rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

GARDA de COASTĂ a DESCOPERIT SUTE de NEREGULI și ILEGALITĂȚI, în primele șase luni

Garda de Coastă a susținut, vineri, 30 iulie, o conferință de presă organizată la sediul de pe aleea Zmeurei, pe tema "Bilanțul activității Gărzii de Coastă pe semestrul I - 2021". În cadrul acesteia s-au atins mai multe subiecte pe domeniul de competență despre care puteți citi în rândurile de mai jos.

Activitatea desfăşurată la nivelul Gărzii de Coasta s-a încadrat în criteriile de eficienţă prevăzute de standardele în vigoare, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, asigurându-se îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Planul cu principalele activităţi ale Gărzii de Coastă, majoritatea rezultatelor obţinute aflându-se în aria prognozată. Pe raza județului Constanţa, la graniţa cu Bulgaria, sunt 5 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, (2 dintre aceste puncte sunt închise din cauza pandemiei Covid-19), în total fiind disponibile 7 benzi de control, pe sensul de intrare în țară, respectiv, 7 benzi pe sensul de ieşire.

Toate arterele disponibile, utilizate

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ. În acest sens, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate au fost utilizate toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.

Mai multe persoane au trecut frontiera față de anul trecut

În primul semestru al anului 2021, au tranzitat punctele de trecere a frontierei din subordinea Gărzii de Coastă, un număr de 589.800 persoane și 211.900 mijloace de transport, astfel, comparativ cu perioada similară a anului 2020, se constată o creştere de aproximativ 28,82 ,% a numărului de călători (419.800 persoane) și o creştere de aproximativ 17,86 % a numărului mijloacelor de transport (173.999), iar această creştere se datorează măsurilor de relaxare pe timpul pandemiei corona virus – Covid-19.

76 de persoane au încercat să treacă granița în mod ilegal

În primele 6 luni ale anului 2021, în zona de competență a Gărzii de Coastă au fost constatate 26 cazuri de trecere / tentativă de trecere frauduloasă a frontierei în care au fost implicate 76 persoane, dintre acestea 54 de cetățeni străini au fost depistaţi în tentativă/ trecere ilegală în scop de migrație ilegală. Față de persoanele implicate au fost dispuse masurile prevăzute de lege și acordurile bilaterale încheiate între România şi Bulgaria.

În data de 28.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, pe comunicația dintre localitățile Strunga și Răzoare, județul Constanța, într-un microbuz înmatriculat în România, douăzeci de cetățeni străini, şaptesprezece cetățeni sirieni și trei cetățeni irakieni, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 35 ani, care au trecut ilegal frontiera în România din Republica Bulgaria. În cauză, s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranți și intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, iar persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Țigarete în valoare de 4.278.792 lei, descoperite

În perioada de referință, în zona de competență a Gărzii de Coastă, au fost constatate 23 de cazuri în care au fost implicate 42 persoane (17 România, 7 Egipt, 3 Siria, 3 Turcia, 10 Ucraina și câte una din Bulgaria, Moldova și Ucraina), fiind descoperită cantitatea de 5.262.020 țigarete (263.101 pachete), în valoare de 4.278.792 lei, și 10,25 kg tutun, în valoare de 1.304 lei. Capturile au fost realizate atât în punctele de trecere ale frontierei cât și pe căile de comunicații sau în localitățile din zona de competență a Gărzii de Coastă, având la bază informațiile deținute la nivelul structurilor teritoriale.

Container cu ţigări nedeclarate, descoperit în Portul Constanţa

De exemplu, în data de 16.04.2021 în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate – Porturi Maritime, au efectuat un control fizic asupra unui container sosit din Rusia cu destinaţia R. Moldova. În urma verificărilor au fost descoperite 246.000 pachete ţigări, fiind prezentată declaraţie vamală doar pentru 4.920 pachete. Cele 241.080 pachete ţigări pentru care nu au putut fi prezentate documente de însoţire a mărfii, au fost ridicate în vederea cercetărilor, în cauză fiind întocmită lucrarea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire de acte nereale la autoritatea vamală.

12 autovehicule furate, depistate

Pentru combaterea fenomenului infracţional pe această linie au fost executate acţiuni în punctele de trecere şi în zona de frontieră, fiind efectuate verificări şi schimb de date suplimentare prin intermediul centrelor de contact cu biroul SIRENE şi INTERPOL, având ca rezultat depistarea autovehiculelor furate, precum şi a faptelor de fals, uz de fals a documentelor autoturismelor.

Poliţiştii de frontieră au constatat, în zona de competenţă, independent sau în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, un număr de 12 infracţiuni, în care s-au întocmit 12 dosare penale, fiind depistate 12 autovehicule furate în valoare totală de 2.414.071 lei.

Autoturism de teren, depistat în Portul Constanța

În data de 21.05.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea la un control fizic asupra unui container cu bunuri personale, sosit din SUA, ce avea ca destinatar un cetățean român. Astfel, printre bunurile personale a fost descoperit un autoturism de teren marca Lamborghini Urus cu valoare declarată în documente, de peste 400.000 lei. Autoturismul, cu valoare de comercializare pe piaţa de profil la peste 1.300.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă pentru continuarea cercetărilor. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de spălare de bani, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Importuri ilegale de deșeuri: 95 de containere

La nivelul Gărzii de Coasta au fost întreprinse acţiuni în colaborare cu reprezentanţii Gărzii de Mediu în vederea prevenirii introducerii în ţară a unor transporturi de deşeuri, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, procedându-se la verificarea şi controlul mijloacelor de transport, precum şi la monitorizarea specifică în zona de competenţă. În primul semestru al anului 2021, fie în intervenții punctuale, fie în cadrul unor acțiuni de amploare, desfășurate în colaborare cu Garda Națională de Mediu și Direcția Generală a Vămilor, au fost oprite la intrarea în ţară însemnate cantităţi de deşeuri, respectiv 95 de containere, însumând aproximativ 2014 tone.

Bunuri contrafăcute în valoare de 10.145.197 lei, depistate

Urmare a acțiunilor desfășurate independent sau în cooperare cu autoritățile naționale, de la începutul anului și până în prezent, polițiștii de frontieră au constatat 20 de cazuri, în care au fost implicate 21 persoane fizice și juridice fiind reținute 519573 bunuri contrafăcute în valoare de 10.145.197 lei, majoritatea cazurilor fiind descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea. În data de 12.06.2021 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor au descoperit, într-un auto-marfar sosit din Turcia, aproximativ 13.000 de articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Produsele, în valoare de aproximativ un milion de euro dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Peste 2.800 de pistoale, depistate în P.T.F. Isaccea

În data de 24.05.2021, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Isaccea au depistat, ascunse într-un camion, condus de un cetăţean ucrainean, 2.850 pistoale pentru care şoferul nu deţinea autorizaţiile legale de transport. În cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Arme, Muniții și Explozivi al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Achiziţie de mijloace de mobilitate navală – şalupe maritime de intervenţie

Un număr de 5 ambarcaţiuni noi vor intra in dotarea Gărzii de Coastă în octombrie 2021. Obiectivele achiziționării ambarcațiunilor sunt următoarele: supravegherea frontierei de stat maritime, prin patrulare, si asigurarea intereselor statului român și a Uniunii Europene în marea teritorială și zona contigua; prevenirea și combaterea migrației ilegale, până la 50 mile marine de coastă; suport pentru statele membre UE în cazul unor presiuni migraționiste la nivelul frontierei externe, asigurarea salvării vieții omenești pe mare, prevenirea și combaterea braconajului piscicol. În prezent, în cadrul Gărzii de Coastă sun 12 ambarcațiuni.

Proiecte de investiții în derulare

În cadrul programelor de investiţii la nivelul Gărzii de Coastă sunt în derulare următoarele proiecte: proiectul „Modernizare și reabilitare termică pentru sediul PTF Vama Veche”, finanțat prin Programul Operațional Regional a fost finalizat în luna iunie 2021, având o valoare totală de 4.371.003,68 lei; proiectul ”Reabilitare și modernizare sistem termoenergetic la P.T.F. Negru Vodă pavilion sediu - P.T.F. Negru Vodă din cadrul S.P.F. Negru Vodă” , finanțat prin Programul Operațional Regional, cu valoarea totală de 2.022.437,90 lei, este în curs de implementare, la momentul actual fiind semnat și avizat contractul de proiectare si execuție și fiind eliberat ordinul de începere al lucrărilor de proiectare; proiectul "Modernizare şi reabilitare termică sediu S.P.F. Băneasa, construire copertina auto, staţie alimentare CL, refacere reţele utilităţi, împrejmuire cu supraveghere şi iluminat perimetral şi sistematizare incintă, desființare clădiri C2,C3,C4,C5,C6,C7,C8,C9,C10", finanțat din bugetul statului, cu valoarea de 9.353.340,50 lei, este în curs de execuție a lucrărilor de construcții; „Modernizare centrală termică cu instalația aferentă și branșament gaze pentru pavilion administrativ Grup Nave Constanța - Garda de Coastă - Rețea de alimentare cu gaze a centralei termice”, proiect implementat de I.G.P.F. în cooperare cu Garda de Coastă - finalizat și recepționat în iulie 2021; documentații pentru reabilitarea sediilor, faza D.A.L.I., din cadrul imobilelor C.F.P.P.N. Agigea, P.T.F. Ostrov, C.P.C. Sulina, STPF Tulcea, din administrarea Gărzii de Coastă, de pe raza județelor Tulcea și Constanța, întocmindu-se documentații fazele D.A.L.I. și s-a realizat Studiul de Fezabilitate pentru investiția „Construire Sediu nou Garda de Coastă”.

Prioritățile Gărzii de Coastă pentru anul 2021

Priorități pentru anul 2021 în vederea creşterii eficienței activităţilor desfăşurate: menţinerea unui sistem eficient de supraveghere a frontierei de stat în zona de competenţă a Gărzii de Coastă; dezvoltarea de instrumente de interacţiune tehnică şi operativă cu statele riverane în cadrul Forumului de cooperare a Agenţiilor de frontieră / gărzile de coastă ale statelor riverane Mării Negre; prezenţă activă în cadrul Operaţiunilor Comune organizate de către Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă cu mijloace de mobilitate navală și terestră; participarea activă la dezvoltarea proiectelor derulate la nivel european în domeniul securităţii frontierelor.

Diana BERECHET

sâmbătă, 31 iulie 20211840
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
GANDUL.RO
Ce au descoperit legiștii la autopsia Georgianei! Fetița de 4 luni NU a murit asfixiată
Comentarii

02probe clare(20 aug 20:26)
probele sunt pe net, publicate de garda de coasta, asadar fals in declaratii. simplu. nu e complicat. voi complicati lucrurile.
010falsuri(12 aug 20:01)
ai vostri politisti fac falsuri in declaratii, astea nu sunt ilegalitati? sau pt ai vostri nu se pune?
019alegator(6 aug 13:17)
alegeti graul de neghina, cine declara in fals nu mai prezinta garantia profesionala ceruta unui politist
026ordine(2 aug 08:02)
faceti ordine in interior, noi va platim salariile
130corbu(31 iul 17:31)
corb la corb nu scoate ochii, dai chioraste in stanta
18Waaw(31 iul 15:36)
Ce bine ca exista asa ceva! Doar ce s-a infiintat,nu? 2021 e anul debutului?Pana acum erau in renovare
18Tipic(31 iul 12:11)
Cu braconajul piscicol? Facem ceva?
231taraganare(31 iul 09:52)
statutul politistului legea 360 pe 2002 art 45 lit i, se face anu, ce faceti, albiti ca la nufarul?
235fals(31 iul 09:16)
vedeti mai bine pe cei dintre voi care se ocupa cu falsul in declaratii, fiti mai operativi cu cercetarile
mai mult...Local
23 sep 13:39LocalUn INFRACTOR a FOST PRINS și cu PERMISUL SUSPENDAT și cu DROGURI ASUPRA sa!

Ion Mihai, zis Ursaru, a avut multe conflicte cu oamenii legii de-a lungul timpului. Condamnat atât pentru conducere...943

23 sep 23:53LocalCoronavirus: 1.289 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore275
23 sep 23:53LocalCOVID-19: Peste 300 de persoane, internate în spitalele din Constanța421
23 sep 23:54LocalÎncă 5 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19

Până miercuri, 22 septembrie a.c., 35.851 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...837

23 sep 23:54LocalNumărul de paturi pentru pacienţii COVID-19, la nivelul județului Constanța576
23 sep 23:55LocalACCIDENT rutier pe bulevardul 1 Decembrie. Un PIETON a fost RĂNIT811
23 sep 23:56LocalAccident rutier la intersecția străzilor Unirii și Libertății

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină, miercuri, 22 septembrie a.c., în Constanța, la...414

23 sep 23:56LocalCAS Constanța: Asigurații fără card emis au dreptul la servicii medicale din pachetul de bază528
23 sep 23:57LocalATENȚIE, șoferi! Trafic DEVIAT pe Autostrada Soarelui592
23 sep 23:57LocalAtenție, constănțeni! Nu ridicați momelile amplasate împotriva rozătoarelor

Primăria Municipiului Constanța a reluat astăzi acțiunile de deratizare. Zilele acestea se amplasează momelile...343

23 sep 23:57LocalVrei să te angajezi la Confort Urban? Iată ce posturi sunt disponibile2130
23 sep 23:58LocalREGULAMENTUL PARCĂRILOR a ajuns în INSTANȚĂ! Iată cine cere anularea acestuia1734
Vremea
15.4°14.4° - 15.4° joi, 23 septembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 53%
Vânt: 6.73 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/498121961110
5/4018213120216
joker233387159
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 sep 01:29SportFotbal: Chindia, FC Hermannstadt, Poli Timişoara şi Dunărea Călăraşi, calificate în optimile Cupei României

Chindia Târgovişte şi trei echipa de ligă secundă, FC Hermannstadt, Poli Timişoara şi Dunărea Călăraşi, s-au...345

23 sep 00:00SportFotbal: Rapid s-a calificat în optimile Cupei României, la loviturile de departajare

FC Rapid Bucureşti s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României la fotbal, după ce a învins-o pe CS...173

23 sep 00:00SportFotbal: Juventus a început o anchetă după ce portarul Maignan a fost vizat de insulte rasiste

Clubul italian de fotbal Juventus Torino a anunţat, marţi, că a început o procedură pentru identificarea persoanei...168

23 sep 00:00SportTenis: Johanna Konta, accidentată, a declarat forfait pentru turneele de la Chicago şi Indian Wells

Jucătoarea britanică de tenis Johanna Konta a declarat forfait pentru turneele WTA de la Chicago şi Indian Wells din...177

Local
23 sep 23:56LocalAccident rutier la intersecția străzilor Unirii și Libertății

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină, miercuri, 22 septembrie a.c., în Constanța, la...414

23 sep 23:56LocalCAS Constanța: Asigurații fără card emis au dreptul la servicii medicale din pachetul de bază

Având în vedere numărul mare de sesizări telefonice primite de la asigurații care nu au card emis, cu privire la...528

23 sep 23:57LocalATENȚIE, șoferi! Trafic DEVIAT pe Autostrada Soarelui

592

23 sep 23:54LocalÎncă 5 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19

Până miercuri, 22 septembrie a.c., 35.851 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...837

23 sep 23:54LocalNumărul de paturi pentru pacienţii COVID-19, la nivelul județului Constanța

În ședința de miercuri, 22 septembrie a.c., membrii CJSU au luat act de modificările propuse de Direcția de...576

23 sep 23:55LocalACCIDENT rutier pe bulevardul 1 Decembrie. Un PIETON a fost RĂNIT

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină, miercuri, 22 septembrie a.c., în Constanța, pe...811

23 sep 23:57LocalAtenție, constănțeni! Nu ridicați momelile amplasate împotriva rozătoarelor

Primăria Municipiului Constanța a reluat astăzi acțiunile de deratizare. Zilele acestea se amplasează momelile...343

23 sep 23:57LocalVrei să te angajezi la Confort Urban? Iată ce posturi sunt disponibile

SC CONFORT URBAN SRL, societatea aflată în subordinea CL Constanța angajează 2 posturi gestionar în cadrul...2130

23 sep 23:58LocalREGULAMENTUL PARCĂRILOR a ajuns în INSTANȚĂ! Iată cine cere anularea acestuia

1734

Politică
23 sep 00:06PoliticăCîţu: Vom stabili ca activităţile economice să se închidă la ora 18:00 acolo unde rata este între 4 şi 6 la mie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) urmează să reglementeze, miercuri, printr-o hotărâre,...1431

23 sep 16:35PoliticăMinistrul Raluca Turcan anunţă o nouă lege a asistenţei sociale

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat miercuri, la Tulcea, că legea asistenţei sociale...265

23 sep 23:16PoliticăCîţu: Congresul PNL se va desfăşura în condiţii de siguranţă maximă

255

Interviuri
18 sep 00:18InterviuriAdriana CÂMPEANU vrea mai mulți PSIHOLOGI în ȘCOLI

Adriana Câmpeanu, directorul executiv al Direcției Medico-Sociale din cadrul DGAS Constanța se află de trei luni la...1407

17 sep 00:20InterviuriViorel IONESCU își dorește statutul de STAȚIUNE BALNEARĂ pentru HÂRȘOVA! Video

Viorel Ionescu, primarul din Hârșova, a fost prezent în studioul Replica, acolo unde, în cadrul unui interviu, a...2188

9 sep 23:12InterviuriMircea DOBRE: Mă uit ca la BÂLCI! Ar trebui să le fie RUȘINE! Video

Mircea Dobre, fost deputat și ministru al Turismului, acum președinte al Uniunii Generale a Industriașilor din...1220

11 sep 05:19InterviuriCONSTANTINESCU: Actuala administrație vrea să REAȘEZE MAMAIA în TOPUL stațiunilor turistice. VIDEO

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța a fost...4108

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video

Procurorul criminalist, Zafer Sadîc, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. Cu o vastă experiență, de 23...2583

10 sep 00:03InterviuriPREFECTUL COȘA: Se vor impune noi RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, iar PROGRAMUL MALL-urilor va fi REDUS, dacă... VIDEO!

11294

Monden
23 sep 00:00MondenActorul Willie Garson din 'Sex and the City' a murit la vârsta de 57 de ani

Actorul american Willie Garson, cunoscut în special pentru rolul impresarului Stanford Blatch din serialul "Sex and the...253

23 sep 00:00MondenTom Hanks salută apropiata inaugurare a muzeului dedicat 'artei magice' a filmului în Los Angeles

Tom Hanks şi Anna Kendrick au salutat marţi apropiata inaugurare a unui nou muzeu în Los Angeles dedicat...119

23 sep 00:00MondenHarry Styles şi Celeste, printre marii câştigători ai galei Ivor Novello Awards 2021

126

23 sep 00:00MondenMarina Voica, senzațională: Călare pe motor, la 85 de ani

Are o poftă de viață nebună, curaj și e deschisă oricărei provocări. Marina Voica, femeia pentru care vârsta e...326

23 sep 00:00MondenBritney Spears a revenit pe Instagram la câteva zile după ce şi-a dezactivat contul

Cântăreaţa pop americană Britney Spears a revenit pe Instragam la mai puţin de o săptămână după ce şi-a...137

23 sep 00:00MondenGerard Butler filmează în Puerto Rico 'The Plane', un proiect cu investiţie multimilionară

Actorul britanic Gerard Butler se află în Puerto Rico pentru a participa la filmările producţiei "The Plane", un...170

23 sep 12:00Monden'Blue Moon', debutul regizoral al actriţei Alina Grigore, prezentat la Festivalul de Film de la San Sebastian

Actriţa română Alina Grigore şi-a făcut debutul regizoral cu lungmetrajul "Blue Moon" ("Crai nou"), prezentat luni...154

23 sep 18:57MondenActriţa Catherine Zeta Jones vine în România

Actriţa Catherine Zeta Jones vine în România. Va filma alături de alte vedete de la Hollywood, dar şi de doi actori...566

23 sep 23:17MondenAlexia Eram, declaraţii despre relaţia cu Mario Fresh. Iată cum îl răsfaţă pe artist

508

Mapamond
23 sep 00:00MapamondRusia: Tot mai mulţi oameni de ştiinţă sunt acuzaţi de spionaj, afirmă un fizician arestat pentru 'trădare'

Un fizician rus, arestat recent pentru 'trădare', a denunţat marţi urmărirea penală a unor 'eminenţi savanţi'...145

23 sep 00:00MapamondCoronavirus - OMS: Delta a înlocuit celelalte trei variante 'îngrijorătoare'

Varianta ''îngrijorătoare'' Delta, prezentă în 185 de ţări, a înlocuit în mare măsură celelalte trei variante...145

23 sep 00:00MapamondCoronavirus: Finlanda a adoptat la rândul său paşaportul vaccinal

115

23 sep 00:00MapamondCoronavirus: Iranul intenţionează să cumpere două milioane de doze de vaccin Pfizer

Iranul intenţionează să cumpere două milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, a declarat marţi un important...130

23 sep 00:00MapamondPapa Francisc povesteşte că după operaţia sa la colon unii cardinali discutau pentru a-i alege succesorul

Papa Francisc, care a fost operat la colon la începutul lunii iulie, a povestit cu ironie cum unii cardinali s-au...171

23 sep 00:00MapamondAustralia: Poliţia a recurs la gloanţe de cauciuc pentru dispersarea antivacciniştilor la Melbourne

140

Sănătate
23 sep 00:00SănătateAchiziţia a 10.600 de flacoane de Tocilizumab pentru tratarea formelor grave de COVID-19, finalizată

Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat o achiziţie publică de 10.600 de flacoane de Tocilizumab, medicament necesar...155

23 sep 00:00SănătateRafila: Nu putem afirma că virusul produce infecții mai grave la copii

Reprezentantul României la OMS, deputatul PSD Alexandru Rafila, a explicat marți la Antena 3 cât sunt expuşi copiii...118

23 sep 02:09SănătateREACȚIA lui Gheorghiță la dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri

619

23 sep 00:00SănătateProbleme cu somnul trei nopți la rând? Iată ce efecte negative apar în corp

Este nevoie doar de trei nopți consecutive de probleme cu somnul pentru a deteriora semnificativ bunăstarea fizică...178

23 sep 00:00SănătateGheorghiţă: Aproape 2,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID, livrate în România în septembrie

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că aproximativ 2,5...114

23 sep 00:00SănătateGheorghiţă: 2.468 de şcoli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile

Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că din datele centralizate la nivelul a 26 de judeţe, până la...117

23 sep 02:08SănătateValeriu Gheorghiță: Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare

România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin, din cauza răspândirii variantei Delta, a...596

23 sep 02:10SănătateDr. Beatrice Mahler: “Un pat la ATI se eliberează doar când pacienții mor”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumofiziologie “Marius Nasta” din București, a făcut un anunț...1013

23 sep 02:11SănătateDosar la DNA pentru achiziția de către Guvern de vaccinuri anti-COVID

649

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT