REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Garda de Coastă a făcut analiza activităţii pe anul 2016!

Garda de Coastă a făcut analiza activităţii pe anul 2016!

Replica API 4 februarie 2017 | 22:05 1016

Anul 2016 a reprezentat pentru personalul Gărzii de Coastă o perioadă în care s-au continuat eforturile pentru îndeplinirea atribuţiilor la toate nivelurile şi pentru realizarea standardelor de calitate în domeniile ce revin Poliţiei de Frontieră Române – controlul şi supravegherea frontierei de stat şi cooperarea poliţienească. În data de 03.02.2017, începând cu ora 12.00, la sediul Centrului de Formare Profesională a Personalului Navigant, situat în zona ecluzei – Agigea, a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii instituţiei, în prezenţa domnului chestor principal de poliţie Liviu Marius Galoş şi a domnului chestor principal de poliţie Dumitru Haralambie, adjuncţi ai inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române.

Fapte ilegale constatate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni de constatare şi cercetare a faptelor prevăzute de legea penală pentru a realiza cunoaşterea, documentarea şi probarea fenomenului infracţional în zona de competenţă. Astfel, în anul 2016 au fost constatate 1.284 infracţiuni, au fost aplicate 1.143 contravenţii cu o valoare de 783.173 lei, iar valoarea bunurilor confiscate a fost de 41.371.851 lei.

Combaterea migraţiei ilegale şi a traficului de migranţi

Structurile specializate ale Gărzii de Coastă au acţionat pe această linie de muncă în cooperare cu alte structuri ale statului cu atribuţii în domeniu, pentru identificarea fluxurilor migraţioniste pe teritoriile statelor membre, depistarea străinilor cu şedere ilegală şi a celor care au făcut obiectul traficului de migranţi. În perioada analizată au fost înregistrate un număr de 33 cazuri, în care au fost au fost depistati 135 cetăţeni străini, proveniţi din state terţe, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de stat. Au fost identificate 7 grupuri infracţionale specializate în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, formate din cetăţeni bulgari şi români, finalizate cu trimiterea în arest preventiv a 17 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ce migranţi.

Combaterea contrabandei, fraudei vamale şi evaziunii fiscale

În perioada analizată au fost înregistrate 43 cazuri de trafic cu ţigarete şi tutun în care au fost implicate 49 de persoane. Poliţiştii de frontieră au depistat peste 498.000 pachete ţigarete diferite mărci, în valoare de aproximativ 4.978.820 lei. De asemenea, la capitolul bunuri ce fac obiectul infracţiunilor de folosire de acte nereale sau falsificate către Autoritatea Naţională Vamală au fost înregistrate 21 de cazuri cu 21 de persoane implicate, fiind confiscate 529.020 bunuri diverse în valoare de 2.870.752 lei.

Salvarea vieţii omeneşti pe mare şi fluviu

Acţiunile de căutăre şi salvare a vieţilor omeneşti pe Marea Neagră şi pe fluviul Dunărea (misiuni de tip "search and rescue") au continuat să fie o prioritate pentru Garda de Coastă, în perioada menţionată fiind salvate un număr de 35 de persoane, din care 26 pe Marea Neagră şi 9 pe fluviul Dunărea. În toate situaţiile s-a răspuns prompt, asigurându-se atât intervenţia cu mijloacele proprii, cât şi în coordonarea acţiunilor alături de alte instituţii.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bacaim Petrica a ajuns pe functie prin dare de mita si trafic de influenta, pe mana Cms Sef Bucur Laurentiude la IGPF Bucuresti, este cunoscut faptul asta, se va face vreodata o ancheta de DNA ?
3
0
Majoritatea sunt betivi pt ca stau izolati. Braconieri piscicoli in loc sa se ocupe de frontiera. Multi dintre ei sunt retarzi. Ai nostri ca brazii cu mucii pe piept.
2
0
Am lucrat cu Bacaim Petrica in urma cu cativa ani la Garda de Coasta Constanta - din pacate cel care a facut comentariul mai jos are dreptate - un incompetent care trebuia demis cu ani in urma. Cei din jurul lui la fel o adunatura de analfabeti.
4
0
ca la politia de frontiera este scursura mai o adunatura de analfabeti si prosti cu duiumul arma asta trebuie desfiintata demult pentru ca manca banii ministerului degeaba
3
0
Felicitari noi echipe manageriale instalate dupa debarcarea celei vechi si obosite , care s-a mobilizat si implicat exemplar in munca de prevenire si combatere a faptelor ilicite atat la frontiera albastra cat si la cea de uscat impreuna cu celelate structuri cu atributii in domeniu in materializarea rezultatelor obtinute
1
1
O institutie slaba , ramasi in urma atat cu oamenii cat si cu tehnologia . Sediul de pe Zmeurei e un dezastru complet o vechitura. Cand te gandesti ca Petrica Bacaim e sef la Garda de Coasta te apuca plansu, toti retarzii au ajuns pe functii. Rad si acum cand aud de Petrica Bacaim .....un distrus.
3
0
organizare ireprosabila !!!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614