei legi coerente, menite să reglementeze sistemul de pensii, dar când vorbim despre militari trebuie să privim contribuţia şi solidaritatea nu în sens contabil, ci în sensul jurământului militar pe care-l depun toţi cei din ArmataRomână.

Stimaţi colegi,

Astăzi se află în dezbatere Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice. Este o lege de care România are nevoie, o iniţiativă curajoasă asumată de un Guvern curajos. Grupul parlamentarilor independenţi din Senat susţine această lege, dar, în egală măsură, susţine îmbunătăţirea ei prin amendamentele menite să asigure recompensarea justă a cadrelor militare şi a tuturor pensionarilor din sistemul de siguranţă naţională.

Pentru armată o lege strâmbă este mai grea decâtun război drept. Prin urmare, nu pot fi de acord cu nicio măsură care duce la scăderea pensiilor militarilor şi ale celor din sistemul de siguranţă naţională.

România nu are nevoie să dea din ce în ce mai puţin celor care dau totul, inclusiv propria viaţă pentru ţară. Tocmai din acest motiv nu putem fi de acord cu prevederi care duc la inechităţi prin tratarea asemănătoare a unor categorii socio-profesionale care nu sunt deloc în situaţii asemănătoare. Armata nu face grevă, dar asta nu înseamnă că putem face abstracţie de efectele pe termen lung pe care o lege inechitabilă le-ar putea avea asupra sistemului de siguranţă naţională.

România este una din ţările NATO cu cele mai mici pensii şi solde acordate militarilor. Cu toate acestea, Armata Română este unadin forţele cele mai respectate şi apreciate în lume, mai ales în teatrele de operaţiuni unde suntem prezenţi.

Dacă vom reduce în continuare drepturile militarilor, vom constata o scădere dramatică a atractivităţii carierei militare şi, implicit, un deficit cantitativ şi calitativ la nivelul resursei umane din Armata Română.

În toate statele NATO pensiile militare sunt stabilite fie de o lege distinctă, fie printr-un capitol aparte al unei legislaţii unitare.

România trebuie să fie racordată acestor practici şi nu să recurgă la soluţii care nu au corespondent în legislaţia ţărilor NATO, şi care ridică şi probleme procedurale semnificative.

De exemplu, recalcularea pensiilor militare aflate în plată ar presupune o perioadă de 15 ani pentru consultarea statelor de plată aflate în diferite arhive în ţară, o spun specialiştii. Mai mult, aplicarea noii legi ar însemnapentru instituţiile din cadrul sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională un efort bugetar suplimentar de aproximativ 2,5 miliard

e de lei numai pentru anul 2011.

Toate argumentele legate de pensiile militarilor şi ale celor din sistemul de siguranţă naţională au fost prezentate în dezbaterile din comisii. Vreau să mulţumesc parlamentarilor din Comisia pentru apărare, ordine publică

şi siguranţă naţională din Senat, precum şi tuturor parlamentarilor fie de la putere, fie din opoziţie, care au înţeles că România nu-şi permite să taie din pensiile militarilor.

Vreau, de asemenea, să-i mulţumesc domnului Traian Băsescu, preşedintele României, pentru faptul că şi-a asumat public un punct de vedere care dă încredere fiecărui militar din ceastă ţară.

Stimaţi colegi,

Ca membru al Guvernului, sunt perfect conştient de constrângerile bugetare pe care le avem în această perioadă de criză.

Inclusiv la nivelul Ministerului Apărării Naţionale efectele dificultăţilor economice se resimt din plin. Am făcut reduceri de cheltuieli până aproape de limita de avarie în toate zonele de activitate ale ministerului, dar reducerea pensiilor militare, pensii şi aşa destul de mici, care se plătesc din bugetul Ministerului Apărării Naţionale, este o măsură care înseamnă să-i mai sacrificăm o dată pe cei care, slujind sub drapel, au dus o viaţă plină de sacrificii.

Poate că ar fi fost mai comod pentru mine să închid ochii şi să las ca această lege să-şi urmeze cursul în forma în care a venit de la Guvern, dar, înainte de a fi om politic, am fost educat de Armata Română şi am o datorie de onoare faţă de camarazii mei. Vreau să spun în faţa dumneavoastră şi în faţa întregii opinii publice că-mi voi duce până la capăt această datorie. Îi voi apăra pe militari, indiferent de consecinţele politice şi voi lupta cu toate forţele pentru ca toţi cei din sistemul de apărare să aibă în societatea noastră statutul pe care îl merită.

Pentru că am început acest cuvânt cu un jurământ pe care eu însumi l-am depus, daţi-mi voie ca, la final, să-mi reafirm angajamentul pe care mi l-am asumat atât ca parlamentar, ca militar, cât şi ca ministru.

Voi sluji în continuare interesul naţional şi voi pune umărul la depăşirea situaţiei economice dificile în care se află România. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, scrie stiripesurse.ro

luni, 24 septembrie 2018724
Comentarii

01grofii(25 sep 21:55)
Intreaga lume e impotriva social-democratilor, niste politicieni care doresc binele poporului, dar nu se pot opri din furat, cum arata numarul mare de condamnati pentru coruptie ce provin din randurile partidului.
11pt asta de sub mine(25 sep 12:18)
stii de ce puti ? pt ca m-am cacat pe tine ! ai o mama in putere , este ....rezistenta , am auzit ca duce 15-20 de clienti pe zi ! este cumsecade , ea ii rezolva pe toti , indiferent de culoarea politica . Doar tu esti fomist si postezi pe bani impotriva unora . ....Faci asta pt ca nu poti vorbi , iei muie permanent !
44muie pesede !(24 sep 14:38)
muie si tie europeanu pulii mele. Cu cacat mult. Muie oprea, muie dragnea, muie pesede !!!
46europeanu ,(24 sep 11:27)
USR , muie USR ! afara din tara muistilor !
54Fortza USR(24 sep 11:22)
IN USR nu avem penali si nici moguli care-au jefuit tara si pe noi toti! Fortza USR.!
39S-a suit scroafa-n copac(24 sep 11:20)
Jigodia continua sa deschida botul! Plagiator, hot, imbecil, uzurpator de grad si de uniforma... Cine trage apa dupa cacatul asta?
29vvvvvvv(24 sep 08:53)
hai sictir, criminalule!
211cucux(24 sep 07:30)
Ba noi nu mai scapam de meclele astora?Astia nu au limita si bun simt sa se dea la o parte cand sunt manjiti cu cacat! Gherile tata in munti sa ii ia acolo si sa ii scurteze dimprejur...
315Lulu(23 sep 22:58)
General de izmene! Mai stiti pe undeva in lume asa ceva?
09Henteresu national(23 sep 22:12)
Nu-i treaba sclavilor ce fac zeii in Olimp!
412gigi(23 sep 21:16)
cand ti se face foame ancepi sa cauti de treaba ,el revine la ce stie mai bine
316Lafaitu(23 sep 20:33)
Ba spectaculosule mai umbli cu garda dp tine jeg si omori lumea jegule
320sarsaila(23 sep 19:07)
Porcu tot porc este,,,cu interesu national mananca un lighean de rahat ,,ca asai porcu.
413Pe loc repaos(23 sep 17:33)
Daca n-ai jurat cu mana pe biblie tot degeaba.
421BA tabla izmanar(23 sep 16:49)
Mai fa o academie de infractori cu diplome Americans.
mai mult...Politică
18 oct 01:09PoliticăAsociaţia lui Vergil Chiţac a obţinut în instanţă suspendarea a două hotărâri ale Consiliu Local Constanţa

De la înființarea Asociației ”Constanța Altfel”, o organizație civică al cărei președinte este Vergil...540

18 oct 01:09PoliticăInspecţia Judiciară s-a autosesizat: Legături suspecte între un procuror cunoscut, Dacian Cioloş şi USR428
18 oct 01:08PoliticăComisia Europeană, prima reacţie după adoptarea OUG pentru Justiţie359
18 oct 01:08PoliticăMajorări pentru constănţenii care nu şi-au achitat impozitele la timp!

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează cetățenii care nu au achitat impozitele și taxele...531

18 oct 01:07PoliticăLiviu Dragnea, reacție după Eurobarometru: ‘Ar trebui să convingă oficialii europeni de ceea ce am spus și eu’418
18 oct 01:06PoliticăTudorel Toader vine cu explicații: OUG pe legile justiției nu se aplică retroactiv465
18 oct 01:04PoliticăAugustin Lazăr TOARNĂ gaz pe foc în scandalul OUG privind Legile Justiției: 'Şi noi am vrea să ştim ce vreţi să ştiţi dumneavoastră. Este o analiză în curs'

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat miercuri dimineaţă, referindu-se la OUG privind justiţia, că este o...392

18 oct 01:03PoliticăCCR discută miercuri trei contestaţii vizând organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie278
18 oct 01:01PoliticăReacția DNA la OUG pe legile justiției - Ce avertisment transmite Anca Jurma570
18 oct 01:00PoliticăLista miniştrilor care vor fi 'executaţi' de CEx-ul PSD

Conducerea PSD a decis convocarea mult așteptatului Comitet Executiv al partidului, în cadrul căruia se va face o...1715

17 oct 00:00PoliticăDeputatul Mircea Dobre, despre modificările aduse legilor justiţiei: ‘S-au făcut pe repede-înainte, fără o dezbatere normală şi coerentă’364
17 oct 00:36PoliticăViorica Dăncilă NU s-a ţinut de cuvânt: Guvernul nu a trimis Comisiei Europene cererea de finanţare pentru Centura Capitalei582
Vremea
18°15.9° - 18° joi, 18 octombrie 2018
cer acoperit de noriUmiditate: 92%
Vânt: 2.36 m/s din ENE
Presiune: 1028.66 milibari

Loto
6/4921924454749
5/4021923303325
joker6171829328
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 oct 00:00SportSimona Halep: Sunt recunoscută cu ușurință pe stradă în România. Avem o țară mică, am nevoie de liniște

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Moscova, "Kremlin Cup", din cauza problemelor la spate, însă, până să...493

18 oct 00:00SportCâţi bani încasează FRF pentru calificarea naţionalei U21 la EURO 2019: "Financiar este o..."

Naţionala U21 a României s-a calificat după 20 de ani la un turneu final şi, din punct de vedere financiar, FRF a...731

18 oct 00:00SportCazul Halep, în atenţia WTA. Directorul turneului de la Moscova: Nu ajungem nicăieri

Retragerea Simonei Halep de la turneul WTA de la Moscova din cauza problemelor de la spate nu a rămas fără urmări....901

18 oct 00:00SportProaspăt calificată la EURO 2019, România U21 ar putea juca un amical de lux, cu Franța

România U21 ar putea juca, în noiembrie, pe Arena Naţională, un amical de lux cu naţionala similară a Franţei, de...262

Local
18 oct 01:04LocalLovitură pentru Omar Hayssam. Ce au decis judecătorii!

Magistrații Tribunalului Dâmbovița au respins, miercuri, cererea făcută de Omar Hayssam de întrerupere a...578

18 oct 00:52LocalAtenţie, constănţeni! RADET efectuează probele la rece!

Având în vedere prognozarea scăderii temperaturilor exterioare în următoarea perioadă, RADET Constanța...2143

18 oct 01:06LocalPoliția Română a lansat campania CyberScams. Iată despre ce fraude este vorba!

Poliția Română a lansat, la data de 17 cotombrie a.c., la inițiativa Europol – Centrul European Cybercrime,...399

18 oct 01:05LocalNoutăți privind permisele de călătorie GRATUITE pe autobuzele RATC

Pensionarii care beneficiază de abonamente gratuite pe mijloacele de transport ale Regiei Autonome de Transport în...588

18 oct 01:05LocalS-a dat alarma în școli din Mangalia și Bărăganu! Elevii, instruiți despre situațiile de urgență!

Elevii de la Școala Gimnazială „Emil Gârleanu” din Bărăganu au participat, marți, 16 octombrie a.c., la un...523

18 oct 01:04LocalElevii din Medgidia și Poarta Albă vor da lecții despre alimentația echilibrată!

Sărbătorită în fiecare an în data de 16 octombrie, Ziua Internațională a Alimentației a fost marcată de elevii...323

18 oct 01:02LocalMedicul Loti Popescu a lansat „Alfabetul Sănătății”

O carte pentru inimă, pentru viață și pentru un stil de viață sănătos a fost lansată, vineri, 12 octombrie...452

18 oct 01:02LocalAtenție, constănțeni! Se schimbă programul pentru eliberarea cazierelor

Ca urmare a unor lucrări pe care distribuitorul de electricitate le va desfășura în zona IPJ Constanța, la data de...867

18 oct 01:01LocalDoi șoferi din Constanța s-au ales cu dosare penale!

Polițiștii din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, la data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 2.20, au...329

18 oct 00:52LocalACCIDENT MORTAL la Neptun: o mașină s-a oprit în mai mulți copaci!

Un teribil accident rutier a avut loc miercuri, 17 octombrie, a.c., în urma căruia o persoană și-a pierdut viața....4655

Monden
18 oct 00:00MondenINNA, primul album în limba spaniolă compus integral de ea. Artista prezintă teaserul “YO”

Chiar de ziua ei, așa cum și-a obișnuit fanii, INNA le-a făcut cadou teaser-ul albumului “YO”, în limba...180

18 oct 00:00MondenAmănunte picante despre noul iubit al lui Brigitte Sfăt. Corneliu ar fi încă însurat. Cine l-a dat de gol

Brigitte și Corneliu trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de câteva luni, însă, dezvăluirile făcute de...314

18 oct 00:00MondenDesignerul lui Carmen Iohannis reacţionează după criticile la adresa ţinutelor „primei doamne“: „Văd că foarte multă lume se pricepe mai nou la modă“

Una dintre ținutele purtate de Carmen Iohannis în vizita din Italia a dus la apariţia unor comentarii negative în...347

18 oct 19:39MondenBianca Moccia, italianca de 15 ani cu o voce rară, i-a lăsat mască pe jurați la “X Factor”

Bianca Moccia a făcut senzație pe scena X Factor, în ediția de marți seara, 16 octombrie. Are 15 ani, vine din...223

18 oct 00:00MondenLuis Fonsi a doborât șapte recorduri Guinness, cu „Despacito“

Luis Fonsi a doborât șapte recorduri Guinness, cu megahitul "Despacito", Luis Fonsi şapte recorduri Guinness,...169

18 oct 00:00MondenAndrea Bocelli, aterizare de urgență. Ce s-a întâmplat cu elicopterul în care se afla

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli a întârziat la o conferință de presă pe care a avut-o la Milano după ce...178

18 oct 00:00MondenJanet Jackson va primi premiul Global Icon la gala MTV Europe Music Awards 2018

Cântăreaţa americană Janet Jackson va primi premiul Global Icon la ediţia de anul acesta a galei MTV Europe Music...149

18 oct 00:00MondenPatru staruri POP, printre care Bono şi Pharrell Williams, dedică un album muzical...unei pisici moarte

Bono, Pharrell Williams, Jarvis Cocker şi Michael Stipe se numără printre starurile care au acceptat să apară pe un...151

18 oct 00:00MondenScriitoarea nord-irlandeză Anna Burns a câştigat Man Booker Prize 2018

Scriitoarea Anna Burns a devenit marţi, cu romanul său "Milkman", prima nord-irlandeză care a câştigat Man Booker...134

18 oct 00:00MondenNetflix şi BBC pregătesc o miniserie "Dracula"

Realizatorii serialului "Sherlock" pregătesc şi o miniserie în trei părţi dedicată celui mai celebru vampir din...157

Mapamond
18 oct 00:00MapamondAvionul cu care călătorea Melania Trump, nevoit să aterizeze după ce a fost semnalat fum în cabină

Avionul cu care prima doamnă a SUA, Melania Trump, călătorea miercuri înspre Philadelphia a fost nevoit să...155

18 oct 00:00MapamondErdogan, în vizită în Republica Moldova: Dodon i-a spus că ar dori sabia lui Ştefan cel Mare la Chişinău

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a început miercuri o vizită de două zile în Republica Moldova, unde a...243

18 oct 18:45MapamondAtac armat la un colegiu din Crimeea: Comitetul de anchetă rus face precizări

Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General de la Moscova a declarat că un elev de 18 ani a deschis focul...163

18 oct 00:00MapamondMarine Le Pen: Ungaria lui Orban este mult mai democratică decât Franţa lui Macron

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a declarat miercuri că ţara sa se transformă într-un regim autoritar...152

18 oct 00:00MapamondMajoritatea britanicilor ar vota împotriva Brexitului dacă s-ar organiza un nou referendum

Dacă Marea Britanie ar organiza astăzi un alt referendum privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană, este...161

18 oct 00:00MapamondBruxelles: Sute de poliţişti sunt în grevă, în plin summit al Uniunii Europene

Sute de poliţişti din Bruxelles s-au declarat bolnavi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de condiţiile de...141

18 oct 00:00MapamondExplozie la un colegiu în Crimeea. Rusia spune că o bombă a fost plasată în cantina şcolii; majoritatea victimelor sunt adolescenţi

Explozia produsă miercuri la un colegiu politehnic din oraşul port Kerci (Crimeea) a fost provocată de o bombă...162

18 oct 00:00MapamondHackeri acuzaţi de legături cu Rusia au atacat trei companii est-europene

Mai mulţi hackeri au infectat trei companii energetice şi de transport din Ucraina şi Polonia cu un nou malware...152

18 oct 00:00MapamondAvortul a fost legalizat în statul australian Queensland

Avortul a fost legalizat miercuri în statul australian Queensland, după o dezbatere intensă desfăşurată timp de...155

18 oct 00:00MapamondTraficul în vederea exploatării sexuale, cea mai întâlnită formă de trafic de persoane

Traficul de persoane în vederea exploatării sexuale este cea mai întâlnită formă de trafic de fiinţe umane în...151

Sănătate
16 oct 00:08SănătateSe va extinde clădirea spitalului Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia are o vechime de aproape 60 de ani și se află într-o continuă dezvoltare, iar în...777

4 oct 00:23SănătateŞase decese din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de...642

5 oct 19:09SănătateSecția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Judeţean, în proces de renovare şi modernizare!

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență...991

28 sep 23:56SănătatePrimul studiu de amploare pentru personalizarea depistării cancerului mamar va începe pe 1 decembrie

Un studiu de amploare va începe pe 1 decembrie pe un eşantion de 85.000 de femei din Europa şi Israel cu scopul de a...745

26 sep 12:00SănătateBolnavii de cancer nu mai pot face radioterapie GRATUITĂ în Constanţa!

Singurul centru de radioterapie din Constanța unde pot fi tratați bolnavii de cancer din toată Dobrogea nu mai oferă...1379

26 sep 12:05SănătateClinica de Neuropsihiatire de la Palazu va intra în renovare

Imagini dezolante în incinta Clinica de Neuropsihiatrie de la Palazu: saloane în paragină, cu mobilier care are zeci...1022

26 sep 00:36SănătateToți angajații de la Spitalul Județean Constanța vor fi testați, până la sfârșitul anului, pentru hepatită și HIV

La Secţia Pneumologie TBC din Agigea, secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa, s-a încheiat activitatea...1180

22 sep 01:02SănătateSemnal de ALARMĂ al medicilor: 'Ucigaşul silenţios' afectează zeci de mii de români

O substanţă din alimentaţie este numit și „ucigașul silențios”, pentru că produce pagube întregului...3551

18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...1069

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor

Biblioteca virtuală Baylor se îmbogăţeşte cu un nou ghid de stil de viaţă: „11 căi de luptă împotriva...1274