REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gâmbuţeanu bagă lopata în programul CJC: două drumuri judeţene, gata dintr-un foc!

Gâmbuţeanu bagă lopata în programul CJC: două drumuri judeţene, gata dintr-un foc!

Replica API 11 august 2015 | 23:14 188

Campanie pe o căldură infernală!

Campanie pe o căldură infernală!

Utilaje, bitum, lopeţi, căldură năprasnică, la ieşire din Băneasa. Aşa arată atmosfera pe drumul judeţean 391 A, pe care Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) îl reabilitează. În câteva zile va fi gata, la fel şi DJ 225, în zona localităţii Târguşor. Nu ar fi ceva de mirare. Recent, directorul RAJDP, George-Adrian Gâmbuţeanu, s-a aflat la cuţite cu cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, respectiv Cristinel Dragomir şi Cristian Darie. După ce l-a porcăit ca la uşa cortului, în plină şedinţă publică a consilierilor judeţeni, Dragomir nu are acum de ales decât să vadă pe ce se duc banii, respectiv pe munca pe care Gâmbuţeanu o depune de zor.

„În anul acesta, avem un program total de aproximativ 26 de milioane lei, care cuprinde 20 de km de covoare şi covoraşe, de refacere a îmbrăcămintelor asfaltice pe drumurile judeţene. Până acum s-au executat s-au executat 4, în această zonă, pe 391 A, se va executa aproximativ un km. Acest program va continua şi pe DJ 225 în această săptămână. De asemenea, în acelaşi program, avem de executat 30.000 mp de plombe, pentru întreţinerea covoarelor asfaltice. Pot să spun că lucrurile vor evolua bine şi vom reuşi să executăm toate lucrările asumate în acest an. În cele din urmă, CJC a acordat 1,5 milioane lei, un avans pentru achiziţionarea de materiale, respectiv motorină, bitum şi alte materiale care intră în componenţa asfaltului, pentru a putea să demarăm aceste lucrări, bani care ulterior vor fi recuperaţi de CJC. (…) Eu sau Regia nu am fost certaţi cu CJC. Întotdeauna, în orice discuţie apare şi un schimb de replici mai dur, pentru că atunci când vrei să ai un dialog şi există păreri diferite sau lumea nu înţelege exact ceea ce trebuie să se petreacă într-un sistem de întreţinere a drumurilor, apar şi crispări… Eu zic că vom colabora. Împăcarea apare în urma unor certuri, dar dacă nu a fost o ceartă… (…) (Banii de acum – n.r.) sunt o altă poveste pentru anul acesta. Creanţele pe care le avem de recuperat vom încerca în continuare să le recuperăm. CJC s-a angajat ca în momentul în care există toate actele necesare, hotărâri judecătoreşti etc., vor plăti banii! Pentru toate drumurile şi lucrările pe care le executăm avem contracte şi lucrările se desfăşoară conform contractelor şi hotărârilor de CJC, aprobate, în vigoare”, a spus directorul RAJDP, prezent la lucrările de la DJ 391 A.

„Vom solicita fonduri suplimentare”

Gâmbuţeanu pleacă în prezent din pole-position în raport cu CJC, arătând că nu stă degeaba şi că munceşte pentru banii alocaţi, aşa că îi aruncă mănuşa lui Dragomir: se vor solicita fonduri suplimentare din partea RAJDP!

„Noi vom termina toate aceste lucrări și eu cred că, în toamnă, vom solicita fonduri suplimentare pentru anumite porțiuni de drumuri județene, în așa fel încât circulația să se desfășoare în siguranță pe întreaga rețea de drumuri județene. Acum, cu banii, stăm destul de… nu pot să spun nici bine, dar nici rău. Ne descurcăm. Adică, avem sume de încasat, avem sume de plătit, dar în continuare suntem o societate profitabilă, adică avem sume mai mari de încasat, decât de plătit. Iar, sumele încep să se încaseze pentru că, încet-încet, lucrurile trebuie să intre în normal. Unde nu găsim o înțelegere deja câștigăm și am câștigat în Justiție. Să dau exemple unde avem hotărâri definitive și care acum se pun în aplicare: Saraiu, Seimeni, Ciobanu, plus alte localități, unde, din păcate, a trebuit să ajungem la această cale. Vom urma toate căile legale în așa fel încât Regia să își recupereze toate creanțele, toate datoriile, atât cele restante, cât și penalitățile aferente, în așa fel încât să nu sufere la capitolul venituri. (…) Una dintre explicațiile pe care le dau primăriile este următoarea: în luna decembrie, când s-a aprobat legea bugetului, nu s-a mai gândit nimeni de la București la ce vor face primăriile cu banii pe care îi au datorii către diverși furnizori, prestatori de lucrări. S-a spus ca aceste primării să își plătească din fonduri proprii toate datoriile. În anii trecuți, beneficiau din sume defalcate din TVA, din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale, sume pe care le primeau prin grija CJC, iar în acest an nu le-au mai primit! Sub nici o formă. Toți banii sunt de la bugetul de stat, de la Guvern, pentru că în luna decembrie s-a realizat descentralizarea prin centralizare… iar toți banii vin de la București”, a mai spus Gâmbuțeanu.

La lucrări mai participă și directorul tehnic al RAJDP, directorul executiv al Direcției, ing. Lucian Poșerba.

„ Executăm lucrări de întreținere pe DJ 391A, în cadrul programului CJC pe anul 2015, lucrări de întrețineri și reparații. Se mai execută lucrări și în celelalte zone ale județului, atât de plombare, cât și de execuție rutieră sau siguranța circulației. (…) Aici avem un covor asfaltic de un singur strat, de grosime de 5-6 cm pentru întreținerea asfaltului existent care este foarte vechi și îmbătrânit. Se execută pe lățimea de șase metri. Asfaltul pe care îl punem este realizat de stația noastră proprie de la Cuza Vodă, performantă, cu o capacitate de 160 de tone pe oră, pusă în funcțiune în 2009. Acest tronson estimăm că va fi gata în 2-3 zile, este un tronson mai scurt, doar de aproape 700 de metri, după care vom demara lucrări similare și pe DJ 225, între Târgușor și Mireasa, precum și pe DJ 392, între Independența și Dumbrăveni”, a spus ing. Poșerba.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218