REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Gâju, SUPĂRATĂ. Cimitirul din Cumpăna NU se va construi, deocamdată!

Gâju, SUPĂRATĂ. Cimitirul din Cumpăna NU se va construi, deocamdată!

Replica API 9 septembrie 2020 | 00:00 3114

Locuitorii din Cumpăna, afectați de construirea noului cimitir din localitate, s-au unit și au demarat procedurile în vederea blocării proiectului primăriței MarianaGâju. Și au reușit, deocamdată. Instanța a dispus suspendarea autorizației de construire emisă pe 13 aprilie a.c.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că un cimitir este amplasat la o aruncătură de băț de locuințele lor, nerespectând, potrivit acestora, legea aflată în vigoare. De cealaltă parte, primarul spune că locația noului cimitir a fost decisă cu câțiva ani în urmă, când era în vigoare o altă legislație și că, ulterior au fost construite locuințele în zona cimitirului și legislația a fost schimbată. Comuna Cumpăna a transmis o solicitare către DSP Constanța cu privire la obținerea avizului pentru amenajarea unui nou cimitir. Pentru că răspunsul a fost nefavorabil, a acţionat în instanţă instituţia.

Proiectul, suspendat

În timp ce Mariana Gâju se chinuie să obțină avizul DSP, vecinii se zbat să obțină anularea proiectului, solicitând anularea HCL 125/30.10.2014, ce vizează aprobarea PUZ în vederea realizării obiectivului Cimitir Nou Ortodox Cumpăna. Și au reușit, în primă fază. Tribunalul Constanța a dispus suspendarea autorizației de construire: ”În temeiul art 15 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, dispune suspendarea executării Autorizației de construire nr 120/13.04.2020 până la soluționarea definitivă a cauzei ce are ca obiect anulare act administrativ. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței pronunțată luni, 7 septembrie a.c.

Sistați orice fel de pregătiri, impuneți interzicerea oricărei înhumări în respectivul perimetru

Unul din vecini a specificat faptul că, la data de 25.03.2020, a sesizat efectuarea de lucrări de pregătire (săparea de gropi), în vederea înmormântării unor persoane în perimetrul ce ar fi trebuit să constituie Cimitir Nou Ortodox Cumpăna. ”Precizez că suprafața respectivă de teren nu poate fi considerată cimitir atâta vreme cât nu a fost emisă o autorizație de construire cimitir în condițiile art. 7 din Legea nr. 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare. Între proprietatea mea, cu destinația de locuință, dar și a unui număr de alte construcții cu destinația de asemenea de locuințe și acest așezământ este o distanță de doar câțiva metri (între casa mea și gardul așezământului sunt 5 ml). Respectiva zonă nu poate fi considerată cimitir și față de lipsa oricărei avizări privind sănătatea publică sau de protecție a mediului, știut fiind că o astfel de destinație presupune un risc pentru sănătatea publică”, a spus, în urmă cu ceva timp, Claudiu V.

”În contextul epidemiologic actual, având în vedere apariția deceselor din cauza noului virus COVID 19 este evident că temerea noastră principală este că pregătirile pentru înhumări de persoane au în vedere tocmai decesele ce vor urma incidenței pandemiei. Apreciem că este de maximă importanță să luați de urgență în principal măsurile ce se impun pentru a înlătura starea de pericol și să sistați orice fel de pregătiri, să impuneți interzicerea oricărei înhumări în respectivul perimetru atât de apropiat de locuințe individuale locuite efectiv”, a mai continuat acesta.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Joagarul ala care te fac taganii fata spate. Ce-ti mai place perverso, le cumperi flaconul de viagra si nu dormi 3 nopti tot weekendul, te faci plug
4
0
Nu va suparati doamna, noi suntem majoritari in Cumpana si va votam ca doar si dvs ne dati ajutor social!!
8
0
Pe astea nu o ia covid ul?! Cea mai odioasa fiinta si jegoasa si infecta si etc
7
0
cimitirul este o afacere de viitor. este chiar un monopol !
10
0
foarte multe din pozele facute o arata cu degetele pe foaia de hartie , pentru ca analfabeta functional citeste plimband degetele pe fiecare litera ca la clasa intai... iar pe prostul ala de barbat-su fost tractorist , mai nou spune ca este economist , caci i-a cumparat o diploma de la o facultate fantoma dar idiotul de abia citeste de pe abecedar propozitii simple... votati-o pentru ca le merge bine cu atatia prosti in Cumpana !
11
1
Iar si-a pus Gaju toti cunoscutii sa comenteze. O sa vina si timpul sa dea socoteala pentru toate ilegalitatile astea. Ca voia sa il puna pe fii-su administrator la cimitirul asta. Stie toata comuna. Ii facea baiatului un loc de munca. Iar voi astia de comentati aiurea, legea e lege, desteptilor, nu poti sa il amplasezi unde vrei tu, chit ca te cheama Gaju. Puneti-l in curtea ta daca iti trebuie musai cimitir pe langa casa.
8
0
sa fie intrebata de terenuri lui fisu de ferma
8
0
cred ca primaria le-a dat terenul si celor care sunt acuma nemultumiti,sa vada si partea buna,isi cumpara loc pt garsoniera in dreptul casei si vor fi ca acasa
4
1
Si ce daca unor locuitori nu le convine,sa se faca un referendum in localitate acum ca tot sunt si alegeri locale si sa voteze Cumpaneni daca au nevoie de cimitir sau nu urmand ca minoritatea sa se supuna majoritati. Asta nu are nici o legatura cu Gaju ci cu acei oameni morti care trebuiesc si ei sa fie inmormantati intr-un cimitir.
5
6
se retrag la tara, la oras e greu
6
2
Ne-ai saracit pe toti in comuna vaco prin contracte cu spagi si comision 25 la suta la fiecare contract
12
6
METROPOLA, Cumpana! Eu cred ca urmasa Suzanei Gadea, le face cu busuiocul. Altfel, nu pot crede ca un om normal, cu minim 7 clase, ar dori asa primari. Sa v-o stapaniti sanatosi! Mai aveti niste vecini, care voteaza niste militieni, pe post de gospodari. Mama lor de arhitecti si injinieri, astia e prosti!...
15
7
Niste oameni normali si-ar dat seama ca nu i-ar afecta cu nimic constructia unui cimitir in vecinatate. Ba mai mult, s-ar bucura de liniste 24 din 24
11
10
Toate saraciile de constanteni s-au mutat in cumpana si.acum.s-au ridicat cu pretentii, si incearca sa se blocheze orice proiect
9
18
...Si nu este singurul proiect blocat de acesti "gigi contra",care nu vor sa vada dincolo de lungul nasului...
8
13
Niste oraseni mutati in Cumpana si pe care la oras nu ii baga nimeni in seama. Ce rau poate face un cimitir? Mai ales ca exista o strada care desparte casele de gardul cimitirului. Cel vechi este plin. Cel nou este amplasat la cateva strazi distanta de cel vechi. Asa este si normal, sa fie apropiate unul de celalalt. Nu poti sa iti plangi o ruda la intrare in cumpana si o alta ruda la iesire ...spre canal de ex. Este un cimitir, nu un club, nu incinerator si nici bordel. Frustratii mutati in ultimii ani fac numai rau comunitatii sub pretextul ca ei platesc taxe. Voi unde o sa fiti ingropati?
13
13

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102