REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Garda de coastă italiană a blocat la Palermo o navă de salvare a migranţilor a unui ONG german

Garda de coastă italiană a blocat la Palermo o navă de salvare a migranţilor a unui ONG german

Replica API 7 iunie 2021 | 20:28 1016

Garda de coastă italiană a blocat vineri în portul Palermo o navă germană de salvare a migranţilor, pentru încălcarea regulilor de securitate, au anunţat sâmbătă autorităţile italiene, citate de AFP.

"O inspecţie a evidenţiat diverse nereguli de natură tehnică, ce ar putea compromite nu doar securitatea membrilor echipajului, ci şi pe cea a persoanelor care au fost sau vor putea fi recuperate în viitor în operaţiuni de salvare", se arată într-un comunicat al Gărzii de coastă.

Între altele, inspecţia a relevat că echipamentele de salvare de pe navă ajung doar pentru maxim 27 de persoane, "ceea ce înseamnă că în caz de urgenţă echipajul nu ar fi în măsură să garanteze evacuarea tuturor celor aflaţi la bord", se menţionează în comunicat, care adaugă că nava face obiectul unei "imobilizări administrative până la remedierea neregulilor constatate".

Este vorba de o navă a organizaţiei germane Sea-Eye, care a debarcat acum două săptămâni 415 migranţi în portul sicilian Pozzallo, după care a intrat în carantina impusă de autorităţile italiene.

ONG-ul german a denunţat sâmbătă decizia autorităţilor italiene, afirmând că, "la fel ca în cazul altor nave de salvare a migranţilor, sunt invocate aceleaşi considerente tehnice pentru a pune capăt misiunilor Sea-Eye 4". "Argumentul este mereu că navele de salvare germane salvează prea mulţi oameni de la înec şi sunt incorect certificate pentru acest obiectiv umanitar", a denunţat în comunicat preşedintele organizaţiei, Gorden Isler.

Acesta subliniază că salvările s-au desfăşurat "în deplină securitate" şi că "statele Uniunii Europene ar putea să se inspire".

Potrivit Ministerului italian de Interne, circa 15.000 de migranţi au ajuns din ianuarie a.c. pe coastele italiene, de trei ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a lui 2020, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa le trimita barca ONG-ului german, asa plina cu emigranti, sa ocoleasca toata Europa, pana-i debarca in Germania. De ce-i lasa in Italia?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614