REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

GALERIE FOTO Românii din Castellon l-au omagiat pe Mihai Eminescu

GALERIE FOTO Românii din Castellon l-au omagiat pe Mihai Eminescu

Replica API 15 ianuarie 2018 | 00:00 201

Institutul Hispano Român, în colaborare cu Asociația Română pentru Integrare și Educație și Asociația Românilor din Onda și cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale au omagiat împlinirea celor 168 de ani de la nașterea "omului complet al culturii noastre", Mihai Eminescu, în Castellón de la Plana.

La fel ca și anul anterior, Institutul Hispano Român a dorit să readucă în memoria românilor care locuiesc pe tărâm iberic opera geniului culturii românești prin organizarea celei de-a doua ediții a Zilei Eminescu. In cadrul evenimentului a avut loc o prezentare a vieții și operei poetului realizată de către profesoara din cadrul programului LCCR, Anca Diana Istrate. După prezentarea grafică a avut loc un concurs de cunoștințe din opera eminesciana – „Cunoaște-l pe Eminescu!“ - ce a avut 3 câștigători, care au recunoscut 9 din cele 10 poezii la care făceau referință imaginile prezentate publicului. Premiile câștigătorilor au constat în cărți de și despre Eminescu.

Corul Parohiei Ortodoxe din Villarreal a oferit o interpretare de excepție a poeziilor „Sara pe deal“, „Pe lângă plopii fără soț“, „Mai am un singur dor“ și „Doina“.

Elevii români din cadrul programului LCCR din Castellón, sub îndrumarea prof. Istrate nu au vrut sa piardă nici anul acesta omagierea poetului național si de aceea au participat activ, recitând 4 poezii eminesciene. Ilinca Grosu a recitat „ Şi dacă...“, Irene Maria Oniga „Ce te legeni“, Maria Ines Ciote „La Steaua“ iar tânărul Thomas Istrate „Fiind băiet păduri cutreieram“ și de asemenea a interpretat la pian fondul muzical al recitalului colegilor săi.

Nelipsită la evenimentele organizate de către Institutul Hispano Român, tânăra artistă Carla Todorut a interpretat la pian și voce „Eminescu să ne judece“ și „Atât de fragedă“.

Au urmat dialogul dintre Baiazid și Mircea cel Bătrân, interpretat de către Edgar Breso și Manuel Păduraru, iar tânărul Vlad Curelea, elev al profesoarei LCCR, Elena Stoica, a recitat poezia “Dintre sute de catarge“

Serata culturală a fost incheiată prin interpretarea la trompetă a poeziei „Mai am un singur dor“, realizată de catre tânărul Oriol Andronicescu și prin invitarea tuturor celor prezenți la o degustare de produse românesti, așa cum au fost obisnuiti deja participanții evenimentelor organizate de catre IHR și cu sprijinul FoodEx, care a dorit să colaboreze și de această dată la organizarea acestui eveniment.

La eveniment au participat Dragoș-Viorel-Radu Țigău, Ministru plenipotențiar și consulii dl. Gheorghe Florea si dna. Petruţa-Roxana Filip, reprezentanți ai Consulatului României din Castellón de la Plana, cărora am dori să le mulțumim pe această cale pentru prezență și pentru sprijinul acordat la acțiunile organizate de către comunitatea româneasca din Castellón.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369