REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Gabriela Firea, audiată la Parchetul General în dosarul deschis după violenţele de la protestul din 10 august

Gabriela Firea, audiată la Parchetul General în dosarul deschis după violenţele de la protestul din 10 august

Replica API 5 septembrie 2018 | 01:21 380

Primarul general, Gabriela Firea, a ajuns, marţi, la Parchetul General unde a fost citată pentru a fi audiată ca martor în dosarul deschis de procurori după violenţele de la protestul din 10 august. Ea a spus că vorbeşte întotdeauna ”pe bază de argumente”, nu doar în domeniul juridic, ci şi în politică.

Primarul Gabriela Firea a refuzat să dea declaraţii la sosirea la Parchet, precizând doar că "întotdeauna vorbesc numai pe bază de argumente, nu doar pe acest domeniu. Eu voi răspunde procurorului care m-a contactat".

Şi Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei şi o apropiată a Gabrielei Firea, s-a prezentat marţi la Parchetul General. Iniţial, surse judiciare citate de Agerpres au declarat că audierea are loc în dosarul privind incidentele violente de la protestul din Piaţa Victoriei din 10 august. Ulterior, la ieşirea din sediul Parchetului General, Speranţa Cliseru a negat că a fost audiată în dosarul deschis după violenţele de la protestul din 10 august.

Tot marţi, urmează să ajungă la Parchet primarul general viceprimarul Aurelian Bădulescu, cel căruia Gabriela Firea i-a delegat atribuţiile.

În urma violenţelor din Piaţa Victoriei, la Parchetul General au fost depuse 770 de plângeri împotriva Jandarmeriei.

Prefectul Capitalei spunea că a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august după miezul nopţii, adică după momentul intervenţiei forţelor de ordine. Ea consideră că nu are importanţă ora semnării acestui document, pentru că jandarmii, atunci când sunt „atacaţi”, au dreptul să acţioneze şi fără acel ordin. Afirmaţiile prefectului se contrazic cu cele ale reprezentanţilor Jandarmeriei, dar şi cu cele ale ministrului Carmen Dan, care spuneau că ordinul a fost semnat în jurul orei 20.00, pentru ca jandarmii să evacueze spaţiul din faţa sediului Guvernului, în jurul orei 23.00.

Citește mai mult pe Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Futai cu Gabi Firea dorim .Atat.
0
1
Acum la congresul asta su CEX sau ce drak a fost el, acolo unde va intalniti toti care-i avizati favorabil toate hotiile lui dracnea, ati fi avut ocazia sa-i spuneti NU. Nu suntem de acord! Dar ati tacut TOTI! Ati lasat-o singura pe Gabi Firea in fata lu dracnea si la toate cozile lui de topor! TOTI va faceti complicii HOTIILOR lui Dragnea. TOTI.
2
0
Vaduva neagra a nenorocit partidul din cauza ei nu merge bine
0
2
o patzachina, care nici macar nu a asteptat sa iasa din doliu dupa moartea sotului si s-a casatorit, ii ardea fofo de stat, ca asa ii era FIREA
2
0
E vinovata, la puscarie, de la inceput a incercat sa inerzica demonstratia, nu a putut a dat ordine de atac a jandarmilor asupa demonstatilor
1
2
e implicata in moartea sotului ?
3
2
E greu de acoperit eticheta de criminala
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102