REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Gabriela Bucovală nu acceptă calificativul 'suficient'. Continuă să se judece cu Ministerul Educației

Gabriela Bucovală nu acceptă calificativul 'suficient'. Continuă să se judece cu Ministerul Educației

Replica API 23 ianuarie 2020 | 00:00 522

Fostul şef ISJ

Fostul şef ISJ

Gabriela Zoia Bucovală, fostul șef al InspectoratuluiȘcolar Județean Constanța, a primit anul trecut calificatul suficient, în urma evaluării anuale a activității în anul școlar 2017 – 2018. Evident, nefiind satisfăcută de rezultat, a mers în instanță, solicitând anularea fișei de evaluare, precum și emiterea unei noi fișe de evaluarede către instituție în conformitate cu Metodologia privind evaluarea activității. A pierdut pe fond, urmând să se judece recursul.

Ministerul Educației Naționale realizează, anual, începând cu 1 septembrie, evaluarea activității manageriale desfășurate de persoanele care, în anul școlar precedent, au ocupat o funcție de conducere la nivelul inspectoratului școlar/casei corpului didactic. Gabriela Zoia Bucovală a obținut calificatul suficient, în urma evaluării anuale a activității în anul școlar 2017 – 2018, motiv pentru care a mers în instanță. Fostul ”general” a precizat magistraților că, prin Ordinul de Serviciu nr. 1316/AOB/28.12.2017 s-a constituit comisia unică de evaluare a activității inspectorilor școlari generali și inspectorilor școlari generali adjuncți, având termen limită de depunere a fișelor de evalure, precum și a rapoartelor de evaluare pentru data de 30.01.2018. În urma finalizării evaluărilor, instituția a transmis prin poșta militară la data de 20.02.2018, la toate inspectoratele școlare fișele de evaluare pentru inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți . Bucovală a precizat în fața magistraților că, ulterior acesteia, în baza Ordinului de serviciu din 20.02.2018, în perioada 20-23.02.2018 s-a efectuat o misiune de control în cadrul Ministerului Educației Naționale. Tematica acțiunii de control a fost verificarea respectării Metodologiei privind evaluarea activității manageriale în anul 2016-2017 aprobată prin OMEN nr. 4315/2014, cu modificările și completările ulterioare. În urma acțiunii de control ar fi constatat că, pe de o parte notarea punctajului acordat nu s-a făcut pe fișele de autoevaluare transmise de inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți, iar pe de altă parte, faptul că formularul de fișă de (auto)evaluare folosit pentru acordarea punctajelor nu corespunde cu anexele nr. 1 și 2 la OMEN nr. 4315/2014, așa cum sunt publicate în Monitorul Oficial, în sensul că din fișă lipsește coloana destinată autoevaluării, potrivit Portalului de Jurisprudenţă Românească. Fostul inspector școlar susține, potrivit aceluiași portal, că persoanelor evaluate li s-a transmis un document ce conține doar evaluarea făcută de comisie, lipsesc autoevaluarea și semnătura persoanei evaluate.

Tribunalul i-a respins cererea de chemare în judecată, însă fostul șef ISJ a formulat recurs, fiind înregistrat pe 20 ianuarie la Curtea de Apel.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ieri cand stateai la crazy caffe cu Rusu de la stargate. nu ai primit calificativ excelent pentru prestatia serviciilor ce au urmat dupa cafea?
0
0
Cum poti ocupa functia de director linistita cand ai lucrat-o murdar pe colega ta, pentru a nu reveni la catedra!! Chiar nu iti este rusine de colegii tai din invatamant???
6
0
hai ca mai e putin pana la alegeri si pe urma va duceti la cratita
4
0
Buna milfeta ca sa-i dai la buc ovala
3
0
Majoritatea oamenilor recunosc care le este nivelul dar mai sunt si alti bolnavi care nu cred nici daca le arati scris negru pe alb,asa este si machidoanca asta care sufera de grandomanie.
11
0
" Alo, stati linistiti " Invatamintul, finantele dar mai ales justitia, in Constanta, este plina de machedoni. Reclamanta, va fi judecata tot de o "suficinta", pentru ca altfel, nu are cum sa cistige procesul !.
13
1
Corect! Ca prin minune au disparut toate problemele din Traian! Desi exista, nu mai e nici macar o vedeta de carton sa le posteze pe Facebook
7
1
dna bucovala, in 2016, ati at si dvs altora insufivient, fiind in comisia ministerului, ptr evaluarea candidatilor ptr functia de insp gen adj. si nu v-a mai dat nimeni in judecata. acum ce-i asa greu sa acceptati ca vi s-a intors rautatea inapoi. deh! Legea Compensatiei, cu ce dai cu aia primesti! ati modificat organigrama cu raducu popescu, in 2015 la 3 functii de general adj, special ptr cei 3 colegi, sorim mihai, alina nitu si alina codreanu, care au obtinut doar 27p din minim de 35p. si secretar de stat era dna ministru Anisie!
16
0
Panarama asta machidoanca sustine,desi a pierdut si examenul,si procesul,alta machidoanca incompetenta directoare la liceul filologie.Jos mafia machidoneasca!
16
1
daca nu a avut pile la comisie au judecat-o pe bune. Iata cine vrea sa conduca invatamantul.O suficienta.
13
0
Are bucovala mare, ce vreti !
16
0
Unii nu-si accepta gradul de prostie si se mai si scarpina.
23
0
Daca a inregistrat calificativul suficient, cum poate ocupa o functie de conducere, respectiv manager al Liceului Teoretic Traian? Legea nu este respectata de toata lumea? Domnule inspector general, cum ati numit in functie un profedor cu acest calificativ?
28
0
de doi bani cocotata la etaj
20
0
Tupeu de cipana salbatica
26
1
Femeia fara frunte, dar functionala.
25
0
Curva asta machidoanca ce mortii ma sii mai vrea. La sapun cu ea
18
1
Multumeste-te cu "suficient" madam "frunte-n gusta minte scurta". Auzi, SE JUDECA, machedoanca?! Ce sa spun !......
27
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614