REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Garda de Coastă va avea avion! Iată ce cifre a raportat de la începutul anului

Garda de Coastă va avea avion! Iată ce cifre a raportat de la începutul anului

Replica API 24 mai 2018 | 00:49 546

La nivelul Gărzii de Coastă au fost luate măsuri de intensificare a activităţilor specifice pentru menţinerea climatului de normalitate în zona de frontieră şi a fluenţei fluxului de persoane şi autovehicule în punctele de trecere a frontierei de stat din judeţul Constanţa, respectiv P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Negru Vodă, P.T.F. Ostrov şi P.T.F. Lipniţa, prin suplimentarea, la nevoie, a personalului de serviciu. De la începutul anului 2018 şi până în prezent, au tranzitat punctele de trecere a frontierei rutiere din subordinea Gărzii de Coastă un număr de 568.373 persoane şi 194.248 mijloace de transport.

De asemenea, s-a avut în vedere realizarea unor dispozitive de acţiune la frontieră, dinamice şi eficiente, în vederea combaterii migraţiei ilegale si infracţionalităţii transfrontaliere, respectiv a altor fapte care constituie încălcări la regimul juridic al frontierei de stat.

Au fost executate atât acţiuni punctuale, cât şi misiuni în sistem integrat cu celelalte structuri ale M.A.I. din judeţul Constanţa, în vederea asigurării respectării regimului juridic al frontierei de stat, întăririi dispozitivului de supraveghere la frontiere, prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, precum şi pentru prevenirea stărilor conflictuale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice în incinta punctelor de trecere a frontierei şi în localităţile aflate în zona de competenţă.

Pe perioada sezonului estival 2018, Garda de Coastă, are în vedere următoarele:

- Continuarea proiectului Multipropouse Operational Activities în Marea Neagră sub coordonarea agenţiei FRONTEX, în cadrul cărora se realizează misiuni de supraveghere aeriană a frontierei maritime;

- Continuarea executării misiunilor zilnice de supraveghere maritimă cu navele maritime a Gărzii de Coastă la frontiera maritimă comună cu R. Bulgaria.

- monitorizarea permanentă traficului naval din zona de competenţă maritimă a Gărzii de Coastă, pentru identificarea tuturor navelor şi ambarcaţiunilor aflate pe mare prin folosirea sistemului de supraveghere SCOMAR.

- Intensificarea cooperării permanente cu Poliţia de Frontieră Bulgară şi Garda de Coastă Turcă, pentru realizarea schimbului de informaţii despre navele şi ambarcaţiunile de interes şi prevenirea migraţiei ilegale pe mare.

În cadrul Colegiului Prefectural de miercuri, 23 mai a.c., Laurențiu Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a punctat că urmează să vină în luna iunie un avion de mici dimensiuni, care va fi luat cu drept de folosință pe o parioadă de trei luni. Acesta se va ocupa pentru intervențiile care vor combate migrația ilegală. Avionul va avea o autonomie de 10 ore în zbor.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ne este necesar acest avion ptr a depista remorcherele care livreaza motorina,boabe si tigari ptr prietenii nostri.Mai nasol este ca trebuie sa fim mai tot timpul trezi sa nu sprituim la munca doar dupa orele de program.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367