REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Gâju vrea iubire fără margini în PSD. „Să nu căutăm vinovaţi”!

Gâju vrea iubire fără margini în PSD. „Să nu căutăm vinovaţi”!

Replica API 26 noiembrie 2014 | 22:05 101

Toţi suntem de vină şi, de fapt, nici unul

Toţi suntem de vină şi, de fapt, nici unul

Mariana Gâju

După lovitura de proporţii primită în ziua alegerilor prezidenţiale, PSD oscilează între rebranduire şi pulverizare din interior. O parte a liderilor PSD îndeamnă la calm şi mobilizare, alţii la schimbări inspirate din strategiile de marketing pentru ca partidul să fie mai atractiv, alţii sunt, pur şi simplu, preocupaţi să se măcelărească între ei, cum se întâmplă între Liviu Dragnea şi Dan Şova. Mircea Geoană îl atacă voalat pe Victor Ponta, iar reprezentanţii din teritoriu habar nu au cum să comenteze situaţia, toţi fiind în aşteptarea zilei de joi, când va avea loc şedinţa Consiliului Executiv Naţional şi care este menit să aşterne liniştea şi noile direcţii ale partidului.

Între timp, la Cumpăna, primarul Mariana Gâju îndeamnă la muncă, pentru că „aşa sunt socialiştii”. „În momentul de faţă, necesar este să fie oameni care să muncească cu acelaşi spirit, cu aceeaşi dorinţă de a face bine oamenilor, că aşa sunt socialiştii. Eu, ca şi primar, nu am altă cale decât aceea de a-mi îndemna oamenii să fie la fel de muncitori, de uniţi şi să mergem pentru rezolvarea proiectelor comunei. Acolo se gândeşte că tot cauţi un vinovat şi că trebuie să găseşti pe cineva vinovat şi să schimbi, să înlocuieşti, e greşit! E punctul meu de vedere. Nu! Eu consider că nu trebuie să fie fărâmiţare şi dezbinare între oameni, cu răutate şi să se arunce vina pe umerii unora. Poate că vina este a tuturor, începând de la nivel mic, de la mine de-acasă, de la comună, până la nivel central. Din punctul meu de vedere eu văd doar munca şi abnegaţia pusă în sprijinul oamenilor.

Aşa şi trebuie: la nivel de administraţie publică locală, politic fiind, muncesc tot pentru oameni. Politica mea este politica cumpănenilor şi partidul meu, la un moment dat, se numeşte Cumpăna! Aţi înţeles? Dar, de la PSD, niciodată n-o să plec, indiferent că le place sau nu le place unora sau altora”, a spus Gâju. De asemenea, primarul de la Cumpăna a descoperit adevăratul „vinovat” pentru pierderea alegerilor: dorinţa de schimbare a oamenilor. Potrivit lui Gâju, nimeni din PSD nu este responsabil de eşecul de la prezidenţiale, ci strict dorinţa cetăţenilor. „Din punctul meu de vedere, apropierea de oameni, deschiderea către oameni, aşa o văd. La nivelul alegerilor, aceasta a fost dorinţa, de schimbare. Asta a fost dorinţa oamenilor. Eu nu pot să-mi fac nici o vină pentru modul în care am muncit la nivelul comunei, cu proiectele în derulare, nici eu şi nici colegii mei din partid”, a concluzionat Gâju, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102