REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Gâmbuţeanu: „Pe mine nu m-a pus Constantinescu la Regia de Drumuri, m-a pus partidul”

Gâmbuţeanu: „Pe mine nu m-a pus Constantinescu la Regia de Drumuri, m-a pus partidul”

Replica API 21 aprilie 2015 | 00:30 206

De când a fost suspendat preşedintele, au început să se încaiere pe funcţii!

De când a fost suspendat preşedintele, au început să se încaiere pe funcţii!

Adrian George Gâmbuţeanu

Consilierii judeţeni se întrunesc mâine în şedinţă, pe ordinea de zi fiind înscrise mai multe proiecte din categoria „divertisment”, ca de exemplu schimbarea din funcţie a vicepreşedinţilor CJC. Matematic, iniţiatorii nu au cum să scape de Cristinel Dragomir ori de Cristi Darie de la conducerea Consiliului Judeţean Constanţa. Tot matematic, în şedinţa de miercuri ar urma să fie înlocuit din funcţie directorul Regiei Judeţene de Drumuri, Adrian George Gâmbuţeanu. Proiectul este iniţiat de vicepreşedintele CJC Cristian Darie, motivul oficial fiind acela că mandatul lui Gâmbuţeanu a „expirat” din luna ianuarie a acestui an. Neoficial, se speculează că Darie doreşte să-şi pună la cârma RAJDP un „fin”, pe Dan Cristu. De ce ar vrea să facă Darie această manevră? Gura târgului susţine că în luna ianuarie a acestui an preşedintele suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu, l-ar fi lăsat pe Cristi Darie fără atribuţii. Situaţia este neschimbată şi în prezent, iar Darie ar tânji după sarcinile de odinioară, printre care şi cea de coordonare a RAJDP. Reamintim, în caest context, că Darie a respins întrebarea legată de presupusul său fin, comentând: „Voi aţi înnebunit?! Băiatul nici măcar nu e însurat!”.

Contactat de „Replica” de Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu a confirmat însă că Dan Cristu este neam prin alianţă cu vicele CJC: „Din ce ştiu eu, domnul Darie i-a botezat copilul”. Aşadar, Regia de Drumuri scapă de dracu’ (adică de omul lui Nicuşor Constantinescu) şi dă de frati-su (adică omul lui Cristi Darie). Întrebat dacă la conducerea regiei care se ocupă de drumurile judeţene a fost numit întrucât „aşa a vrut Constantinescu”, Gâmbuţeanu a reacţionat: „Nu m-a pus Constantinescu, nu sunt omul lui, aşa cum se tot pun etichete, sunt omul partidului (PSD – n.r.), că aşa... s-a întâmplat să fie. Am avut recomandare de la partid, aşa a decis conducerea, să mă selecteze pe mine din rândul cadrelor. Eu lucram la regie atunci când s-a decis să fiu numit director”, a explicat actualul şef al RAJDP. Una peste alta, Gâmbuţeanu şi Constantinescu apar împreună într-un dosar instrumentat de DNA, însă actualul director al RAJDP susţine că „dă cu subsemnatul din cauza altora”. Nu a dorit să detalieze exprimarea, însă a dat de înţeles că nu se referă la Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC, ci la... unul dintre vicepreşedinţi!

„Neamurile” de la RAJDP

Revenind la Dan Cristu, Adrian Gâmbuţeanu a confirmat că posibilul viitor şef al RAJDP lucrează încă din 2009 la regie, în prezent pe funcţia de şef birou mecano-energetic, având ca atribuţii, printre altele, verificarea prin GPS a utilajelor regiei, monitorizarea consumului de combustibil şi traseele utilajelor etc. Pe de altă parte, cine are răbdarea să citească raportul Curţii de Conturi din care au „izvorât” mai multe dosare instrumentate de procurorii DNA, va sesiza că, la un moment dat, este menţionat şi numele lui Cristu. Acestuia i-au fost puse în vedere mai multe aspecte pe care, din poziţia sa de şef birou, trebuie să le remedieze la nivelul regiei. Momentan, nu există informaţii că şi Cristu ar fi în vizorul procurorilor. În schimb, „pe piaţă” circulă zvonuri cum că, în afară de acest Cristu, Darie ar mai avea un „neam” la RAJDP: Laurenţiu Cărbunaru. În realitate, Cărbunaru, care este şef al carierei Cheia (exploatată de RAJDP) este cumnatul lui Cristu. Chestionat şi cu privire la aceste aspecte, Gâmbuţeanu a declarat că nu mai doreşte să comenteze, dând de înţeles că oricum a vorbit mai mult decât ar fi trebuit.

E sau nu valabilă ordonanţa 109 şi pentru Regia de Drumuri?

Dar, a mai ţinut să atragă atenţia Gâmbuţeanu, la nivelul RAJDP trebuia pusă în aplicare ordonanţa 109, cea privind managementul privat al companiilor: „Avem o decizie a Curţii de Conturi care ne indică să punem în aplicare ordonanţa 109 /2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Adică, trebuie făcută o comisie care să selecteze membrii Consiliului de Administraţie, iar acest C.A. trebuie să desemneze directorul. Că rămân eu sau vine altul… nu ştiu, dar aşa ar trebui să se întâmple. Acum, cu proiectul din şedinţa de miercuri, schimbarea e cam pe lângă lege”. „Oricum, eu sunt momentan şi preşedintele Consiliului de Administraţie al regiei. Schimbarea mea se doreşte doar din funcţia de director al regiei”, a conchis Gâmbuţeanu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920