REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Gabriela Lilios de la Universitatea „Ovidius”, pusă sub control judiciar

Gabriela Lilios de la Universitatea „Ovidius”, pusă sub control judiciar

Replica API 25 noiembrie 2016 | 00:00 502

Gabriela Lilios

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Gabriela Lilios, la data faptei cadru universitar, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: influenţare a declaraţiilor, instigare la favorizarea făptuitorului.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada octombrie 2015 – iunie 2016, inculpata Lilios Gabriela, cadru universitar în cadrul facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, prin corupere, atât direct cât şi printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmaţii mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpaţii Ţarălungă Gheorghe şi Faloutsos Evangelos, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa. Precizăm că, prin rechizitoriul întocmit de procurori, inculpatul Ţarălungă Gheorghe a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de luare de mită, săvârşite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa. Lilios în schimb, a încercat să convingă un student să facă declaraţii mincinoase în cadrul speţei care îl viza pe Ţarălungă.

În schimbul acestui „serviciu”, inculpata Lilios Gabriela i-a promis persoanei respective că o va ajuta să promoveze atât examenele restante cât şi examenul de licenţă. Declaraţia persoanei respective, dată în cadrul şedinţei publice din data de 17 august 2016, a fost contrară propriilor afirmaţii făcute în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea, avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală şi de a induce în eroare instanţa de judecată, toate aceste împrejurări fiind de natură a uşura situaţia juridică a inculpatului Ţarălungă Gheorghe. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369