REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Gâju a intrat în gura şefilor şi colegilor la comitetul judeţean al PSD

Gâju a intrat în gura şefilor şi colegilor la comitetul judeţean al PSD

Replica API 16 mai 2015 | 11:23 313

Bătălie în citate

Bătălie în citate

Mariana Gâju

Comitetul executiv judeţean al PSD Constanţa s-a întrunit, vineri, pentru aprobarea calendarului organizării şi desfăşurării adunării generale şi conferinţelor extraordinare de alegeri ale organizaţiilor locale precum şi pentru aprobarea normei de reprezentare a delegaţilor la conferinţa extraordinară judeţeană de alegeri. Acestea vor trebui organizate până pe 30 octombrie a.c., conform hotărârilor stabilite la Consiliul Naţional al PSD. Peste 200 de persoane, respectiv primari şi viceprimari PSD din judeţ s-au reunit la Casa de Cultură.

Reprezentanţii locali ai PSD s-au „bătut” în citate, primul a dat tonul preşedintele interimar al PSD Constanţa, senatorul Nicolae Moga. Ulterior, fiecare şi-a „măsurat muşchii” în astfel de cunoştinţe în domeniu, singurul „absent” al bătăliei fiind secretarul executiv, Cristinel Dragomir, martor constant cu o privire tâmpă la defilarea la microfon a lui Moga, a primarului de la Cumpăna, Mariana Gâju; a lui Felix Stroe sau Decebal Făgădău.

Dragomir: „Avem organizaţii pe hârtie” vs. „Suntem organizaţi la toate nivelele”

Ambele afirmaţii aparţin lui Cristinel Dragomir, care a fost nevoit să se adapteze la situaţii. Iniţial, Dragomir a precizat că există localităţi fără organizare de partid.

„Avem organizaţii în care bănuiesc că lucrurile vor fi foarte uşor de făcut, în ceea ce priveşte conferinţa locală şi avem organizaţii pe care le avem doar pe hârtie. Noi ştim acest lucru, nu suntem astăzi în conferinţa de a face un bilanţ, vreau să spun că şefii de zonă şi cu preşedinţii organizaţiilor locale au obligaţia de a face lucrurile să funcţioneze în aceste organizaţii. Trebuie să privim lucrurile realist. Nu este nici o ruşine, n-am funcţionat acolo politic. În ultima perioadă, am văzut şi noi cum stau lucrurile, ştiu că este din ce în ce mai greu să atragi oameni de valoare astfel încât să fie interesaţi să facă politică şi va trebui să depunem un efort susţinut. Este important ca fiecare organizaţie să aleagă o conducere legitimă. Unde nu vom putea avea birou permanent, mai bine nu-l avem”, a spus Dragomir.

Ulterior a avut loc un moment tensionat, cu Mariana Gâju în prim-plan, invocând din nou lipsa unui sprijin consistent din partea guvernării.

„Mi-a părut rău când am auzit că a căzut de pe poziţia 2 pe poziţia 7, în ceea ce priveşte dezvoltarea economică. Eu, până să fiu doar demagog, sunt mândru că sunt român, sunt mândru că sunt constănţean, spun şi o repet: răspund în faţa cumpănenilor. Partidul meu se numeşte Cumpăna! (...) Un om care are credibilitate în faţa locuitorilor, după care oamenii vin! Nu că trebuie să fie... nu dau nume, că iar mă certaţi! Oameni, atenţie la ce facem! Mi-a spus domnul preşedinte: “Atenţie, ce scoţi pe gură! Gândeşte!” Păi, mai rău de-atâta ce poate să-mi fie? Am distrus organizaţii locale când am pus de dragul de-a fi un nume, care a dat toţi oamenii când a venit şi a pus echipa nouă. Ce-am făcut, domnule preşedinte? Oraşe, municipii mari! Oameni buni, haideţi să revenim acasă, cu sufletul curat şi să-i punem pe ăia care merită”, a spus Gâju.

Făgădău şi Dragomir s-au „înghesuit” s-o contrazică pe Gâju, stârnind momente de tensiune, Dragomir reuşind să se contrazică cu acest prilej.

„Să nu creadă cineva că lucrurile la noi în partid sunt atât de tensionate. Eu vreau să vă spun că funcţionăm la toate nivelele noastre structurale. Avem nevoie de imbold, avem nevoie de orice părere. (...) Cu toţii ne dorim să corectăm ceea ce avem de corectat şi să mergem înainte”, a spus Dragomir, urmat de Făgădău, care nu s-a abţinut să nu o „înţepe” pe Gâju.

„Voi încerca să nu parcurg foiletoane în discursul meu, o rog pe doamna Mariana ca data viitoare să facă acest lucru. Multe dintre mesajele transmise au fost corecte şi bine ţintite, numai că contrapunerea şi aglomerarea lor, la un moment dat, trebuie să recunosc că m-au făcut să pierd ideea centrală. Legat de ce-a spus Cristinel, da, confirm, 2013 - 2014 din punct de vedere guvernamental, pentru mine, au fost ani buni. Îmi doresc să continue proiectele cu sprijin guvernamental. (...) Am avut un sprijin infinit mai mare, asta pentru a detensiona puţin situaţia”, a spus Făgădău.

La finalul întrevederii, la rândul său, Moga a luat apărarea colegilor. „Este un primar ambiţios, care doreşte să facă foarte multe lucruri, mai multe decât ar putea să facă. Însă, dacă facem o analiză clară, să vedem investiţiile din Cumpăna, localitatea nu a suferit. În perioada 2013 – 2014, judeţul Constanţa, inclusiv comuna Cumpăna, a avut surse şi investiţii mult mai mari ca în alţi ani”, a spus Moga.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o jegoasa boccie
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614