REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gardul ucigaş de la Cimitirul Central a devenit... penal

Gardul ucigaş de la Cimitirul Central a devenit... penal

Replica API 20 aprilie 2011 | 00:00 137

Chiru a amendat Primăria Constanţa

Chiru a amendat Primăria Constanţa

Inspectoratul Teritorial în Construcţii (ITC) i-a amendat cu câte 5.000 de lei şi va face sesizare penală Primăriei Constanţa, administratorului Cimitirului Central şi Comisiei de recepţie a lucrării la gardul de la cimitir, care datează din anul 1997.

Şeful ITC, Gigi Chiru, a declarat că în urma verificărilor efectuate de către echipa lor de inspectori, ocazionate de accidentul din data de 31 martie, care a condus la decesul unei persoane şi vătămarea corporală a alteia, au decis întocmirea a două procese verbale de contravenţie. Acestea-i vizează pe administratorul SC Clares, Dumitru Drăghici şi proprietarul de drept al terenului, respectiv Primăria Constanţa. Acuzele care li se aduc fac referire la faptul că n-au completat cartea tehnică şi nu au urmărit comportarea în timp a construcţiei. Totodată, a precizat Chiru, s-a efectuat o sesizare penală către Parchetul Constanţa pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de Codul Penal şi Legea nr. 10/1995 în sarcina comisiei de recepţie a lucrărilor pentru că au recepţionat o lucrare fără obiecţiuni, iar constructorul care a realizat împrejmuirea nu a respectat proiectul tehnic aprobat. "S-a reţinut în sarcina proprietarului, Primăria Constanţa, infracţiunea de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Acuzaţia de ucidere din culpă a fost făcută ca urmare a nerespectării dispoziţiiilor referitoare la efectuarea unor activităţi, precum activitatea de intervenţie, reparaţie şi consolidare a împrejmuirii", a completat şeful ITC. El a mai spus că atâta timp cât construieşti fără autorizaţie, iar acea construcţie duce la decesul unei persoane, reprezintă infracţiune şi se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare. "Primăria Constanţa se face vinovată pentru uciderea din culpă", a subliniat el. În final, pentru a înlătura apariţia altor probleme pe viitor, s-a dispus expertizarea întregii zone şi se aşteaptă rezultatul expertizei după care reprezentanţii Inspectoratului Teritorial în Construcţii se vom pronunţa dacă mai există sau nu zone vulnerabile la Cimitirul Central. Reamintim că în urmă cu aproximativ trei săptămâni, doi bărbaţi au fost puşi la pământ de nişte plăci de beton care s-au desprins din gardul Cimitirului Central. Din nefericire, doar unul dintre ei a scăpat cu viaţă. Emilian Vuţă (57 de ani) a fost diagnosticat cu traumatism toraco-abdominal acut închis, fractură cominutivă bazin, fractură sacru drept şi fractură cominutivă gambă stângă. Victima spune că în cursul zilei de joi, 31 martie, se întorcea acasă cu prietenul său, Ioan Ciubotaru (63 de ani), când la un moment dat a auzit un zgomot şi apoi, brusc, s-au trezit prins sub placa de beton.(Mirabela Panfil)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218