REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Gara din Constanţa, în atenţia poliţiştilor

Gara din Constanţa, în atenţia poliţiştilor

Replica API 28 aprilie 2013 | 00:00 203

Acţiune de prevenire şi combatere a faptelor antisociale

Acţiune de prevenire şi combatere a faptelor antisociale

Direcţia de Poliţie Transporturi-I.G.P.R. coordonează o acţiune de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în principalele gări din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Iaşi, Craiova şi Timişoara. 42 de patrule de poliţişti acţionează în gări informându-i pe călători cum să îşi protejeze bunurile atunci când călătoresc, cea mai eficientă metodă fiind supravegherea permanentă a bagajelor. "Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR organizează simultan în principalele staţii de cale ferată activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Poliţia Transporturi acţionează permanent pentru prevenirea faptelor antisociale, îndeosebi în perioada sărbătorilor. Efectivele Poliţiei Transporturi vor fi suplimentate atât în staţiile de cale ferată, cât şi în mijloacele de transport feroviar pentru prevenirea şi combaterea furturilor de la călători. În această perioadă vor acţiona, la nivel naţional, peste 500 de poliţişti de la transporturi. Recomandăm cetăţenilor ca pe timpul călătoriei să supravegheze permanent bunurile pe care le deţin. În cazul în care au luat cunoştinţă de evenimente de interes poliţienesc, să sesizeze de îndată lucrătorii de poliţie transporturi din staţiile de cale ferată şi din mijloacele de transport feroviar şi să apeleze 112", a spus Nicuşor Nicolae, şeful Poliţiei Transporturi din cadrul IGPR. Potrivit acestuia, poliţiştii au prins în ultimul timp mai multe persoane suspectate de furturi şi tâlhării, multe dintre acestea fiind îndeosebi oameni fără adăpost. De asemenea, poliţiştii de la transporturi îi sancţionează şi pe cei care cerşesc în trenuri sau pe comercianţii ambulanţi neautorizaţi. Poliţiştii le recomandă cetăţenilor ca pe timpul călătoriei să supravegheze permanent bunurile pe care le deţin, iar dacă au fost martori la o faptă antisocială sau au cunoştinţă de producerea uneia să sesizeze de îndată poliţiştii din staţiile de cale ferată şi din mijloacele de transport feroviar sau să apeleze 112. În această perioadă va fi suplimentat numărul de poliţişti la nivel naţional care acţionează în staţiile de căi ferate şi pe mijloacele de transport feroviar.

Pentru a vă proteja bunurile atunci când călătoriţi cu trenul, poliţiştii vă recomandă să respectaţi următoarele sfaturi:

Nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp !

Nu consumaţi băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute !

Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute !

La urcarea şi coborârea din tren, supravegheaţi atent bagajele şi buzunarele!

La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră !

Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare !

Cereţi să vi se prezinte, şi verificaţi cu atenţie, legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte !

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători !

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102