REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Gala OSS Fighters din Mamaia, sub semnul întrebării în acest an

Gala OSS Fighters din Mamaia, sub semnul întrebării în acest an

Replica API 30 mai 2020 | 10:03 1493

Activităţile de pregătire fizică a sportivilor se pot desfăşura în bazine acoperite sau aflate în aer liber, pregătirea se poate face şi în spaţii închise, dar competiţiile se desfăşoară fără spectatori şi se evită sportul de contact, au stabilit autorităţile pentru perioada ce urmează după 1 iunie. Sub restricții au rămas sporturile de contact. Astfel, Gala OSS Fighters de la malul mării, ce urma să aibă loc şi în această vară, ca în fiecare an, de altfel, riscă să nu se mai desfășoare.

Sportivii au primit joi, 28 mai, noi măsuri de relaxare. De subliniat este faptul că măsurile luate nu se aplică activităților de pregătire şi competițiilor sportive din domeniul sporturilor de contact. Astfel, sporturi precum MMA (Arte Martiale Mixte), Brazilian Jiu Jitsu (BJJ), Kickboxing/Muay Thai, Lupte Libere, Box nu își vor putea relua încă activitatea.

Anual, în Constanța avea loc Gala OSS Fighters ce se află acum sub un mare semn de întrebare. Sute, sau poate chiar mii de persoane fie turiști, fie constănțeni se adunau cu mic cu mare la show-urile realizate de marii luptători ai lumii. Promotorul, Alex Filip, nu a putut fi contactat însă, cel mai probabil anul acesta impresionanta gală nu va mai putea fi organizată la malul mării.

Noi decizii adoptate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă au adoptat hotărârea ce prevede următoarele: începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfăşurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii; începând cu 1 iunie se permite organizarea și desfășurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști şi a competițiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii.

Activități de pregătire fizică în spații închise, cu respectarea regulilor de distanțare între participanți

Începând cu 1 iunie se permite desfășurarea, de către sportivii profesioniști, a activităților de pregătire fizică în spații închise, cu respectarea regulilor de distanțare între participanți, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii.

De menționat este faptul că măsurile prevăzute nu se aplică activităților de pregătire şi competițiilor sportive din domeniul sporturilor de contact.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai au unde sa vina toti asa zisi smardoi si interlopii. sa ne pisam pe voi
1
0
nu mai au scuipatorii de seminte unde sa se culturalizeze
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102