REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Gaşcă de hoţi, "spartă " de poliţiştii din Mihail Kogălniceanu: furau Dacii şi le vindeau la fier vechi

Gaşcă de hoţi, "spartă " de poliţiştii din Mihail Kogălniceanu: furau Dacii şi le vindeau la fier vechi

Replica API 15 februarie 2014 | 15:21 136

Furturi din locuinţe, societăţi comerciale, din autoturisme, toate se petrec pe raza judeţului Constanţa. De asemenea, au fost cazuri când autoturismul a dispărut cu totul, aici fiind vorba, în general, de autovehicule ceva mai scumpe.

Însă, de ceva timp, poliţiştii din Mihail Kogălniceanu se confruntau cu un fenomen: Daciile 1310 dispăreau precum pâinea caldă. Au demarat cercetările, pentru identificarea şi tragerea la răspundere a făptaşilor. La scurt timp, au fost sesizaţi de administratorul unui centru de fier vechi din Saraiu, despre faptul că un individ s-a prezentat cu un autoturism, pe care vroia să-l vândă pe bucăţi. Cum ceva nu i s-a părut în regulă, acesta s-a gândit că la mijloc ar fi vorba de un furt. i aşa a fost. "Poliţia Saraiu cercetează pe Gheorghe N. de 23 ani, din Mihail Kogălniceanu, care, în ziua de 09.02.2014, a predat la un centru de fier vechi din localitate un autoturism sustras în noaptea de 08-09.02.2014."au spus atunci reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Autoturismul a fost restituit proprietarului.

Numai că poliţiştii din Mihail Kogălniceanu nu l-au "săltat" imediat pe individ, hotărând să continue cercetările pentru identificarea tuturor infracţiunilor în care acesta este implicat, ţinându-l sub o atentă observaţie. i, iată că plasa a fost aruncată: în noaptea de vineri spre sâmbătă, N. Gheorghe a trecut din nou la acţiune. Împreună cu alţi doi tineri, S. Adrian, de 29 de ani, şi B. Alexandru, de 19 ani, unul din Mihail Kogălniceanu şi altul din Oituz, au furat alte două Dacii, după care au încercat să le vândă la un centru de dezmembrări auto. Poliţia a acţionat, i-a prins pe cei trei, iar acum sunt reţinuţi. Doi dintre ei sunt recidivişti şi nici unul nu are permis de conducere. "La data de 14 februarie a.c., în comuna Lumina, poliţiştii au depistat în flagrant pe S. Adrian, de 29 de ani, N. Gheorghe, de 23 de ani, şi pe B. Alexandru, de 19 ani, în sarcina cărora au fost reţinute comiterea a 4 infracţiuni de furt de auto, o infracţiune de furt din autoturisme precum şi, pentru primii doi, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbaţii au sustras, în perioada 20 ianuarie - 14 februarie 2014, 4 autoturisme şi un casetofon dintr-un alt autoturism de pe raza comunei Mihail Kogălniceanu şi a oraşului Năvodari. Totodată, după verificările efectuate la un centru de colectare a fierului vechi, poliţiştii au stabilit faptul că aceştia au vândut acolo 3 autoturisme. Ca urmare a cercetărilor efectuate, au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate", au spus reprezentanţii IPJ Constanţa. Printre părţile vătămate se află şi un preot din Mihail Kogălniceanu.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369