REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

GALERIE FOTO. Crosul Mării Negre, exemplu de solidaritate

GALERIE FOTO. Crosul Mării Negre, exemplu de solidaritate

Replica API 1 noiembrie 2017 | 00:00 300

Plaja Modern din municipiul Constanța a fost, duminică, loc de întâlnire pentru 900 de oameni, veniți să alerge la Crosul Mării Negre. Cel mai mic participant la cros a avut patru ani, iar cel mai în vârstă, 62 de ani. Cea de a doua ediție a Crostului Mării Negre, care s-a desfășurat în week-end la malul mării, a fost unul dintre cele mai mari evenimente organizate de o organizație non-guvernamentale la Constanța, printre participanți numărându-se atât constănțeni, personalități din administrația locală, inclusiv primarul Decebal Făgădău, elevi veniți din toate colțurile județului, dar și oameni veniți din București și Tulcea, pentru a celebra, în acest fel, Marea Neagră.

„Am avut 1.100 de înscriși pe liste, foarte probabil ca vremea din weekend să îi fi speriat pe o parte din ei. Oricum, noi suntem mai mult decât onorați că am avut 900 de oameni frumoși care au alergat pentru Marea Neagră. Datele le-am obținut post eveniment, după ce am contorizat toate numerele de concurs rămase ”, spune Anca Maria Gheorghe, coordonator eveniment.

Startul crosului s-a dat la ora 11.00, după intonarea imnului României și după discursul directorului executiv al ONG Mare Nostrum, Mihaela Cândea Mirea, al primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și al directorului complexului Muzeal de Știinte ale Naturii, Adrian Bîlbă, prezenți la eveniment ca și participanți.

„A fost un eveniment inedit. Inedit prin faptul că am văzut cât de uniți sunt constănțenii atunci când vine vorba de sport și de activități de relaxare. Nu a fost ușor, pentru că vântul a bătut cu putere, iar gradele de afară depășeau cu puțin 10. Cu toate acestea, oamenii au venit să alerge pentru Marea Neagră, chiar de Ziua Internațională a Mării Negre. Am văzut copii de patru ani care au alergat. Erau veniți de la grădinițele din Constanța. A fost chiar și o mamă cu un bebeluș, care s-a înscris la cros chiar în ziua evenimentului și s-a plimbat cu cel mic pe traseul scurt al evenimentului”, a completat Anca Maria Gheorghe.

Dincolo de aceste aspecte, Crosul Mării Negre a fost despre constănțeni și despre Marea Neagră. Despre cum putem respecta mediul, chiar și atunci când suntem mulți pe plajă. Despre cum putem avea ape curate, limitând poluarea.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218