REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Garda de Mediu măsoară undele protestelor din Port. Burlacu: „Directorul APMC vine la muncă într-o anumită stare”

Garda de Mediu măsoară undele protestelor din Port. Burlacu: „Directorul APMC vine la muncă într-o anumită stare”

Replica API 27 martie 2015 | 22:46 143

Operatorul Portuar și Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) au protestat, joi, în faţa sediului Ministerului Transporturilor, având în vedere „lipsa de răspuns a M.T. la toate problemele comunităţii portuare, aduse la cunoştinţa reprezentanţilor ministerului în numeroase rânduri, printr-o serie de memorii, memorandumuri, scrisori”. Astfel, cele două sindicate s-au prezentat la Ministerul Transporturilor, unde vor solicita ministrului Ioan Rus „accelerarea acţiunilor iniţiate cu scopul de a reglementa problemele de pe platforma portuară”.

650 de persoane au protestat, 530 din partea sindicaliștilor portuari și 120 din partea Blocului Național Sindical, din alte sectoare de activitate.

„Solicităm Ministerului demiterea conducerii Portului Constanța, pentru ca Portul să se poată dezvolta. Am venit la București pentru că se fac că nu ne aud de la Constanța. Și o să mai venim la București, așa cum am făcut și anul trecut, când le-am arătat că aveam dreptate cu acțiunile Portului, deși și domnul Șova, la vremea aia și domnul Victor Ponta, ieșeau zâmbind pe posturile de televiziune și spuneau că e normal ca acțiunile Portului să stea la Consiliul Local Constanța. Se pare că acțiunile noastre de protest au fost legitimate de Curtea Constituțională prin decizia care s-a dat și se pare că nu le convin acțiunile noastre, pentru că nu înțeleg altceva din atitudinea lor decât că le convine ca Portul Constanța să fie decomercializat și trecut la zonă turistică. Probabil că n-au curaj să ia măsuri. (...) Am avut discuții cu același secretar de stat, domnul Iulian Matache, care răspunde de naval, în aceleași note de promisiuni și răspromisiuni, că vor face, că vor drege, că să așteptăm, că legea, că nu știu ce, promisiuni de care ne-am cam săturat, pentru că de doi ani de zile tot insistăm să se facă lucrurile cum trebuie în Portul Constanța și se pare că nu le convine”, ne-a spus liderul FNSP, Mircea Burlacu.

„Decebal Șerban și Valeriu Ionescu au ajuns în funcții prin proteste”

Iritare sau părere de rău? Burlacu este revoltat de faptul că responsabili ai APMC au solicitat săptămâna trecută ca o echipă de experţi de la Garda de Mediu să se deplaseze în faţa sediului Companiei şi să măsoare nivelul de zgomot înregistrat în timpul protestelor.

„Asistăm la ceva fără precedent în România. Am crezut că România social-democrată pe care ne-o promitea Victor Ponta este o Românie deschisă, în care să acționeze profesioniștii. Am crezut că au înțeles ceva din momentul 16 noiembrie. Am crezut că vor să reconstruiască țara. Ce constatăm astăzi, ne bagă pumnul în gură! Victor Ponta ne oferă o Românie a pumnului în gură, o Românie a tăcerii. Probabil, vrea să facem proteste în genunchi, cu rugăciuni, să tăcem, să ne bage călușul în gură. Protestul este ca să te faci auzit, este ceva ieșit dintr-un tipar normal, ca să-l determini pe cel împotriva căruia protestezi să facă un anumit lucru, să te așezi cu el la masă și să te asculte, pentru că într-un tipar de discuții civilizate și normale nu vrea. Pentru asta este protestul. (...) Garda de Mediu, noua invenție, noua găselniță. Au venit și la București! De când se sesizează Garda de Mediu pentru proteste? Facem aceleași proteste din 1990, în aceeași notă! (...) Nu mai zic de protestul din Portul Constanța, care nici măcar nu e în oraș, e într-o zonă industrială. Probabil, se simte deranjat domnul Ionescu (directorul general al CN APMC, Valeriu Ionescu – n.r.), el și-așa vine târziu la muncă și într-o anumită stare, iar Decebal Șerban (directorul general adjunct al CN APMC – n.r.), probabil are prea mult ecou în cap, îl deranjează protestele. Uită Șerban și Ionescu că ș-au ocupat scaunele tot ca urmare a unui protest la fel de vocal! Ei sunt principalii beneficiari ai unei acțiuni de protest! Nu noi suntem cei care vom pleca din Port, ci ei!”, ne-a mai spus liderul sindical, care susține că, de vineri, protestele vor continua în fața Gării Maritime din Portul Constanța.

Amintim că Mircea Burlacu e foc şi pară pe conducerea CN APMC, pe care o consideră drept responsabilă de dezastrul care se preconizează pentru Portul Constanţa, chiriile urmând să crească şi cu peste 380% în următorul an! La rândul său, preşedintele Organizaţiei Patronale Operatorul Portuar Constanţa, Viorel Panait, susţine că decizia CN APMC de majorare a chiriilor pentru utilizarea domeniului portuar se rezumă la creşteri de 60% în 2015 şi de peste 380% în 2016.

Protestele au loc zilnic, în perioada 9 martie - 10 aprilie a.c., între orele 08:00 - 18:00.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218