REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

GALERIE FOTO. „Tomograf” pentru copaci, testat de Primăria Constanța

GALERIE FOTO. „Tomograf” pentru copaci, testat de Primăria Constanța

Replica API 31 martie 2018 | 23:22 436

Angajații Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța au testat, joi, 29 martie a.c., un aparat de ultimă generație, care evaluează starea de sănătate a arborilor. „Tomograful” pentru copaci a fost folosit pentru evaluarea a doi arbori bătrâni din apropierea Teatrului de Stat Constanța, un plop și un salcâm. Instrumentul a fost adus pentru demonstrații de o firmă din București și evaluează, sonic și electric, gradul de îmbătrânire al copacilor. Pe baza datelor colectate, lucrătorii Serviciului Spații Verzi ar putea afla care trebuie să fie modul de acțiune, cât de periculoși sunt arborii bătrâni, dacă există riscul să cadă la furtună și dacă trebuie tăiați în regim de urgență.

Potrivit reprezentanților primăriei, Constanța este cel de al treilea oraș din țară unde au fost realizate astfel de teste, după București și Cluj. Aparatul nu a fost achiziționat, lucrările de joi, 29 martie a.c., au fost doar demonstrative, dar dacă instrumentul își va dovedi eficiența, se va lua în calcul achiziționarea acestuia.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spalare de bani ...nici aia de afara nu folosesc asa ceva ..
1
0
Dle. Ceornat ,va asteptam de un an de zile si pe str. Ctin. Bratescu.Va anuntam ca a venit primavara.
1
0
As vrea sa-i cred ca astia de la Spatii Verzi ca au intentii bune. Partea proasta este insa ca taierea masiva si haotica a copacilor precum si mutilarea lor prin taierea coronamentului vorbeste despre incompetenta, munca in dorul lelii si interese obscure.10 bile negre pentru primarie.
4
0
Prostii cred in astfel de lucruri, un biolog adevarat poate face comentarii adevarate pe subiect.
2
0
Nu mai bine taiem toti copacii sa se construiasca blocuri? asta e o fumigena a primariei, ca oricum vor taia in functie de interes. taiem toti copacii, construim blocuri pt unii sa se imbogateasca iar pulimea va vota psd si pnl in continuare. everybody happy. end of story
4
0
Da ma bine! Ii taiem pe toti! S-asa nu mai avem copaci prin atatea zone...
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369