REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Gălăţeanul care a declanşat molima etnobotanicelor s-a retras din afacerile cu droguri

Gălăţeanul care a declanşat molima etnobotanicelor s-a retras din afacerile cu droguri

Replica API 26 octombrie 2011 | 00:00 1103

Alin Rotaru s-a însurat şi are firmă tv-online

Alin Rotaru s-a însurat şi are firmă tv-online

Are doar 25 de ani şi a răspândit în România molima etnobotanicelor, acele droguri "legale" care au ucis, până acum, câteva zeci de tineri. Timp de 3 ani, din 2008 şi până în această vară, a controlat cel mai mare lanţ de distribuţie a produselor etnobotanice din ţară, care deţinea sute de magazine, precum un magazin on-line extrem de frecventat. Nu se ştie de ce, dar tânărul care ar trebui să aibă pe conştiinţă moartea a zeci de români de vârsta lui şi chiar mai tineri, s-a lăsat de afacerile legale cu droguri la fel de brusc precum le-a început. Vorbim aici despre gălăţeanul Alin Rotaru, care vrea să pozeze acum într-un respectabil întreprinzător, evitând, elegant, orice fel de discuţii despre afacerea sa cu droguri.

Spice Group SRL Galaţi, de la care a pornit, în 2008, toată această nebunie a etnobotanicelor, a fost radiată de la Registrul Comerţului pe 9 septembrie a.c. De asemenea, site-ul espice.ro, adică magazinul de vise online care nu mai prididea să livreze prin poştă otrăvuri către mii de clienţi, s-a închis. "COMUNICAT! Spice SHOP - Magazinul de vise! se inchide! Dupa aproape 3 ani de activitate pe piata din Romania, grupul de firme care reprezinta brandul Spice SHOP - Magazinul de vise isi incheie activitatea! Va multumim pentru interesul acordat in acest timp! Cu stima, Rotaru Alin - Manager General SPICE GROUP HOLDING"- acesta era mesajul de adio care a mai putut fi văzut până luni, 24 octombrie. De ieri, a dispărut şi acesta, doar opţiunea "cache" a motorului de căutare mai păstrând memoria acestuia. Nu putem şti câţi bani a făcut Alin Rotaru din vânzarea drogurilor sale, timp de 3 ani, mai ales pentru că toate afacerile sale cu etnobotanice s-au derulat prin intermediul unor off-shore-uri, precum Ro Spice Group Ltd, Spice Group Llc şi Spice Group Holding Ltd. Cert este că i-au adus suficienţi bani pentru a investi într-o firmă de distribuţie a programelor de televiziune şi filmelor prin intermediul internetului, numită Spice Telecom SRL, după cum arată pe contul său de Facebook, dar care nu există însă în evidenţa Ministerului de Finanţe. Fostul baron al drogurilor legale susţine că distribuie programe TV în Germania, Canada, SUA, Turcia şi România. Rotaru nu mai scoate nici un cuvânt despre etnobotanicele sale, chiar dacă foştii clienţi, în sevraj, îl tot întreabă ce s-a întâmplat de şi-a închis coşmelia. Acum, se laudă că studiază tehnologia computerului la Universitatea din Delaware (SUA), locuieşte în Bucureşti, conduce afaceri cu sediul în Londra şi, colac peste pupăză, s-a mai şi însurat.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369