REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gala Fashion Awards 2020: Premiile modei britanice, prezentate online de vedete internaţionale

Gala Fashion Awards 2020: Premiile modei britanice, prezentate online de vedete internaţionale

Replica API 5 decembrie 2020 | 00:00 1011

Cântăreaţa spaniolă Rosalia, alături de celebrităţi precum Millie Bobby Brown sau Priyanka Chopra Jonas, a prezentat joi gala Fashion Awards 2020, premiile modei britanice de referinţă care au recompensat activitatea designerilor şi organizaţiilor care au promovat de-a lungul anului soluţii inovatoare în actualele vremuri de pandemie, relatează EFE şi AFP, citate de Agerpres.

Millie Bobby Brown

Premiile modei britanice decernate de The British Fashion Council - retransmise online în contextul crizei sanitare - au fost împărţite în patru categorii diferite: Community, Creativity, Environment şi People.

Cei 20 de laureaţi ai premiilor din acest an au fost recompensaţi pentru soluţiile lor ambiţioase în faţa principalei provocări: pandemia de COVID-19.

Principalele categorii ale premiilor au fost prezentate de actriţa indiană Priyanka Chopra Jonas şi de pilotul de Formule 1 Lewis Hamilton.

Printre laureaţi, ale căror nume au fost dezvăluite într-un videoclip postat pe internet, s-a aflat şi marca franceză Chanel, care şi-a relocat linia pentru a susţine producţia de echipamente de protecţie, şi casa britanică Burberry, care şi-a reconvertit lanţul de fabricaţie de trenciuri pentru a produce halate.

Vedeta muzicii spaniole Rosalia a prezentat categoria Creativity, în cadrul căreia premiul i-a fost decernat lui Jonathan Anderson, creatorul de modă al casei Loewe. În discursul său de acceptare a premiului, el a subliniat că "moda este un limbaj, un instrument de comunicare şi, ca atare, îţi permite să fii creativ şi să exprimi ceea ce eşti".

Fostul fotbalist britanic David Beckham a participat şi el la gală pentru a-l felicita pe designerul Kim Jones, recompensat pentru creativitatea sa şi pentru "depăşirea continuă a frontierelor" modei.

Printre laureaţii la categoria Community s-a aflat şi creatorul de modă Michael Halpern, a cărui contribuţie la realizarea de echipamente de protecţie sanitară a fost considerată "extraordinară şi plină de inspiraţie".

La categoria People, creatoarea de modă Aurora James, instalată la New York, a fost recompensată pentru a fi încurajat comercianţii en-detail să cedeze 15% din spaţiile lor unor mărci vestimentare aparţinând unor persoane de culoare.

Creatoarea de modă britanică Stella McCartney a fost distinsă la categoria Environment pentru a fi ridicat foarte sus ştacheta în sectorul modei prin "creativitatea şi sustenabilitatea, care au devenit ADN-ul mărcii sale".

Au fost de asemenea recompensate organizaţii, precum "Emergency Designer Network", un start-up britanic care la începutul pandemiei a lansat o linie pentru fabricarea a 50.000 de halate chirurgicale şi a 10.000 de uniforme medicale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218