REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Gâmbuţeanu de la Regia de Drumuri, cercetat penal: Nu-mi aduc aminte de ce am refuzat controlul Curţii de Conturi

Gâmbuţeanu de la Regia de Drumuri, cercetat penal: Nu-mi aduc aminte de ce am refuzat controlul Curţii de Conturi

Replica API 6 februarie 2014 | 00:00 118

Directorul RAJDP: "Am contestat raportul"

Directorul RAJDP: "Am contestat raportul"

Directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, s-a ales cu o plângere penală formulată de Curtea de Conturi. Motivul? A obstrucţionat accesul auditorilor în a-şi exercita atribuţiile prevăzute de lege. Urmare a refuzului de a pune la dispoziţei documentele pentru efectuarea controlului, Gâmbuţeanu s-a ales şi cu o amendă.

Anul trecut, auditorii Curţii de Conturi a României au realizat mai multe controale la unităţile administrativ teritoriale din judeţul Constanţa, precum şi la instituţiile aflate în subordinea acestora. Inspectorii au bătut şi la uşa Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, numai că au făcut cale întoarsă, şi asta pentru că directorul instituţiei, Adrian Gâmbuţeanu, nu a fost amabil să pună la dispoziţia "musafirilor" documentele ce urmau a fi controlate. Fapt pentru care s-a ales cu o plângere penală. "La Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa nu s-a realizat acţiunea de control planificată din cauza refuzului conducerii entităţii de a pune la dispoziţia echipei de control documente, date şi informaţii necesare efectuării controlului. S-a formulat şi înaintat plângere penală împotriva directorului general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa pentru obstrucţionarea accesului Curţii de Conturi a României în a-şi exercita atribuţiile prevăzute de lege", precizează reprezentanţii Curţii de Conturi. Urmare a refuzului conducerii RAJDP de a pune la dispoziţie actele şi documentele necesare, echipa de control a încheiat şi proces verbal de constatare a încălcării obligaţiilor prevăzute la art. 5 alin. (2) şi de aplicare a penalităţilor prevăzute la art. 63 din Legea nr. 94/1992, în sumă totală de 300 lei. Actul a fost transmis către DGFP Constanţa pentru urmărire şi încasare. Gâmbuţeanu ştie că este anchetat penal pentru că nu a permis efectuarea controlului, însă - susţine el - nu-şi mai aminteşte exact care a fost motivul pentru care s-a opus controlului (!?). "Ne susţinem părerea în continuare. Din câte ştiu, am contestat raportul în instanţă. Nu-mi mai amintesc exact ce s-a întâmplat. Ştiu de plângerea penală, am fost citat de câteva ori. Am şi eu oameni aici, jurişti bine pregătiţi, care ştiu ce fac", a declarat, pentru "Replica", Adrian Gâmbuţeanu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367